Idag lämnar vi Truk - öarna världen glömde...

Efter ett antal dagar här ska det bli skönt att lämna, denna ö-grupp som är det konstigaste vi någonsin besökt. Öarna har inte haft riktigt självstyre eller egen kultur på många år, fn. har amerikanarna stort inflytande och därefter maten. Innan jänkarna tog över så fanns japsarna här och innan dess var det både tyskar och spanjaker och någonstans där försvann lokalbefolkningens egna kultur känns det som.

Utanför supermarket hänger ungdomar, som i värsta amerikanska gangsterfilmerna och omgivningarna är fattiga, men de ser ut som hipphoppare allihopa. Allt på ön drivs av välgörenhet från USA, det man som turist önskar är att de kunde ta hand om deras natur och möjligheter bättre. Varför inte försöka bli någorlunda självständiga och självförsörjande. Det som är konstigt är att de inte äter fisk, utan bara importerat kött, kakor, chips och lite, lite japanskt. Hit åker man för att dyka inte för maten och stränderna.

Dykningen är unik, halva japanska marinensflotta ligger på 30 meters djup för dykarna att upptäcka, bästa vrakdykningen i världen. Låt oss hoppas att Truk får ett uppsving och tar hand om sina naturtillgångar, för det är vackert, trevligt och lugnt. Nu tar vi oss till Yap - en ön med mycke själ och stenpengar. Lars påstår att kvinnorna har kokosnötter till behå, åter kommer med en rapport om det är sant. Innan dess ska jag shoppa loss i Guam's taxfree butiker, för att överleva 1 vecka till på en ö med få kontakter med omvärlden. Hoppas Hoppas att det finns lite bättre mat att få, resorten har både spa och pool, det låter lovande och fotona är fina eller vad säger ni? http://www.mantaray.com/

Hej Hej

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0