En uppdatering från Indonesien, Lembeh Resort

Idag har det varit molnigt och "bara" 27 grader....  Har idag gjort 3 dyk och sett många "critters", frogfrish, bluespoted stingray, pipfish, seahorses, wonderoctupus m.m. Vi har 2 undervattenskameror med oss så det blir många foton, idag blev det lika i fototävlingen dvs. båda av oss hade många fina foton. Tyvärr är uppkopplingen dålig, så jag får se om jag lyckas ladda upp några här... Ska försöka lite senare ikväll.

Sitter i baren på resorten, dricker Wolfgang Blass,  Yellow Label, en smak av hemma. Maten har blivit sämre här sen för 4 år sen. Frukosten har ägg och bacon, lunchen är buffé med olika indonesiska rätter med olika kvalitet, middagen består av 4 rätter, där 2 brukar vara riktigt bra och 2 riktigt usla. Sopporna och varmrätten brukar vara riktig god, om man gillar fisk, kyckling och ris förstås. Efterrätterna är av olika kvalité, framförallt ska man om ni har en tur till Lembeh se upp för allt som har village eller local i namnet, om ni inte gillar "gummi" kakor eller tårtor. De har oxå en fallenhet att servera kalla förrätter, vilket jag efter 12 timmar på toaletten inte är så förtjust i. En fördel är att vi kommer inte överäta oss på denna semester och vi kommer om exakt 12 dagar glufsa i oss hamburgare med pommes, och förundras för hur gott det kommer vara.

Vi har även vunnit solbädd kriget utan att tyska vänner märkt det, vi gick undercover och snodde stolar samt påtalade högt och tydligt för resorten att de måste skaffa flera bäddar ( självklart var det jag som utförde denna bedrift, medan Lars stod och tryckte vid dykprylarna) som smygtysk skämdes han nog lite mot sina forna landsmän ;-)  Våra vänner japanerna har lämnat oss, lite trist då dessa förgyllde våra dagar på båten, de tom buggade under vattnet mot oss, när vi alla ville fota samma "fisk".

Vi har 2 dagar kvar här tills vi lämnar Lembeh för Bunaken, vi går från TOPEND till Budget, har inga förhoppningar om mat eller boende. Framförallt kommer vi inte ha Internet uppkoppling, om inte "världen" har nåt även dit.  Imorgon blir det endast 2 dyk för mig, ska därefter ligga vid poolen och njuta av solen under ett parasol. Har även en italienska som ser till att jag smörjer mig och att jag ligger under parasol, vi månar om varandra på denna resort. Det måste vara det blonda håret som gör det.

Dax för att prova ladda upp bilder.

See Ya.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0