Gick från jobbet redan 16.20 idag

och det kändes så lyxigt!?!? Hoppa av vid hötorget för att fixa lite "produkter" till huvudet. Håret behöver ju ha sitt och feja oxå, Graham Webb till håret och rosen serien till ansiktet.



Allt till ett hysteriskt pris.... Hair & Face i hötorget säljer iofs schampoo billigare än andra frisörer, och rosen serien är billigare än lyxmärkena, det som stör mig är att förpackningarna blir MINDRE men priset består..... DUMT och ett sätt att lura oss konsumenter, så SKÄMS ROSEN SERIEN, ny förpackning, mindre innehåll, samma pris!?!?!? Inte så snällt tycker jag.

Så nästa gång ni ser mig, lägg märke till HÅRET och ANSIKTET, det kommer göra storskillnad, mer fluff och mindre rynkor eller kanske inte.... Åldern sitter i huvudet eller vad är det man säger när man förnekar åldrandet och allt som kommer med det.

XO XO

Imorgon är det december

och i mitt liv inträder då ALLA FYLLER ÅR månaden.....

4e Mia
8e Ingela
12e Mia
16e Mamma & Nina

Lägg då till November, då Maja, Johanna och Ninni fyller år, vad är det med nästan alla kvinnor i mitt liv?!?!? 8 tjejer som fyller år inom loppet av 30 dagar..... Jag tycker mig se ett mönster, tydligen fungar jag och Skyttar bra ihop :)

Det verkar som tjejer blir till tidig vår, sen vinter :)

Det blir ialla fall kalas hela december, som avslutas på Nyår, sen ska vi bara härda ut hela januari för att i februari börja fira igen, fast då är det "bara" jag och Lars firande :) Sen är det bara hemska Mars kvar, innan ljuset och livet blir normalt igen, har man tur så är det påsk i mars, så man får vara ledig. Fast det är framtiden, nu ska jag leva i nuet och njuta av att lugnet och kalasen som står för dörren.

Me like December....



XO XO


Härligt att komma hem

när det lyser i fönsterna, nedräkningen börjar, det ska bli mysigt att fira jul hemma i år.




Eldflugan på sin plats och  Lars har lovat mig en liten julgran. Det ska bli kul att köpa pumlor och pimpa den, ialla fall köpa pumlorna.

Dax att hjälpa Lars i köket, ska göra "såsen" till Biff Rydberg. MUMS!

XO XO

Pyntat var...

0-7be65e8fe23bb9fedc0cdf05acb5ec78.png

Pyntat var det här :) Så har glasbollarna fått komma fram, fint va!?!?


Advent....

och jag känner ingen ångest alls inför julen...... Eller kanske lite, framför allt ångest för allt som ska vara klart till jul, sen när julen väl är här så är det bara att slappa som gäller.

Det känns dock tidigt att plocka fram pyntet, som iofs. är det enda pyntet vi har :) Det är ialla fall dagens uppgift tillsammans med alla tvätt, har inte tvättat på 2 veckor så nu har jag ett BERG att ta i tur med. Har iofs redan tvättat 4 maskiner (inkl. de 2 jag körde igår), men jag har 3 kvar + att det ska vikas oxå.



Vikningen blir kvällens framför tv jobb, och det lär ta någon timme....

Solen skiner på söder idag, så jag ska försöka njuta av den oxå.

XO XO




Nästan hemma,

efter en trevlig helg med vänner i åkersberga. Jag kommer bli tokig om i nte denna telefon blir snabbare  / Elli


Min älskling...

0-73810b28f7fdff8230b9fcad2961a261.png

Min älskling framför julgranarna med camillas tavlor, nu ska de endast in i bilen oxå!


Äntligen börjar det klarna



Den har blivit new york pimpad, dock blir jag galen på klockan, förut gick den 30 minuter efter och nu går den 30 minuter före. Vi ska snart be ge oss till Åkersberga, Lars ska "bara" klä på sig, och det kan bli jobbigt då han måste välja kläder ;) Själv är jag färdig, påklädd och färglagd, i svart och brunt som vanligt!?!?!

XO XO

Första inlägg från nya telefonen

och JAG tror vi kan komma överens mycket bra.

xoxo

Lördagmorgon

och vi vaknade kl 11 idag, det blev "bara" 10 timmar inatt. Vi behövde visst sova ikapp lite efter en hektiskt vecka. Hemmet ser ut som en orkan passerat, tvätthögarna är överfulla, veckans tidningar överallt och saker överallt, röjt det värsta nu på morgonen men imorgon blir det pyssel dag. Idag ska jag "bara" hänga och känna mig ledig och hemma. Å imorgon är det första advent, hmmm det går fort nu. Bara några veckor kvar till jul och ledighet, tänk vad skönt?!?! Då kanske alla tar jul, så man kan göra allt det jag inte hunnit hittils i höst på jobbet.

Hmmmm är fortfarande inte riktigt kompis med nya telefonen, får den inte funka som jag vill, tur att jag har telefonsupport assistenten Lars, som snällt försöker får stå hur man gör vissa inställningar. Nu ska jag göra ett nytt försök och leka lite med telefonen.

XO XO


Lekt med telefonen

och vi är inte riktigt kompisar ännu :(

De har gjort det svårare att göra sina egna inställningar, mycket dumt HTC?!?!?! Fast den har sina ljusa sidor :) me like.

XO XO

Ny telefon...

49c03ff4524a0ec6dcf37fd142a657b3.png

Ny telefon då den gamla har gått i golvet och krossats, äntligen! Nu kan man nå mig och mailen utan problem.


Amarone, Fredag,...

0-1cfd9cace6aa1fd8ad0d13eb2d938d93.png

Amarone, Fredag, livet på en pinne! Äntligen en lugn helg!


Nästa resmål

för att överleva, januari & februari och mars, har jag idag bokat biljetter hit:



Vi kommer dock inte bo på just detta hotell, då ett standard rum för en natt där kostar enligt www.hotel.com "bara" 9 000 kr. Normalt sett får man betala extra för att ha sjöutsikt när man bokar hotell, men inte i Dubai, där betalar man extra för vilket hotell man har utsikt mot. Tur att man är ovetande och inte har några andra planer än att ligga vid poolen, pust ut efter hektiska veckor inför jul och förbereda sig för hektiska veckor efter jul.

Tur att det är helg snart, är så trött och ser framemot att ligga i soffan imorgon och vakna upp utvilad på lördag. Förhoppningsvis kan man njuta lite av ledighet hela helgen, för nu måste det ändå börja lugna ner sig inför jul eller kanske inte, men hoppet är ju det sista som överger människan.

XO XO




Grattis Johanna

Hipp Hurra för dig i dag tralalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!



Sorry hittade inget annat foto, få ta lite nya och snygga nästa gång vi ses!?!?


XO XO

Nej tack!...

0-1bb9246508dd94b789cfad8da95709d7.png

Nej tack! Till dig som funderar på julklappar, vill inte ha något från djurgården och inte från något annat lag heller. Tänk ut något unikt istället och det går bra med något litet :) Inte du Lars, då ska det vara något Stort!? :-)


Snyft..... idag försvinner dom....





idag lämnar familjen innerstan, och en era är förbi och en ny börjar för familjen....
Måste hitta en "ny familj" att äta middag med på vardagarna, någon som ställer upp?!?!?

XO XO

Regn, regn...

2cd672caba8523fd137916dfa27b1972.png

Regn, regn och åter regn! Börjar bli trött på regn!?! Mår bättre idag än på länge, igår blev jag åksjuk på bussen, har aldrig hänt förut. Så det blev inget i går med Mia, fick åka hem. Kanske imorgon!?!


Tisdag och har efterjobbet date :)

Ikväll ska jag träffa Mia och prata massa strunt, vart vet jag inte ännu, men om 1 timme ska vi ses.

Även denna dag gick fort, har massor att göra och inte tillräckligt med tid. Har börjat träna på morgnarna igen efter ett uppehåll inför New York. Inbillade mig att jag skulle bli sjuk om jag tränade innan, för mycket svininfluensa prat på tv'en, man blir ju nojig. I lördags var det ialla fall dax igen och i måndagsmorse kl 7 stod jag på springmaskinen. JÄTTE DUKTIGT AV MIG TYCKER JAG!! Idag har jag ont.... ska man bli fin får man lida pin eller vad är det man säger

Dax att dra, see ya!



Måndag kväll

och fick precis reda på att jag har möte kl 8.30 imorgon....

Så det är bara att börja förbereda sig, för en utfrågning :) hur svårt kan det vara, jag har ju en jen på min arm.

XO XO

Jag och...

1944a7db6ca162c067ef4731614022e6.png

Jag och Jen har åkt tunnelbana tillsammans, hon kommer bli en favorit!?! Hon luktar gott och matchar mig perfekt ;) Tänk vad lycklig man kan bli för en sak, tänk vad lycklig jag kan bli för mindre. Livet är härligt!


Jobbigt att jobba

Speciellt när man bakis, trött, har grym träningsvärk och vill vara ledig :(

Det som är bra att jag kan kvitta det mot tisdagen som jag tillbringa i Madrid för att komma hem....

Därför tänker jag jobba lite till.... har en hektisk vecka framför mig. Snart är det Gossip Girls...

XO XO


Törstigdag idag



Så min favorit dryck idag kommer vara ovan :) Måste återställa vätskebalansen och sova lite middag, så jag orkar jobba i eftermiddag. Snart är helgen slut, snyft! Fast denna veckan, har jag flera roligheter att se framemot.

See ya!

Middag på Vimmel

Igår var det "sista helgen" i innerstan, innan flytten till Täby görs för Familjen Green. Detta firades med en barnfri lördagskväll och tjejmiddag på Vimmel.



Efter midnatt anslöt även Herr Green, och som sig bör avslutades kvällen med Kebab och julmust.



Titta in guld taket som även hade den "snygga" fläkten, tänk att jag har tvingats leve med en sån i 3 år, tur att jag lämnade detta. Tyckte redan då att den var JÄTTE FUL och jag har inte ändrat mig.



XO XO


Min helg i New York i bilder - nr 2













som nu är min :)

och om "de ligger lite" för oss i modet, så kommer vi alla gå i dessa inom kort:

Hysterin var total i UGG butikerna, tack för det Pamela Andersson och alla andra Hollywood stjärnor, snart ska vi alla gå i tofflor igen. Tofflor, tights, koftor och en dyr handväska så ser vi ut som tjejerna på Park Avenue en shopping lördag. Var inte detta poppis för några år sen?!?!? Vi kommer oxå se att stövlarna kryper längre ner mot vaden och inte högre upp, om Bloomingdales sko utbud är att lita på.

Vilken tur att modet inte är ett måste, för jag tänker inte hasa om kring i tofflor om jag kan ha snygga stövlar på mig. Väskorna däremot, där går jag bet, vill HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

XO XO





Hemma och lördag!

och jag har ingen lust att gå runt i stan alls, vill bara vara hemma och mysa i fåtöljen. Lite deppig efter en förlorad budgivning, trött efter en hysterisk vecka, med extra dag i NY, middag med NY tjejerna, middag på "slottet" och galet mycket att göra på jobbet. Så idag blir det soffa, träning och middag med Johanna och Maja på Vimmel, inget mer, inget mindre.

Jag har invigt min nya coola mugg, det blev ingen nya city mugg på Starbucks, har redan NY och Madrid (ja, jag har ett helt köks skåp med muggar från städer jag varit i). Dock blev det denna:



En termosmugg som ser ut som en "pappmugg" så cool tycker jag. Fast jag förstår inte varför Amerikanarna ska ha termosmuggar, de gör alltid sina Latte för varma, så man måste vänta 30 minuter innan man kan dricka. Detta fenomen har Lars definierat som en kaffe kulturell skillnad mot Europa :)

Nu ska jag ägna mig åt skidor på tv och läsa tidningar samtidigt, har en veckas DN att plöja igenom.

XO XO




Äntligen fredag

En kväll jag ska tillbringa hemma i mitt ny städade hem, framför tv'en tittande på IDOL.

Om man har tur så får man ett glas vin och lite räkor, å vem vet kanske Lars kommer sitt bredvid. Vi har lite sorg, då vi hoppat av en budgivning på fritidshus idag. Det var bara vi och en till kvar, men när huset steg till över 20 % av utropspriset så hoppade vi.  Han fick det i alla fall svindyrt :) vilket var ett av målen jag hade, om inte jag får huset, ska den som får det betala MASSOR :)

Måste tyvärr jobba i helgen, har massor att göra inför måndag. Så det är bara att njuta när jag kan av ledighet, för snart börjar kaoset ordentligt på jobbet.

XO XO

En kväll...

0-41b0356867b5e8687f0410c9b1469b86.png

En kväll på slottet, besök i livrustkammaren och sen middag i stensalen. Intog Bröllopsmenyn från 1976, allt var gott, kommer dock inte beställa duva på restaurang. Intressant smak, gillar inte strukturen på köttet. xo xo


Mitt NY

Ett lite collage från mig....

















Tills vi syns igen......

XO XO




Jävla Regn,...

0-7fe505e698338a8e8a21003883e990c0.png

Jävla Regn, är genom våt efter att väntat på kommunalt färdmedel. som är försenat får dom inte betalt längre av sl eller? Sur och arg som bara den.


Har landat...

0-51ff48efeceb14d4d167a8e0d2b99659.png

Har landat i Madrid, efter en extremt oorganiserad flyg tur från NY. Tips, man ska INTE flyga IBERIA om man inte vill sitta i gamla plan med flygstolar från 70 talet. Eller om man gillar kaos, både av passagerare och personal. Fast vi får vara glada att vi kom till Madrid, efter halva resan så blev en resenär allvarligt sjuk. Och vad gör våra medpassagerare, de ställer sig i en ring och tittar, så de som faktiskt kan hjälpa inte kommer fram. Han repade sig i alla fall med syrgas mm vilket var tur för honom och hans familj. Tack till doktorn som fick jobba hela sin resa. xo xo


Loungen på...

1f2c0c4e60b031bb23742f6a675b9e16.png

Loungen på JFK och det är 2 timmar tills planet går. Förstår inte riktigt varför man ska åka tidigare till JFK då säkerhetskontrollen gick hur snabbt som helst. Men nu sitter vi iallafall här och väntar på att få åka hem. Har haft en perfekt helg och kommer vilja åka tillbaks nästa år. xo xo


Chrysler Building,...

0-2950a01e93aaff74242978807b4ac899.png

Chrysler Building, efter att gått från 72a till 34de säger vi adjö för denna gången. Mot JFK för att se om Finnair gjort sitt jobb och om vi har en plats till Madrid.


Central Park,...

75e3c4c7bb38f3c6404b978499376421.png

Central Park, äntligen! 7 besök senare har vi hittat hit. Helt okej park med mycket folk och barn att titta på.


Måndag morgon

Färdig packad och redo för en solig dag med 17 grader, en dag som ska tillbringas i Central Park.

Vi har som vanligt för lite väskor med oss dvs. lilla dragväskan är sprängfull, frågan är om den kommer hålla ända hem eller inte. De stora väskorna är oxå fulla, viktmässigt fulla :) Så nu är det shoppingförbud, vi är ganska trötta på shopping och gå i butiker. I lördags och söndags var det hysteriskt, framför allt på Forever21. Deras internetbutik är bättre än butikerna.

XO XO



Ytterligare en...

0-3d04944daa0fe3ab63a5350a7daf0849.png

Ytterligare en dag i favvo staden, idag ska det vara 17 grader och sol. Idag blir det Central Park :)


Fotbollskväll :)

Söndagar är fotbollsdag/kväll, dvs. hälften av alla kanaler har någon typ av sportsändning framför allt amerikanskfotboll. Så jag har tillbringat några timmar framför tv för att förstå det hela, och det gick inte så bra. Amerikanskfotboll är inte roligt, framför allt förstår man inte riktigt hur det fungerar, förutom vid touchdown, dvs. springa till slutet av enda sidan. :)

Idag har det varit 20 grader och sol, nästan som vår :) Strosade runt i Greenwich Village och parker runt om, så mysigt. NY är verkligen staden no 1

Vi lyckades få plats på ett plan till Madrid imorgonkväll, tack för det Finnair! Dock kommer resan hem ta lite längre tid, då vi får roa oss på Madrids flygplats i 3 timmar. Fast vi får vara glada att det inte tog längre tid än så för att komma hem. Tycker att piloter ska sluta strejka, de lär inte tjäna dåligt oavsett strejk :)

Ikväll blir det en lätt middag, en steak eller så....

XO XO


Äter Brunch...

315f132a0fd0cadb99af72638d9186dc.png

Äter Brunch på Garmercy Taverna, Anklevermousse med gott vitt vin, Seabass till huvudrätt och äppelkaka till efterrätt, tack för det Finnair!


Highlanepark mitt...

0-7f180df927c62758f07183997400a376.png

Highlanepark mitt i NY väldigt "artificiell park" som vi nu besöker.


Fick 26 timmar till i NY

Finnair lyckades med ypperlig service (när vi väl fick tag på dom) att boka om oss, vi flyger hem imorgon kväll med IBERIA via Madrid, lite längre resa men vi kommer hem. Som tur var fick vi även behålla rummet till imorgon, så nu är det bara att ge sig ut och njuta av Manhattan. Ett dygn som som vi ska tillbringa downtown, runt Meatpack District och runt SOHO. Idag blir det endast lite shopping, strumpor det enda som behövs för ytterligare dygn i NY.

Gårdagens middag på Aquagrill var helt fantastisk, vi drack en chardonnay från Oregon USA, som smakade Bounty. Tror det eller ej det funkade med maten, jätte pilgrimsmusslor och risotto, sagolikt gott var det.

Igår fick jag även min ÄLSKADE väska från Marc Jacobs :) och tack vare Marie blev den 150 dollar billigare, tack för det!
Den får bo i sin påse tills vi kommer hem, då det regnar i NY och den är inte så ryggvänlig vid promenader. Bild kommer senare, för den som är intresserad :) Den är min stolthet och var värd all slit på jobbet senaste året.

XO XO 





Fast i NY

Finnair strejkar och här sitter vi, å väntar på att få en ombokning.


XO XO

Vilken middag?!!...

3371cfcabfd6e1252bc000f95bccd6ff.png

Vilken middag?!! Fantastiskt skaldjurs restaurang med god mat och en efterrätt som jag aldrig kommer att glömma. Aquagrill, springstreet och 6 av precis i korsningen, värt att pröva. 3 rätter för 2 till ett pris av 250 dollar och vi har intagit Champis :)


Skål NY,...

0-2cca36bcb90b0dc55d8ff913da167f0a.png

Skål NY, en härlig dag i NY har vi haft.


färdig här...

0-5ca581cacf2b3662bc32c9550f7fd7b7.png

färdig här nu till andra affärer


Only in...

213650943de638da7e9c9ca3a26fdd2c.png

Only in New York och granne med hotellet.


Dagens frukost,...

5dfc6ddd2a8ba65206d73ec9472fb0d8.png

Dagens frukost, pannkaka, ägg och bacon. Man måste äta stadigt innan man ger sig ut djungeln.


Tidig lördagmorgon på Manhattan

Efter en intressant gårdag på Woodbury, Ullared på Crack så tillbringa vi kvällen på WD 50. Vi åter deras avsmakningsmeny som var intressant. Inspirationen var amerikansk mat, som gjordes till fin mat. Det fanns höjder och dalar, det var annorlunda. Väldigt annorlunda :) Vad sägs om scramble egg och Kentucky fried chicken....

Manhattan svämmas över av svenskar, vi hör svenska överallt fn. Idag är det ialla fall fokus på min shopping, Bloomingdales, Levis, Forever21 mfl ska besökas på dagen. Kvällen tillbringas i SOHO på Aquagrill, ikväll ska vi dricka champis :) Samtidigt ska vi njuta av att vara på Manhattan, enligt Lars kommer detta bli en återkommande tradition varje år. Har jag lyckats eller har jag lyckats få honom inse vad som är viktigt i resandet ;-)

Dax för tidig frukost, pannkakor,  massa ägg och bacon, mums!

XO XO




Dagens skörd...

0-7db155baad4e98709a3f813437073716.png

Dagens skörd hittills och vi har 6 butiker kvar :)


På G...

0-2baa87f4cefac931c36ff22851666dec.png

På G till mega outletten för att shoppa. NY är sig lik, dock blåser det som bara den. Det är storm varningar på varje tvkanal men vad gör det när man ska gå i ett shopping center hela dagen :) Its shop until u drop or until the creditcard stops working :) See ya!


Paus i...

0-14cd1e4f1bacb80829157c1f2602419d.png

Paus i hets shoppingen.


På G...

0-2baa87f4cefac931c36ff22851666dec.png

På G till mega outletten för att shoppa. NY är sig lik, dock blåser det som bara den. Det är storm varningar på varje tvkanal men vad gör det när man ska gå i ett shopping center hela dagen :) Its shop until u drop or until the creditcard stops working :) See ya!


Julen har...

226dbfae8b3a3afa679d10ebd7c381c8.png

Julen har kommit till NY!


En lång helg i NY

Landande något försenad igår, men hann ändå med en kväll på stan. Hotellet som ligger på 34th gatan i Murray Hill var inte en besvikelse denna gången heller. Mycket för pengarna är rätt ord för att beskriva det, man behöver inte backa in och det är inte skitigt.

Igår åt vi middag med Marie på fd. Huston som nu mera heter Hillstone, lika gott som tidigare. Det blev lite vin och Lars gav upp tidigare och gick hem för att sova. Själv kom jag i säng vid midnatt dvs. efter varit vaken 24 timmar.

Idag började vi dagen med riktigt frukost, dock inte lika sött som bordsgranne, som åt pannkakor med 1 dl sirap per pannkaka. Barnen såg väldigt lyckliga :)

Idag är det maraton shopping som gäller och snälla Marie gav oss massa kupong att använda, så vi inte behöver betal fullt pris.

Tyvärr lyckas jag inte ladda upp bilder då uppkopplingen suger...

XO XO

Helsingfors flygplats,...

1f52935d88cd52564eb038820b842ac4.png

Helsingfors flygplats, inte så kul enligt mig :( Längre tid än planerat, då man flyttat tiden avgången. Det är värre för Lars vän Micke som fick åka ett tidigare plan (samma som oss) och sitta 5 timmar här, hans plan går från samma gate som våran fast öster ut, några timmar senare. Just nu leker vi med våra tekniska prylar och inväntar boarding. xo xo


Dagens läsning,...

0-68599c40ccc76a209e91dc8158776cb5.png

Dagens läsning, har ju en lång flygning framför oss. Snart så lyfter vi öster ut för att sen ta väster. Xo xo


Arlanda next,...

0-6c018c15619960be324742e66636abb3.png

Arlanda next, nu drar jag väster ut.


Jag har tagit HELG!!

och det blir en låååååång helg i NEW YORK.

Ikväll firar vi helg med pasta och packning, imorgon kl 11 går planet. 

Hoppas kunna uppdatera med några bilder under helgen :)

XO XO

1 arbetsdag kvar

och sen helg, tänk vad skönt det ska bli.

Fast först ska jag överleva morgondagens arbetsdag, hur jag nu ska lyckas med det. Det är galet nu, och jag är jäkligt trött på människor som inte tar ansvar, men jag är jätte lycklig för dom som gör det. Ni vet själva i vilken grupp ni tillhör :)

Och i grund och botten så har alla ett mål & syfte, fast ibland är det svårt att förstå det för oss andra. Så om alla kunde vara lite tydligare, så skulle vi slippa fundera på om vi uppfattat saker rätt, och missförstånden skulle vara betydligt färre. Så framför tydlighet och åsikter, så vi kan få lättare och lite roligare i livet.

XO XO


Tisdag och allt är grått

inkl. mig själv! Kanske ska liva upp morgondagen med lite rosa strumpor eller kanske sätta på mig rött läppstift, allt för att komma ur det GRÅA. Vem vet var morgondagen har att bjuda på....

Glögg och Oboy är beställt för leverans till NY och det ska jag med glädje plocka med mig

XO XO

2 arbetsdagar kvar till helg

och just nu idag, en måndag kväll, känns detta helt fantastiskt!  På torsdag kväll är jag på nedan restaurang och äter mat, dock ej med NY tjejerna (vilka jag kommer sakna, bilden från dagen innan bröllopet 2008). Ska äta "min" favorit" köttbit med bakpotatis, dricka zinfandel och äta choklad efterrätt, innan man går hem till hotellet, och vilar ut inför stor shopping som sker på fredag.





Ovan plats kommer jag undvika, för mycket folk och bilar på för liten plats.

Snart, snart så är jag där, ska "bara" se till att inte bli sjuk innan torsdag.

XO XO

Telefon helvetet är borta

och jag hittar den inte?!?"?#=¤"=1 

Har vänt upp och ner på hela lägenheten men icke,  den hittades inte. Så nu är jag naken, vilsen, ingen musik, inga bilder och inget liv, snyft!

XO XO

4 hus i Norrtälje

3 av 4 är starka alternativ, antingen köper vi fritidshus med veranda eller så bygger vi en... Valen är många, men innan jul så är vi nog hus ägare med eller utan renoveringsbehov.

Åt brunch i Norrtälje, Åtellet, prisvärt och gott. Vi och alla farsdagsfirare var där, om man var far fick man present. Vi fick nöja oss med brunchtallrik med en fantastisk svamptoast och kaffe, bättre än donken.

Det är ruggigt idag, frusna och trötta, hösten med mörkret börja göra sig påmint.  Parkerar mig i soffan, och tänker nog inte resa mig ur innan sängen kallar.

XO XO

Bra tomt,...

033a20b0a1c37424354bae2fcbd329d6.png

Bra tomt, man behöver bara sanera och göra om hela inredningen. Timell hade inspirerat ägarna till att göra själv, när man inte kan.


En promenad runt kvarteret :)

Bestämde oss för att gå till nya lampaffären, Insight 123 som även finns i Sickla. En besvikelse, det känns som om Sickla hade och förhoppningsvis fortfarande har flera "häftiga" lampor, den på Södermalm var väldigt trist som Mio ungefär.

Tog en sväng förbi Judit, Herr Judit och Judit Brandstation, nya favoriten för hemmet.

Lars hittade den gröna favorit



Å om du behöver en neonskylt för glass, finns även den att köpa här.



Därefter var det dax för lunch, och utbudet runt Hornsgatan suger på lördagar, om man inte vill ha trista Cafén med micrad mat, torra mackor och dåligt kaffe, såklart finns Donken och grillarna, men vill ha något annat får man leta och betala dyrt.

Så vi hamnade på favoriten Kaffe Baren, igen.



Västerbotten, Kantarelltost, gott och billigt kaffe, bäst i stan. En äkta kaffebar med nya stora lokaler och alltid massor av folk. Bäst är rotationen på folk, den är stor, så en sittplats får man alltid inom rimlig tid.



Gillar skylten fanns även vid Bysistorget där gamla baren låg.

Tänkte nog hänga framför tv'en ikväll och somna tidigt, imorgon är husvisningar som gäller igen.

XO XO


4 dagar kvar till NY

Yes, Yes, Yes äntligen snart åker vi.....

Har tittat in följande bloggar idag och NY känslan har börjat komma

http://pontushook.blogspot.com/
http://robertcaplin.blogspot.com/
http://thomasnilsson.typepad.com/my_weblog/


Om man vill kan man alltid kolla in denna oxå, ialla fall man vill följa en svensk singel i NY.

http://www.aftonbladet.se/sofismode/

XO XO

Helg me like...

Kom hem igår kväll vid 7-tiden, var inte det piggaste men blev varmt välkomnande när man hade godispåse med sig till "han där hemma". Whisky, champagnes och lite vin för kvällen, sen är man förlåten att man varit borta. Tror inte ens att han denna gången hade saknat mig, snyft!!

Kvällen tillbringades framför Idol och Skavlan, me like nya förbundskapten, han verkar vara en kommunikativ person, jämfört med den förra.

Idag lördag är det fixa datordag dvs. datorhallen är utplockad till vardagsrummet och nya prylar har installerats, nu ska allt uppdateras. Därefter kanske kanske man kan få tillgång till musiken och bilderna igen. Är osäker om det blir några andra aktiviteter idag, vädret lockar inte direkt ut en. 

XO XO

Gårdagens lunch i Oslo

innehöll levande föda, eller inte?!?! Var i alla fall på en fantastisk lunchkrog där skaldjuren var "färska". Kunde inte låta bli att dokumentera dessa läckerheter.



Denna hummern var alert och förstod allvaret, han ville inte vara kvar på brickan :)





Efter att sett Deadliest Catch, så känns dessa inte lika exotiska. Däremot ser de lika goda ut i verkligheten som i fiskdisken.

Kunde oxå notera att hela serveringen inkl. kockarna var från Sverige, eller Skåne som servitören informerade oss Stockholmare om :) Vi blev aldrig serverad av en norrbagge, men tjänar man 3-4000 kr mer i månaden, så förstår man att man tar sitt pick & pack och åker till Oslo, men ack så dyrt det måste vara att bo där. Skulle kunna tänka mig att bo någon månad om året i Norge, för att få äta ovan läckerhet.

XO XO


En varit på en stjärna.

Efter en norsk historia vandring på några timmar, fick vi äntligen komma sitta till bords. 7 rätter, havskräfta, anklever, skaldjurssoppa med pilgrimsmussla, torsk, tryffel, hjortfile, bea, 4 olika ostar, choklad, vin, vin, vin och åter vin. En välbalanserad middag där vin och mat var fantastiskt bra kombinerade, en middag att komma ihåg.



Dagens meny:

Norwegian langoustine and salmon- avocado roulade served with marinated artichokes and cous- cous.
Lime beurre blanc.
***

Saffron soup garnished with fried scallops,
sautéed leek and fennel.
***

Fried codfish served with celery,
petit pois- truffle cream and spinach.
Apple sauce.
***

Whortleberry infused steak of deer served with pickled mushrooms,
cauliflower, root vegetables terrine and savoy cabbage with bacon.
Nut bearnaise and whortleberry sauce.
***

Wel ripened cheeses garnished with Swedish crisp     bread and fruit compote.
***

Dark chocolate tart and crispy coconut- rice condé served with pickled pears and mango- passion fruit sherbet.

Där i mellan fick vi en aptitretare med soppa och anklever, sorbet och små söt saker bland annat ovan till kaffet.

Därefter är det dax att sova, så man orkar med morgondagens möten. En inte lika rolig historia...

Sov gott och xo xo





Oslo rådhus,...

0-298c4840d267f50fcfe489c1e05fe411.png

Oslo rådhus, nobel till ställning hålls här... Nu börjar mina fötter värka! Norrmän gillar verkligen sin historia.


Vikingaskepp gamla...

6768cda29e2e15b40946f82a2b6f549b.png

Vikingaskepp gamla som bara den, glad att jag född i den tiden jag är, fast som död vore häftigt att bli begravd i en.


Rea på...

25d95a32535377446e70210696ad3f18.png

Rea på Champis, halva priset på arlanda. Så det blev 2 rose flaskor i bagaget, låt oss hoppas att de håller hela resan hem. :)


Rea på...

25d95a32535377446e70210696ad3f18.png

Rea på Champis, halva priset på arlanda. Så det blev 2 rose flaskor i bagaget, låt oss hoppas att de håller hela resan hem. :)


Oslo next

och låt mig hoppas att vi lämna skitvädret kvar i Stockholm :) 

Vill inte ha VINTER, VILL INTE!?!?!?!? Ska nog tröst shoppa på Arlanda tror jag....

XO XO

Ett till hus att titta på....

oxå i norrtälje...




Ser bra ut, 100 meter till havet, dock ingen veranda som jag kräver :) I skogen som Lars vill, okej inredning, "bara" lite furu att kladda vit färg på, låt oss hoppas att även denna överraskar oss gällande utseende.

XO XO

Onsdag och det snöar i Västerås

sägs det.... Själv har jag inte hunnit titta ut idag, ska snart packa ihop mig och be ge mig hem.

Imorgon blir det Oslo och middag här:



Fast innan dess ska man överleva kvällen och dagens arbete, utan missöden, hittills har det gått som tåget. Dvs. lite förseningar men inga katastrofer.

Tycker synd om alla det snöar på, och ännu mer om "mig själv" om det börja snöa i innerstan oxå. VILL INTE!!!

XO XO

Libanesiskt på g

har stor besök av Lars syster Hanna, vi lyxar till det med libanesiska smårätter, mums!

Dom hämtar vi här:

http://www.tabbouli.gastrogate.com/

och jag hoppas att de kommer se ut så här:


ser framemot att få pirogerna med citron och spenat....

XO XO

I fåtöljen arbetande....



Då jag har massor att skriva och är på tjänsteresa i slutet av veckan, var det bara att parkera sig i fåtöljen hemma och börja jobba. Idag skriva, imorgon räkna på 5 års planen, på torsdag & fredag norge och vips är det helg igen, är inte livet härligt på hösten :)

Visst fungerar kudden??? börja vänja mig, så kudde nr 2 får snart oxå komma fram från garderoben.

XO XO

Inbjudan till företagsevent

Idag har jag fått en inbjudan.....



Jag ska få äta en bröllopsmiddag från 1976, låt oss hoppas att den inte är tillagad 1976 :)

Ska ialla fall få äta DUVA vilket man inte gör varje dag,  å allt med anklever är ju gott.

Nu är julen nära, så nu börjar företagsevenemang och julklappar snart att trilla in, nu för tiden får jag mer presenter av leverantörer än vad man får på julafton hemma, det är nog ett ålderstecken. :) Eller ett tecken på " att jag inte varit snäll" nog eller kanske för att jag inte varit hemma på julafton senaste åren...

XO XO




Ändring - jag har en skitvecka....

Idag tog det mig 65 minuter från Södermalm till Vasastan och vi pratar kommunalt.... Tydligen har vi bytt tunnelbaneoperatör i Stockholm, som lovar punktlighet, renlighet och snabbare. Just idag misslyckades man med punktligheten & snabbheten, låt oss hoppas att det inte blir en vana.

Idag har jag ialla fall plånboken och hjärnan med mig till jobbet, jämfört med igår!?!?!? Då parkerades dessa kvar i sängen....

XO XO

Jag har en skitdag idag.....

skulle aldrig gått upp hur sängen...

Snart ska jag ha ett skitmöte, därefter tänker jag gå in i grottan och inte komma ut förens imorgon.

Hej Hej

Hus på menyn

dessa hus har det tittats på idag:





Båda är starka kandidater, nu ska man bara bestämma sig och börja buda.

XO XO

I Norrtälje

påväg att titta på fritidshus, det är långt bort från staaaaaannnnn. Återkommer med rapport senare....

XO XO

RSS 2.0