Barn som...

0-7ee0dcf4945b5dbb40a4fb9e3f23fcc3.png

Barn som inte ville bli fotograferade, framför allt inte den minsta.


Regn i...

0-4c6a11a840407333c59a43b953028c57.png

Regn i foppaland och vi har haft shopping dag, det blev en champagne brunch klänning.


Mellanmål i...

0-177ddeefc2fb2903b3371d0adcfceaf0.png

Mellanmål i Sundsvall, en glass från Max med turkiskpeppar, gotti gott gott! 13 mil kvar till slutstation.


Detta har...

944dbddf095d1dd7647aa2cec41431.png

Detta har vi blivit lovade, nu återstår det att se om foto och verkligheten stämmer överens ;) Nu har vi bara 28 mil kvar och jag börjar bli hungrig igen! Det är nackdel med att träna, hungrig hela tiden!


Surfning på...

0-7050da0a9de44561737f06c36e998da4.png

Surfning på högnivå, halvvägs framme passerade precis Tönnebro. Vink Vink mamma ;)


Mot FOPPALAND

Äntligen påväg till byn långt bort ;-) utan FOPPA TOFFLAN och undrar om man kommer bli insläppt och accepterad?!?!

Skämtåsido påväg till familjen Green, för en långvecken utanför Stockholm. Har precis paserat Uppsala och har ca 47 mil kvar. Bilen är full med packning och vin, vi kommer med finvin till barnfamiljen som enligt egen utsaga endast har fulvin hemma... 

Äntligen Helg och nu är det bara 4 dagar kvar till "riktig semester". 

XO XO

Oj oj det är mycket nu...

Jaha, semester firarna har kommit tillbaks till jobbet, och helt plötsligt är det mycket att göra. Själv vill man börja trappa ner, fast det är svårt att trappa ner mer än vad man gjort under hela juli :)

Där av ingen uppdatering idag, fast å andra sidan kommer det från slutet av nästa vecka blir mindre uppdateringar... Det kommer bli svårt att dela med sig, då internet uppkoppling inte är standard, fast några bilder och kommentarer kommer jag nog kunna förmedela under veckorna.

Ja vad har jag gjort idag då.... Jag har uthärdat vaxning, så nu kan jag ha kjol och klänning igen. Vad gör man inte för sina medmänniskor och för sig själv. Hår är nu borta för 4 veckor framåt iallafall. Så blev det:


SNyggt va?!?!?

Vi har invigit grillen vi fick av Nicola & Per i våras, tack för den, den gjorde sitt jobb perfekt!  Entrecôte, färsk majskolv, sparris med salladslök och lite bea. Till detta fick man lite italienskt bords vin, nämligen denna:



Lite suddigt blev det, ungefär som jag känner mig.... En Renato Ratti, Dolcetto D´Alba, bäst enligt någon blogg Lars läser om vin...

Nu sitter jag i soffan och Lars utövar material vård på våra dykdatorer så vi kan dyka säkert.


Nya batterier till våra VIPERs.

Imorgon blir det åka bil av, mot Ö-vik och Forsberg och bellio land :) Ojdå tvättmaskinen piper dax att hänga lite tvätt!

See ya!

Min nya våtdräkt

Efter två försök och 30 minuter kämpande med att få på våtdräkten (överbaken) i en skrubb med andras dykutrustningen. Tappade ca 1 liter vätska och fick ropa på hjälp samt visa rumpan för hela butiken, då jag inte lyckades få upp den första överbaken, kan endast bero på dräkten ;) inte mig. Hittade vi den bäst för mig, stor upp till men baken får plats!?!?

Så ser den ut:



Jag kommer dock inte se ut så där, utan mer som en köttbulle......



Så här ser min ut, ganska snygg hängande på dörren :) Vad får man då betala för denna skönhet, jo hela 2000 kr. Som hittat :) nästan som en handväska eller ett par snygga stövlar!!

Allt för att jag inte ska frysa i Indonesien! 6 arbetsdagar kvar, 1,5 till helg.... nedräkningen börjar på allvar nu.

XO XO


Gissa vad...

0-4fe45a652893db68b5323a4a5f1db03e.png

Gissa vad som finns i boxen? Den är extremt jobbig att använda och den är varm. Jag formligen flöt bort i den. Den är röd, svart och grå, enligt Lars är jag inte snygg i den och jag ser ut som ett kylskåp ;)


Tisdag och våtdräktsprövande på schemat....

Har nu tillbringat en heldag arbetade med olika dokument, och ska snart iväg och pröva våtdräkt ,en inte allt för smickrande historia. Min 5 mm dräkt har nämligen gått sönder i dragkedjan efter 4 år och 3 mm är för kall för kommande semester. Det är ju "bara" 25 grader dit vi ska i vattnet.....

Lars kommer snart för att eskortera mig till dykbutikerna, vi ska tydligen till 2 ställen. Låt oss hoppas att den första jag prova passar, så jag slipper offra alla mina naglar på detta. Fortsättningföljer....

Nu är det "bara" 1,5 dag kvar på min arbetsvecka, ska ju till Ö-vik i helgen. För att vila ut lite, så jag får nog jobba lite hårdare imorgon, har så mycket som ska vara klart till nästa torsdag.

Kom just på att jag måste beställa tid för fötterna och vaxning..... ajaj

hej ehj

7 arbetsdagar kvar

Jippi..... Snart så får även jag har semester, jippi! Idag började medarbetare komma tillbaks till jobbet. Deras semester är slut och jag har inte börjat min ännu. Börjar dock få lite panik då jag har många saker som ska slutföras och påbörjas direkt när jag är tillbaka. Men det finns ju bara en väg och det är fullfart framåt, eller?

Imorgon är det träning som gäller och nästa vecka börjar omställningen av tid dvs. jag ska gå upp tidigt för att ställa om timmarna till annan tidszon. Vi får se hur detta kommer gå.... jag har ingen förhoppning om att det kommer gå smärtfritt och utan några bakslag.

Dax att runda av dagen och ta bussen hem mot Söder

HEJ HEJ

En ny arbetsvecka

Dax att jobba och få saker gjort, för ikväll ska man hem och titta på simning. 18.30 är det dax för Sara Sjöström, det vore så coolt om hon som 15 åring vann. Heja Heja Sara!

XO XO

Helgen i bilder....



Besök hos Mia & Arnoud sommarstuga, en trevlig helg i Norrtälje.


Många barn, lite breakdance och slöande i solen...



Lars lek erkurragömma med Viktor som klättrat upp i ett träd, så högt att mamma skrek till och Lars slapp leta för länge.


Mamma Mia kollar in sonen som står på huvudet och jag som hjular....

Markus lekte med lego och tittade på Michael Jacksson videor på YouTube!

och vi sov i ett maxat fururum, en furuchock, som att vara på en fjälltopp, fast i Norrtälje.


Slutade helgen med ett 1,5 timmes pass på gymmet, nu är jag trött! Det är "bara" 8 arbetsdagar kvar till semester, jippi!


XO XO


Sitter på...

0-2a864646aaee43dd401dfb88ebaf7ed9.png

Sitter på altan, solen tittar förbi till och från. Varmt och skönt är det, denna dag då det skulle ösregn.


Dagens vin,...

42b361bbff7cb0dfa58b1a94dc8492c5.png

Dagens vin, nu blir det middag!


Strand raggare...

0-3f5b99e9049348354c8352570afc50ad.png

Strand raggare i solen, med rose och en tidning det här är livet! Ikväll blir det grillat och gott vin, mums!


Mot Norrtälje,...

5661ee3982ad94aa6552ac2188654133.png

Mot Norrtälje, ett dygn i roslagen och vi har mycket packning :) duktiga vi har träningskläder med oss, så vi om det blir fint väder kan åka direkt.


Middag....

Det blev en sen middag som alltid :) Idag serverades det

Rödvinsrisotto med champinjoner, är godare än vad den ser ut. Dock inte lika god som en äkta barolorisotto, som man får i italien;-)



Vi gjorde även gratinerade gröna musslor, gott var det. Ser ni korvbrödet i övrekanten på bilden, de är kvar från min korvbricka igår (det fanns räksallad till oxå). Vi gillar olikheter i vår kosthållning, kan man säga.

ps.jag gjorde de gratinerade musslorna inte LARS ds.

.

Allt detta intog vi i mörkret tillsammans med rödvin... det går fort nu! Mörkret kommer med stormsteg och rödvinskvällarna med dom. Ser ni ränderna i taket, det är från stora orreforslampan vi har, coolt va!?!?!

Imorgon blir det Norrtälje och till vänners sommarhus, måtte vädergudarna vara med oss imorgon, be en stilla bön för oss och för er själva!

GOD NATT, VÄRLDEN!

Fredags nöje

Sitter i soffan och har precis njutit av godsaker från här: http://www.atavola.se/

Butiken med fantastiska grillade och marinerade kronärtskockor, baroloost, färsk mozzarella och fänkålssalami, allt handlade vi idag och intog som förrätt. Deras marinerade stora gröna oliver är oxå jätte goda, tyvärr hade de inte dom idag. Detta har vi mumsat i oss framför tv'n tittade på springande och hoppande människor dvs. friidrott på TV4 Sport. Lars håller på att lära in namn inför Buzz och TP :)

Lyckan var total de hade även favorit tomatsåsen dvs. passerade tomater utan biverkningar för mig. Även favorit pastan kunde vi inhandla så nästa vecka är räddad. Vår nära deli har ju sommarstängt, det ska bli skönt när allt är normalt igen eller inte.... Köerna på ICA är ju minimala nu, idag när vi handla för middagen var det 3 kassor öppna jämfört med en "normal" fredag då 10 kassor är öppna. Undra vart alla är? Grekland, Gotland och Skåne eller??? Nej nej Mallorca så klart, om man är trendig! Själv ska man på träningsläger på semestern, 3 dyk om dagen i 14 dagar, det kan bli tufft men garanterat varmt och soligt!

Nu måste jag "hjälpa" till med middagen, är hungrig som en varg!


XO XO


Pust, vilken dag...

Klockan är 17.30 en fredag och jag är fortfarande på jobbet.... Har inte haft tid för detta idag....
Snälla Lars (idag iallafall) kommer att hämta mig från jobbet, tack tack Lars!
 
Var på gymmet vid 8 imorse och gick i lutning i 30 minuter, bra jobbat! Synd bara att jag fortfarande ha så "pip" ont i ljumskarna efter onsdagens lyfta skrotpass.

Skönt med helg, nu går jag hem!

XO XO

Dagens lunch...

Det är jobbigt att jobba hemma, det blir lixom dubbel jobb, både hemma jobb och jobb jobb. Därför blev det en sen lunch idag: Dagens lunch blev:



Ekologisk mozzarella (titta även jag kan ibland) med ruccola och tomater samt ett och annat basilika blad, till detta drack jag hemma gjord lemonad. Riktigt gott, glömde sparrisen i ugnen, så dessa blir mellanmål i eftermiddag.

Om ni inte märkt det redan så har jag fått en hangup på hemma lagade fruktdrinkar. Favorit fn. är jordgubbar mixade med hemmagjord lemonad och krossad is. FANTASTISKT GOD! Även vattenmelon tillsammans med pressad färsklime, lite vatten och is - SMASKENS SÄGER JAG BARA. Vår mixer går varm nu mera, och jag som inte är så förtjust i frukt, får helt plötsligt i mig massor av frukt. Dock med sugrör, så alla "bites" stannar i glaset. Det fanns en tid när Lars silade min Brämhults apelsinjuice, det var kärlek det!?!?! Det var dock år sen nu ;-) inte tror faktiskt bara är veckor sen nu....    

Ikväll kommer Lars hem med min cykelnyckel, jippi! I ett svagt ögonblick lovade jag ha middag klar när han kom hem. Hmmmmm just nu ångrar jag detta uttalande, vet inte riktigt vad jag ska slänga ihop, det måste vara lätt att göra men jätte gott.... Jag tror att det blir korv och bröd :) Det kan jag slänga ihop med hjälp av ugn och helfabrikat... Det går ju inte att misslyckas eller jo, kanske, med kryddig korv så funkar det alltid. 

Dax för lite mer arbete.... 

Hej Hej 


Gårdagen...

Igår träffade jag Ingela Pling, vi tillbringade kvällen med uppdatering om våra liv samt skvaller!



Ingela semesterfiraren som är utvilad, brun och på väg till ny ort i Sverige för att semestra med familjen. Som tur hade hon tid med ett stop vid ett vattenhåll i Stockholm tillsammans med mig. Här på Papa Ray Ray's bakgård med inkläda väggar och plaststolar i glada färger, drack vi CAVA och skvallrade.





Tillbaks till 70 talet :) Snälla Ingela hade köpt födelsedagspresent till mig (tänk jag blir firad flera gånger detta år) måste komma ihåg att vara lika generös tillbaks när hon fyller år. För mig är det själva födelsedags datumet som kommer att bli utmaningen. Jag får helt enkelt köpa presenter oavsett datum J


Hon tycker tydligen att jag måste dölja min hals med dessa..... Än så länge har jag "bara" några veck på halsen, men man får väl en per år från och med nu.  Jätte fina var dom, och just sjalar är något jag behöver men aldrig köper.

Kvällen slutade hemma hos oss (jag & Lars alltså), inspekterande kökshandtagen och ett skålande i en alkoholfri melondrink, för att återställa vätskebalansen inför dagen efter.

XO XO


Sommar Stockholm...

Efter att lyft lite vikter, så möte jag upp Ingela Pling.... Det blev en hel kväll med champis och god mat på Papa Ray Ray och Bistro Sud, som slutade med alkoholfri melondrink med lime hemma på söder. Nu ska jag sova gott och vakna upp till jobb. Morgondagen ska tillbringas hemma,  jobbande med administration.... 

Sov Gott Internet och Sverige "where ever you are"  som en gammal amerikansk såpopera..... 

Mera detaljer om kvällen kommer imorgon.

XO XO (enligt  Gossip girl och Paris Hilton... )  


Dumma Dumma Lars...

Idag hade jag en plan för hur jag skulle inne med att jobba, träna och träffa Ingela Pling. Tyvärr sprack hela planen kl 09.00 imorse, då jag upptäckte att Lars tagit med sig MIN CYKELNYCKEL till SMÖGEN. Vad han nu skulle med denna till?!?!?!?!...  Och då undrar du säkert varför hela planen sprack?!?!?!?··Jo, det var nämligen så här att jag tänkte cykla till jobbet, jobba, träna och sen cykla hem och duscha. Detta innebar att jag inte behövde konditionsträna på gymmet och jag sparade tid.  Jag ska nämligen träffa Ingela kl 17.00....


Detta gick inte, till det hela var att jag fick leta som en galning hemma, för INTE TRODDE jag att han tagit den med sig dit... Sen svarade han inte på telefonen:( och det slutade med att jag fick packa om hela väskan till jobbet) kanske lika bra för jag var ARG. Då jag helt plötsligt behövde mera saker med mig (pga. duschning på gymmet).


När jag sen kom iväg, så hade jag lyckats med att glömma tågremsan, aha skitsamma jag köper en ny...  Ja, då hade jag lyckats glömma plånboken, då var det bara att trava upp till lägenheten igen och hämta den.  Detta resulterade i att jag blev försenad och missa ett möte, i.e jag har fått boka om mötet och tiden med Ingela. Grrrrrrr


Allt för att Lars inte tänkte till när han packade och lämnade för Smögen. Så nu har jag bestämt mig, jag ska ha min egna cykelnyckel och jag tänker lämna in den på service och hämta den där. Lars har from nu inte rättighet att använda eller förvara min cykel och nyckel. Förresten så tycker jag att "Lars cykelverkstad" har långa ledtider och man slut för aldrig hela servicen samtidigt!?!?! ;-)  Så om någon har någon cykelverkstad att rekommendera tar jag gärna i mot tips.


Dagen har därefter utvecklats sig hyfsat, förutom att magen spårat ur (åt tacos & salsa igår), min mage gillande inte tomaterna i salsan. Tack apoteket för Imodium Plus, räddare i nöden på förmiddagen, nu är det stabil igen!


På återseende... dagen har ju bara börjat!


Äntligen ensam hemma....

När tjuren är på grönbete så firar kossan med att äta tacos & ostbågar :)

Skämtåsido, kan inte riktigt bestämma mig vad jag ska trycka i mig till middag idag. Lunchen blev kycklingspett och yoghurt sås (persisk var det visst). Frågan är om jag ska fira Lars bortavaro med något smarigt eller om jag ska gå på hämt Thai.... STORA beslut att ta en regnig tisdag i Stockholm. Det vore även gott med en smarig hamburgare bara för att jag kan, fast då känns dagens träningspass bort kastat eller det är kanske just därför som jag borde äta burgare till middag. Hmmmmmmm

Vilket väder det är, imorgon hoppas jag på uppehåll, tänkte ta Svalan till jobbet. Först jobba, sen lyfta lite skrot för att vid 5 tiden möta upp Ingela Pling på söder. Låter som en bra dag tycker jag, synd bara att jag har några möten som skulle kunna förstöra arbetsdagen. Det händer mycket på jobbet nu, men jag har bestämt mig för att glida med och inte oroa mig för mycket. Jag vet vad jag vill göra om det inte fungerar, det finns ju alltid andra jobb att få i kris Sverige. Så varför oroa sig, tar saker när det händer om det händer. 

Nu tänker jag ialla fall lämna skutan för nya järva äventyr på vägen hem till Söder. 

XO XO   


Morgonstund har guld i mun

eller inte? Snarare metallsmak som övergick till blodsmak...

Imorse blev man väckt kl 06.00, bilen till träningen skulle gå kl 07.00. Då Lars med vänner ska styra bilen mot SMÖGEN (dykning i kallt vatten och jag jobbar ) vid 10 tiden. Detta innebar att jag, Elli stod på en springmaskin kl 07.30 (bifogar bild nedan) och där stod jag till 08.15. Jag är mäkta impad av mig själv, jag kan erkänna att sista 10 minuterna gick jag på ren vilja. Denna maskin är hemsk för rygg, rumpa, mage och hjärtat (pumpen får jobba hårt). 



 Maskinen från helvetet....

En annan sak som jag noterar är att av all denna träning är att jag är HUNGRIG hela tiden. Är som ett ny fött barn, behöver mat var 3dje timme annars blir jag grining. Jag hoppas all denna träning kommer ge payoff i Indonesien annars kommer motiveringen för hösten inte vara på topp.

En tredje notering jag gör är att VI ÄR INTE MÅNGA som pallar oss till gymmet på morgonen. Vi är några stackare som står på våra maskiner och svettas samt stirrande på tv'n. Som tjej är man i princip ensam i omklädningsrummet, vilket göra att man kan breut sig ordentligt. Vilket jag självklart gör om jag kan...



Nu återstår det bara att se om jag har lika god diciplin när Lars är borta eller om jag under dessa dagar kommer förslappas totalt...

To be continue

XO  XO

13 arbetsdagar kvar till semestern

Det börjar kännas tungt nu.....

Denna vecka är man ensam hemma i 3 dagar, ska både bli skönt och trist....

Fördelar:
Jag kan äta vad jag vill (ostbågar brukar vara tradition nu)
Jag slipper slåss om täcket eller bästa platsen framför tv'en.
Ingen bryr sig om jag luktar rök efter att träffat Ingela på Onsdag
Jag kan smygshoppa ;-)
Komma hem hur sent som helst eller inte jag ska ju jobba....

Nackdelar:
Jag måste laga maten själv (bara tisdag & torsdag iofs)....
Ingen kör mig till träningen.....
Ingen väcker mig på morgonen....
Jag måste städa själv...

Hmmmmm det kanske inte är så dumt att ha Lars där hemma på heltid endå ;-) Hushållsnäratjänster är inte så dumt.

XO XO

Efterlysning

har någon sett SOLEN de senaste 48 timmarna? Om någon stöter på SOLEN vänligen visa vägen tillbaks till Stockholm. Bara för att folk börjar jobba, behöver den inte försvinna till andra breddgrader, det är faktiskt trevligt med SOL och VÄRME på lunchen och kvällarna.

Dagen till är då SOLEN inte syns till så såg jag till att lysa upp dagen med dessa:


Påsk skorna som Lars kallar dem dem för :)

Dax för arbete!

XO XO

Borta bra, hemma bäst!

Middag i Uppsala tillsammans med svärmor & svärfar och Ilse, som var på besök från Alger. Vi fick fina keramik föremål i en försenad bröllops fest. Ilse och Amin bodde i Washington i några år och de var med på bröllopet i NY.



Mitt bland åkrarna bor dom, grönt och fint på sommaren. Jag gillar dock detta bättre:


Äntligen hemma! Skönt att vara hemma och slö surfa framför TV'n. Imorgon är det arbetsvecka igen och Lars ska till smögen, så jag är ensam hemma :) Då ska jag göra stan!

XO XO


Uppsala next,...

32cbee1b9d87519a1cb9fe1c63a88012.png

Uppsala next, vi är på turné. En kort turné hos våra ej stockholm baserade vänner. Allt avslutas med middag hos svärmor, det brukar alltid bli gott.


Ut på...

7f64f11b01499eaf0d9f7f9ac5cd47e0.png

Ut på landet, här kommer vi! Besök hos kollega, långt bort som bara den.


Sommar Sverige!...

442d5a680da73273be1deca04f9660ab.png

Sommar Sverige!


Nya pjuck,...

0e6d64fc9dd99df62a4488e5bb4fe103.png

Nya pjuck, idag har jag mega plattå skor från Usa på mig. Inga skor man promenerar med, men riktigt sköna och coola för att vara höga klackar!


Mot Västerås,...

-51ed6a7882b20e1e047cf24d934137c.png

Mot Västerås, med grillning och trevligt sällskap.


Grillkväll i Vasastan

Igår efter legat i solen så blev det grillkväll i Vasastan, alla var där :)

Vi var på Andreas & Majas bakgård, och Johanna, Maja & Martin stod för matlagningen. Övriga tittade på och lekte med barnen. Glömde fota, så det blev ett mörkt foto när vi plockade ihop...



Snälla Marie gav mig Champange i födelsedagspresent, Tack det var jätte snällt!

Kvällen slutade runt TP och det var segt, vet inte vem som vann, men jag gav upp när jag var på topp!

XO XO

Möt Svalan,...

0473ca9167eaeca9b091a6a79576716d.png

Möt Svalan, min springare i vardagen! Svalan fyller 10 år i sommar och börjar få krämpor, men hon håller ut och tar mig till jobbet utan att rasa ihop! De är lojalitet det! ;-)


Jag & Svalan

tog en tur till jobbet imorse:


Gucci brillor och grön störtkruka, vilken modeguru....



Lars valde att följa efter och lyfta lite skrot och jag fick slava på kontoret. Det var så lugnt på stan, inga fartdårar förutom den i gröna störtkrukan och han med ingen hjälm alls......



Det blev lite service påvägen.... Trots att vi lyckades försova oss med 1 timme...

Sommar & Stockholm i juli är såååååå härligt!

XO XO


Torsdagkväll med återblick

och jag slöar i soffan, endast 3 veckor kvar till semester.

Dax för en återblick till... för ett år sen lämnade vi Hawaii och hamnade här....



Lars vill förverkliga en dröm att åka Highway 1, så det gjorde vi....

Vi såg dessa:


och dessa:


och de luktade illa och det var KALLT!! Fr. 35 grader till 17 grader, brrrrrrrr!

Imorgon är det början på helg och jag jobbar endast halv dag, jippi!

XO XO

Vätskebrist på...

0ccb009613c8e9795160ed9437a1e3e9.png

Vätskebrist på tunnelbanan, aircon?!? finns det i Stockholm? Imorgon är det fredag och jag jobbar till lunch! För imorgon ska jag bättra på brännan. Me Like Värmen!


Middag - naturell....

Idag fick jag hemma gjorda gnocchi med  riktig tomatsås som kokat 45 minuter och mozzarella, fantastiskt gott!



Duktiga Lars gjorde deg och förkokade dom innan jag fixade gratängen.


Grå klumpar som är godare än svenska gråa klumpar.

Inga tillsatser endast äkta råvaror, och fantastiskt gott blev det.

XO XO

Naturell...

Tränade imorse och insåg när ansiktet skulle monteras efter duschen att målarlådan hade glömts hemma.  Så idag får man gå naturell och visa alla åldertecken man ådragit under de 38 åren som gått...


 
Där av det lilla fotot, så ni betrakare inte kan se dom,  däremot får ni se min näsa under ifrån, om ni tittar noga :)  

Dock hade jag lilla målalådan med mig, den för munnen.


Så idag går jag naturell med färg på läpparna, helt enligt rekommendation av make-up artister. Du ska framhäva munnen eller ögonen, inte både och! Å med riktigt röda läppar så kanske ni andra ser mina ålderstecken?!?!?! Som jag iofs bär med stolthet, man ska ju ha levt ett liv för att nå sin vackrastefas i livet. I mitt fall ska den komma efter 40 har jag bestämt!  

XO XO



 


Så coolt...

Bra gjort Bounce, om ni inte sett detta så måste ni titta in Michael Jackson Tribute - Stockholm. July 8, 2009, så coolt!


http://www.youtube.com/watch?v=lVJVRywgmYM


 XO XO


Tisdagkväll och lax på menyn

Idag ska vi äta varmrökt lax med saffran och basilika sås, det ska bli gott!



Tisdagskväll innebär även en kväll med Allsång på skansen, puh! Fast Allsång är inte lika hemsk som Lotta på Liseberg, gårdagens problem var illa.

XO XO


Idag är det Tisdag

och det är dax att återuppliva en gammal gammal bild, nämligen:



Då inte gymmet var öppet igår morse, gick jag dit på eftermiddagen och lyfte skrot med hela kroppen. Jätte skönt igår, jätte ont idag och imorgon vill jag inte ens tänka på. Det absoluta mest positiva är att man sover som en STOCK oavsett varmt eller kallt. 

Dax för jobb, möte och lunch inom kort.

XO XO

Mer Hawaii

Idag var det inte många på kontoret, efter lunch med Mia, så tillät jag mig minnas och längta tillbaks. Vi hade låga förväntningar på Hawaii, och vi blev verkligen överraskade. Waikiki var hemskt framförallt stranden, men resten av ön Oahu var fantastisk.



Waikiki beach, hysteriskt, där var vi 1 gång på 1 vecka, i ca 15 min. För mycket folk och det luktade illa....



Varför Waikiki Beach? när man kunde få detta, med 30-60 minuters bilfärd.  En ensamstrand med surfare att titta på :)


Oahu - norra sidan, största vågorna och många modiga som trotsade vågorna. Själv stannade man upp på land, vi dök dock på Maui. Inget jätte speciellt, men helt okej!

Om 3,5 vecka är det semester.... känns som en evighet!

.

Återblick.... Hawaii - Maui

Efter att sett en skitfilm inspelad på Hawaii, fick jag lite inspiration och letade upp några kort från förra sommaren... För exakt 1 år var vi på Maui i 8 dagar och Oaho i 7 dagar, så idag blir det foton från den resan!


MAUI från luften

Strand med normala vågor... och det kommer mera...

Skulle ialla fall träna imorse, men gymmet var inte öppet, grrrrrr! Ett misstag enligt dom själva, så idag går jag tidigare och lyfter lite skrot, så får jag konditionsträna imorgon istället.

XO XO

1 års dag

För 1 år sen exakt checkade Farmor Ann-Marie Westerberg ut från jorden och checkad in hos Farfar, Per och Kent. Efter 87 år och 11,5 månader där hon de senaste 5 åren fått begrava sin man och därefter sina 2 yngsta söner, var det dax att följa efter.

De sista 2 veckorna följde hon oss (bröllopet i NY och resan till Hawaii) via MMS med hjälp av pappa och Yvonne. Så idag tänker jag på Farmor och allt som hon givit mig och är glad för att hon som hon sa, äntligen skulle få träffa Farfar med söner och att vi kommer synas där, men det ska ta många år.



Fotot är på farmors familj, farmor är lilla flickan som sitter mellan hennes mamma och pappa. Tavlan med fotot finns i vår hall och påminner mig om henne varje dag. Farmor som fick TBC, skilde sig, adopterade bort sin son och överlevde och träffade Farfar Erik på sanatoriet och de bildade en ny familj, där min pappa är äldsta sonen och som fortfarande lever. Allt under 30 och 40 talet, snacka om att vara före sin tid!

Så Farmor hoppas att har det bra där du är, för vi har det bra här och livet leker!

XO XO

Dagen efter drink!

Efter att sovitmiddag i 3 timmar, så blev det en långpromenad som avslutades med denna goda drink!



Vattenmelon, Brämhults lemonad och is - en energikick! Det blir ingen träning idag, men det får vi kompensera med träning både måndag och tisdag morgon. Ikväll blir det palsternack gratäng som blev över från igår och fläskfile med getoost kräm, MUMS!

Girlpower

Dagen efter och huvudvärken sitter som den ska, efter en kul lördagskväll som slutade sent! Vi hade så trevligt att jag glömde fotografera. Jag hade fullt upp med att försöka vinna i Buzz :) Och igår visade vi tjejer vad skåpet ska stå! Utklassning, Maja vann 3 gånger, Jag 2 och Lars & Andreas 1 gång var. VI fick dock byta språk till Danska för att Andreas skulle vinna och då överlägset :)

Idag blir det en lugndag med mycket läsa och vila!

Jag hade förresten namnsdag igår, Grattis på mig!

XO XO


En present till mig från mig

Jag har fått ett paket från:



Forever 21 och i denna låda fanns blandannat detta:
 



och lite till, och inget gjorde mig besviken. ME LIKE FOREVER 21 SHOP på nätet ialla fall. Köpte även ett par coola skor, som ni kanske får se senare.

XO XO

Fredagskväll med godmat

Äntligen var jobbveckan över, nu börjar helgen. Bästa starten är en god fredagsmiddag:


Färska pilgrimsmusslor och havskräfta (som levde när Lars köpte den, äckligt) Å ja, jag såg till att den var död innan jag delade på den.



Saffransrisotto, lite rosévin och soffliggande framför TV:n, tittande på friidrott. Det känns alltid befriande att se andra rör på sig medan man själv ligger i soffan.


Ikväll kommer Maja & Andreas, då blir det BUZZ och risken är nog stor att jag förlorar, Maja brukar slå Micke. Mitt vin intag måste begränsas och Majas måste ökas, både hon och Micke är förbannat snabba på knapparna. Många sportfrågor fast då får jag slås med Andreas om segern tror jag..... Hmmmmm, måste tänka ut en bra taktik!!! Nubbe bara till gästerna kanske ;-)  

XO XO


Bilder från Vasastan

Bilder från middagen vi hade med familjen Green.


Julia visar pekfingret, hon hade något viktigt att säga.



Envisa William är nöjd :)


Datahackers eller snillen spekulerar, du väljer



Julia tittar på: 

Pippi och jag låg bredvid och somnade. 

Sen åkte vi hem och blev dyngsura i regnet!

 

Rätt vecka att jobba på

Kan bara konstatera att denna vecka har det varit helt okej att jobba, nästa vecka ser inte direkt bättre ut dvs. vädret alltså.
Väder för Stockholm, Sverige  - Lägg till i iGoogle
15 °C Aktuellt: Mestadels molnigt
Vind: NV - 16 km/h
Luftfuktighet: 94 % tors
Regn
19 °C | 12 °C
fre
Risk för regn
18 °C | 13 °C
lör
Risk för storm
22 °C | 12 °C
sön
Risk för regn
23 °C | 13 °C
 
18 grader imorgon, går vi mot istider eller?? Framför allt tycker jag att Polen inte behöver vara så generös och dela med sig av ovädret, grrrrrrr.

Idag har jag fått ett paket från Forever21, kommer knappt ihåg vad jag köpt, så imorgon blir det en fredags överraskning.

Tjohoooooo

Vilket jävla...

0-17c468b490a196c4d314ed7f4801550b.png

Vilket jävla väder! Dyngsur efter 1 minut, ursch!


Spontan middag...

38300396d166b85c749c6ff59e054502.png

 

Spontan middag i Vasastan hos familjen Green. Alla barn hänger på mamma, pappa och Lars sitter framför datorn...

Själv somnade jag nästan framför Pippi.....

 

 


Regn & Sol, Svensk sommar

Hmmmm vilket väder, ena sekunden öser det ner och andra sekunden strålar solen. Enligt tidningarna ska det bli värre, dvs. det ska ÖSA ner blött blött! Vilken tur att man jobbar så man slipper sitta sysslolös inne.

XO XO

Godnatt Jacko

Dax att somna in och låta musiken tala, så makabert att vi i Sverige sänder hans begravning live. Låt oss hoppas att detta är över och att hans barn få en normal barndom som han aldrig fick. Fast med hans familj runt sig, kan vi bara hoppas på det bästa...  Snacka om hyckleri, var vad alla dessa när han stod anklagade i rätten för pedofili...

Sov gott Jacko, det var kul att få dansa till dig! Hälsa Elvis!

XO XO

Ösregn på...

6d696ad9a01479bac07e99eae4c49e0f.png

Ösregn på odenplan! Fikade med Johanna och himlen öppnade sig. Många blev jätte blöta, medans vi njöt av latten. Vi fick även njuta av Brunos bakdel :)


Snälla Jessica...

1ab73fa5578d22e80918dabb55fe1709.png

Snälla Jessica gav mig en tropisk blomma och choklad som var jätte god igår! Tack Jessica, himla snällt tycker jag.


Fototerroristen Mia...

05d9f5de6cbf8190c1a20b8fb2e348da.png

Fototerroristen Mia är i farten igen. Kameran i högsta hugg jämt och sen kan allt beskådas på facebook. Inte till allas förtjusning, men allt finns dokumenterat vare sig man vill det eller inte. Xo xo


Middag blev...

0-1ecdacb0d21d76b95f21d1fe9b118b4a.png

Middag blev det här!


Måndag och lugnet har in funnit sig....

Jobb, jobb och åter jobb, men äntligen har semesterlunken infunnit sig på kontoret. Nu ska jag göra allt jag inte hunnit göra detta år. Idag informerades det om stora förändringar, som påverkas oss alla, alla förändringar är bra förändringar är min inställning.

Ikväll ska jag träffa NY tjejerna och vi ska åter uppleva minnena från förra året.


På Hudson



Hmmmm, min NY längtan har infunnit sig, vill tillbaks i höst.

XO XO

Lyckan är total!

Tänk att man kan bli så lycklig för en handväska.... En ytlig fånighet, som jag unnar mig att vara. Om en väska kan göra en glad, är det bara att njuta, för det finns så mycket annat att deppa över i världen. 

Snälla Snälla Lars gav mig ovan älskling, en brun Karen Millen, som jag ska vårda ömt.


Efter en trött dag med ett långt träningspass på eftermiddagen ska jag snart krypa till sängs, för i morgon är det arbete som gäller. Först ett träningspass sen en dag med flera möten, därefter borde sommar lugnet in finna sig på kontoret.

XO XO


38 and still going strong!

Gårdagens kalas med tårta och vin blev en sen tillställning som avslutades med BUZZ. Kvällens stjärna var:

    
William som precis börjat gå och som gillande tårtan (han var aldrig still därför de suddiga bilderna)

Efter tårta och snittar, blev det vickning "pasta ala Lars" därefter slutade kvällen med Buzz Svenska Genier, som Micke vann. Framför SPORT frågor & mindre vin så vi har någon chans att vinna :)


Tack för alla gratulationer, mot 40 med ett leende och några nya rynkor!
 


Ett under har hänt!

Ser ni något annorlunda på nedan foton???




Jajamensan vi har fått HANDTAG! Efter 18 månaders ångest (hos Lars) lyckades vi fatta beslut om storlek på marginal från toppen av luckan och centreringen. Tacka gud för att det finns standarder inom sånt! Så nu kan även jag öppna skåpen utan verktyg.

Det ska tilläggas att Lars gjorde allt jobb själv, bra gjort! Det tog en dag och det är hans bröllops present till oss båda, TACK LARS!

XO XO

11 rätter och 14 olika viner....

Avsmakningsmeny på Fredsgatan 12 blir man mätt av, 11 rätter på 5 timmar, fantastiskt gott! Värt priset, nja eller jo upplevelsen och maten är härlig.



Vår AVSMAKNINGSMENY

F 12 CAVIAR & OSTRONÖRT    - FAVORIT - BÄSTA WASABI NÅGONSIN
med vit soja och wasabi

SALMALAX & BROCCOLI
med ängssyrejos och rosenpeppar

SPRITÄRTSEMULSION & MYNTAPÄRLOR
med pilgrimsmussla och sidfläsk

KRONÄRTSKOCKA «CASTEL»  FAVORIT - BÄSTA KALVBRÄSSEN NÅGONSIN
med korianderfrön och kalvbräss

BLÅ HUMMER FRÅN BRETAGNE 39ºC
med grön vikentomat, gurkblomma och ingefära

HJÄLMARGÖS & KÄRLEKSÖRT
med seppia, gräslöksblommor och mangold från Ugglarp

DILAMM & VIT SANDASPARRIS - FAVORIT SÅSEN VAR UNDERBAR
med sherry och marinerade sommarmorötter

RIGOTTE DE CONDRIEU, RHÔNE - FAVORIT OST & PÄRON SOM SMAKA SMÖRKOLA
med päron och ramslök

JORDGUBBAR FRÅN STENHUSE GÅRD
med vispad limemjölk

VIT PERSIKA PAVLOVA
med hallon och pistasch

MÖRK CHOKLAD & KÖRSBÄR
med smulade drömmar

Till detta flera olika viner, bäst där Mandolas 2006, Oreums - Tokaj - Hegyalja från Ungern samt Bassus Pinot Noir 2007, Spanien.

Restaurangen var bra, men de har borden för tätt, hamnar man fel kan det förstöra hela middagen. Vi fick ett överförfriskat par bredvid oss i slutet av middagen, deras bråk och diskussioner skulle ha kunnat förstöra hela upplevelsen. Personalen frågade oss om vi vill flytta, men vi valde att inte göra det, då mannen somnade och de checkade ut strax därefter. Det blev fin restaurang med stjärna möter förortssylta - undra varför de la ner pengarna på detta besök. De var inte ett par man förväntades sig på denna typ av restaurang.


Det förstörde i alla fall inte vår middag,  de satta endast lite krydda på tillvaron.


XO XO  


Återblick....

En liten återblick, för 1 år sen var vi här:





Tack alla ni som var med till New York och alla som firade oss i september, det var fantastiskt roligt! Ni har alla fått oss att inse att stora fester ska man ha ofta, nästa sker om 2 år.... Jag närmar mig 40 med stormsteg och det känns helt okej!

Ikväll ska vi fira 1 år!

XO XO


Vi firar 1 år

idag som gifta, för 1 år sen flöt vi bort i Svenska Kyrkan, det var en jätte rolig dag! Låt oss hoppas att denna dag blir lika rolig, ikväll blir det godmat här:

www.f12.se 

Först ska jag "bara" jobba hårt.


En present till mig....

Denna påse finns hemma hos mig och döljer en födelsedagspresent 



Undra sa flundra vad det kan vara i den, jag har mina aningar :) Kan ju bero på att jag själv fick välja ut den och nu ska den ligga i påsen till lördag, då födelsedagen  är här.... Lyckan är total!!

XO XO


Kaos Kaos,...

5cc383a378a378e6f19d142455786e27.png

Kaos Kaos, har sjukt mycket att göra i vardagen. Skulle inte alla ta semester nu.... Var är lugnet? Imorgon firar vi 1 år och på lördag fyller jag år, hipp hurra för mig! Nu är jag närmare 40 än 35 jippi!


Vilket tryck....

Ursch och fy, vilken huvudvärk jag fått, som om någon står och slår med en hammare bakom pannbenet. AJ AJ AJ
Det måste vara en kombination av vätskebrist från träningen imorse och den kvalmiga vädret vi har i Stockholm.

Det skulle kunna vara att jag inte fått min dagliga LATTE ännu, det är nästan katastrof. Gymmets kafe har sommar stängt hela JULI, hallååååå! det finns faktiskt människor som både tränar och jobbar hela juli.
 
Ikväll ska jag ut med jobbet och vi ska hit....

http://www.restaurangvimmel.se/index.php

RSS 2.0