Bokat hotellrum i Singapore

Planerar lite långsemester, titta på hotell och hitta en gammal klassiker Conrad Centennial Singapore till bra pris.



På detta hotel har jag tillbringat många veckor, 5 stjärnor och bra placerat, så det blir en kärtåterseende.
See ya!


Rosa Rosa Rosa....

Efter några timmar i solen (ja, med solskyddsfaktor) och en cykelmatch turoretur till Norrtull för att lyfta skrot, så sitter jag trött och hungrig i fåtöljen. Idag blir det pasta i stora lass, arabiata med kapris, en favorit!  



Våra ansiktet är som ett stopp ljus, Lars näsa skulle nog lysa i mörkret :) Min gör ju inte det som ni ser på fotot....
Nu kanske, kanske har mina ben fått lite färg och jag kan gå utan nylonstrumpor. Hoppas att nästa helg blir lika bra, på fredag firar Lars föräldrar 40 årig bröllopsdag. På Lördag/Söndag (om det är fint väder) följer jag med Lars till Ornö, Lars dyker och jag stannar på landbacken.

Framför alla uteserveringen, ser framemot juni och juli i Stockholm, lugnt och skönt på stan och många utserveringsbesök!!!!!

XO XO


Vilken utsikt...

0-355c0c86e0eb6504854b351d49427b07.png

Vilken utsikt va? Den har jag när jag solar på Mariaberget. Varmt och skönt som bara den, inte så mycket folk, om man jämför med tanto. Dax för sol stekning, tom Lars har vågat ta av sig på överkroppen! Det kan bli sen rosakväll:-)


Härlig Söndagsmorgon!

Vaknade utvilad efter 10 timmar sömn, 2 sena kvällar irad tog ut sin rätt. Skönt att inte vakna och vilja dricka en hink med vatten. Går kvällen tillbringandes framför Tv, gjorde ett tappert försök att undvika Robinsson, det var dock svårt, då det bara var SKIT på kanalerna. CSI och ColdCase lyckades jag hitta efter ett tag, men varför ska de envisas att visa SAMMA FILM 100 gånger. Fyra bröllop och en begravning, varför, varför, alla har redan sett den och de som inte har gjort det vill inte se den, fatta det tv3.

Jag fick som vanligt  jätte god middag igår, Lars lagade till pasta med pillgrimsmussla, räkor, havskräfta och tomatsås. Himlskt gott! Kallskänkan dvs. jag slängde ihop lite Parma rullar med färskost och melon. Riktigt gott i värmen, för äntligen, äntligen är sommaren här. Jag tänker njuta och helt glömma den väderprognos jag såg, som lovade 11 grader och regn på onsdag....



Nu ska jag släpa ut Lars i solen, jag har nämligen mutat honom. Han får ta med sig min dator med uppkoppling, då följer han viligt med :) Han behöver vänja sig för om 1,5 vecka åker vi till Kreta, första semestern denna sommaren, då blir det mycket sol och bad, och kanske ett dyk eller  två.

See ya!

Springande vuxna invarderar stan....

Gjorde misstaget idag att försöka gå ut, det var total folkvandring på knivsöder och långholmen. Lugnet i grönskan var som bortblåst, istället båtar runt hela södermälarstrand, packade medelåldersmän, turister som hejade på de sina med konstig dialekt. De flesta ur form och avklädda, bleka och rosa, inkl. mig själv


Detta är 3.15 gruppen, vi konstaterade att om vi skulle hållit samma tempo har vi svimmat inom 15 minuter. Ska poängtera att vi försökte ta oss hem från långholmen, fick vi gå hela södermälarstrand, och se på den sk folkfesten. Människor bokstavligen hängde runt vägen timmar för att heja på stackarna som frivilligt sprang runt i Stockholm. 

Skita ner gjorde dom oxå.... Ljudet av alla muggar på gatan, var riktigt coolt! Stackars dom som ska städa sen... Ne, jag är inte bitter idag jag inte...

Vi lyckades ialla fall ta oss övervägen och upp på Torkelkuntssonsgata, puh..... Då kom gruppen 4.15 och man kunde sicksacka mellan löparna.... eller vi kanske ska säga lunkarna :) Jag personligen sparar mitt maraton till nästa liv, sparar även vasaloppet, tjejmilen, vårruset och andra gruppaktiviteter till nästa liv. Vem vet, jag kanske kommer tillbaks som en JÄTTE ATLET och possitiv människa till gruppövningar ;)


Långholmen en...

0-4823be8d9034433761f0446f9b0e69d8.png

Långholmen en sommardag i maj, barnen badar och vuxna springer 42 km frivilligt i stekande sol. Själv tittar jag på och äter årets första TipTop, börjar bli lite rosa. ME LIKE!


Kocken var här....

Vilken kväll! Kl 17.00 stod en kock utanför dörren, inklev en kock fullt utrustad med vin och kylbox med mat. Mamma och Stefan kom runt 18, då intog vi Bollingerbubbel på balkongen i väntan på första rätten.



Lättsotad tamarimarinerad färsk tonfisk med krispig fänkålssallad, röbetschips och syrlig örtdipp.  Jätte Gott!
Till det fick vi ett australiensiskt vitt vin, JOURNEYS END VINEYARDS The Return Riesling 2005 oxå jätte gott!

Sen blev det hummersoppasmaksatt med lakrits - samma vin, MUMS!
Dax för varmrätten:


Tryffelsmaksatt oxfilé med prtvinsfikon samt palsternacks- och potatisgratäng, MUMS. Till detta fick vi en sydafrikan Stellekaya Merlot 2003 - Helt okej, dock blev jag flammig och den föll inte vår Italienälskade gäst läpp, så vi revrunt i vinförrådet och hämta fram en Barbera Alba....

Som vi mumsade på tills efterrätten var klar, Sabayonnegratinarade hallon med citrussallad, citrongranite samt chokladtryffel...TRYFFEL slog allt, det var ju LAKRITSpulver i den, så god. Och här fick vi en

Botrytis Semillon 2006 från Australien, som föll alla i smaken. Frisk, fruktig och lite söt, så gott!



Sen blev det kaffe och mer italienska viner och fotovisning från senaste semestrarna. Detta var dock på förfrågan av gästerna, och endast de foton de ville se ;-) Tur att Lars är teknik fan, annars hade jag troligen fått leva med diabilder, mörka rum och vita lakan för att visa bilderna.

Dags för lite sol tid, SOMMAREN är här och mina vita spirror behöver bli lite rooooosa.

XO XO


Kocken är...

0-75d64a513888e67b7a6f879fbab3b777.png

Kocken är här, idag behöver inte Lars laga mat! Så nu pyntar han istället :) Champagnen ligger på kyl och mamma & Stefan är på G. Jag ser framemot middagen mycket!


Dagen D,...

66a531634e4b5fb3070959fade8b7313.png

Dagen D, jag önskar att jag skulle kunna ligga i solen med alla dessa tidningar. Gårdagens trevliga tillställning känns lite i huvudet, men inget som lite vatten kan bota. Ikväll kommer kocken, det ska bli gott!


Dagens glas...

0-6e04ffc85cc0d597e48ca6d88d9f00ef.png

Dagens glas gick sönder men det var gott, bransch träff med många gamla åter seende!


Jag dricker...

2e432ef11a150ca67eff1629540b827b.png

Jag dricker vin i regnet i skärgården! kallt men gott!


Tilt i huvudet

eller inte, nu har jag 2 dagar denna vecka felaktigt trott att det varit säsongsavslutning på Tv serier ER och Greys Anatomy. Å jag känner mig förvirrad om det var det eller inte?? Fast å andra sidan, vem bryr sig! Jag ska nog ta det som ett tecken att sluta leva min timme mellan 21-22 i en amerikansk såpor. Även om det är himla underhållande och de gör att alla jobbtankar försvinner bort i intet.

Imorgon får man lite sovmorgon, behöver inte gå upp förens 7.30, för att ta mig till gymmet. Vilken lyx, i måndagsmorse var vi på gymmet kl 07, INTE RIKTIGT KLOKT! Men vad gör man inte för att få ut sin frustration och bli av med lite fett.

Det ser ut som Barca kanske kan ta hem segern ikväll, vilket vore så kul för dom. Maja i Barca kommer ialla fall få en roligt natt, om så blir fallet. Vet inte om stadens invånare behöver mer stolthet än vad de har redan, om de var drägliga förut, kommer de vara odrägliga under närmsta året. Alla 3 titlar( jag är ialla fall säker på att de har 2 om de vinner ikväll) och bäst i Europa, coolt!

Heja Barca! n

Bay Bay


Grey's Anatomy nr 100

Dax för nästa sjukhusserie och denna gång vet jag hur säsongen slutar :) någon gifter sig och någon får hjärtstilestånd.
Hmmmm nu måste man vänta till hösten innan nya avsnitt visas i USA.



Oavsett så har jag underhållning idag mellan 21 och 22.

See ya

Inte idag igen!

Jaha, idag lyckades jag med konststycket igen att packa ner "fel" byxor. En glad överraskning efter ett träningspass imorse! Denna gång hade jag lyckats med att packa ner jeans ala 5 år gamla, fick lägga mig ner på golvet för att få igen byxan. Ny tvättade jeans är helt hopplösa, när de inte är i stretch dvs.


Nu är det bara 2 dagar kvar till Rent A Cheif kommer och lagar mat hemma hos oss. Då blir det 4 st. rätter och australiensiskt vin paket. Vi har bjudit in Mamma och Stefan, så vi själva slipper umgås med en främmande kock ;-) Skämt å sido, vi tyckte det vore trevligt, samt att vi fått så många goda middagar av dem, så det är payback time.

Om jag inte minns fel så får vi sotad tonfisk, hummersoppa, Oxfile med tryffel och en efterrätt... Är inte så bra på efterrätter även om detta är min "rätt" här hemma, man har ju titeln "kallskänka". Dock sköter jag inte alltid mina uppgifter enligt Lars. Men som "mäster" kock kommer Lars aldrig bli nöjd med någon annan i köket. Det ska bli kul att ser hur Lars klarar av fredagen.



Kvällensmiddag

Kvällens middag intogs framför tv, vår kvarters indier - New Lilla India, bjöd idag på en stora portion stark Krai med kyckling. Indien som beskriver sig som en genuin indier med äkta indiskmat med färska råvaror dvs. den är som en normal indier med upptejpade planscher på gula väggar, okej mat. Ingen F12 här inte!  

Vi tror att den drivs av 2 bröder, idag hade man stora betala räkningsdagen när jag hämtade min mat. Ena brodern satt och fyllde i betalningsordrar (Ja, på papper, jag trodde att det bara var mormor som använde gula kuverten), den andra läxade upp mig för att jag försökte köpa middagen på rikskuponger, dessa får man "bara" använda på lunchen.



Var är maken då? Jo, han är på bostadsrättsmöte, ett möte som kan definieras som underhållande eller olidligt. Beroende på hur man ser på de stjärnskott bland grannarna som brukar bevista detta möte. Förra åretsmöte höll på i 3,5 timme, vilket 2 av dessa timmar ägnades åt att diskutera dumma och enfaldiga motioner från grannar som vill jävlas med i styrelsen, då de själva blev avsatta för 3 år sen pga. att de inte gjorde sitt jobb bra.  Förra årets "bästa" förslag var att pengarna man fick när man sålde hyresrätter inte skulle gå till att betala av skulderna föreningen har, utan varje medlem borde få beloppet utbetalt till sig, SUCK!  Detta årets bästa motion var att man ville tillsätta projektgrupper som skulle få betalt och kunna säga nej till styrelsens beslut, dubbel SUCK!


 

Jag stod ut 1 timme förra året, sen kunde jag inte stanna om jag inte skulle bli osams med några grannar. Lars har ju lite mer tålamod så han stod ut och anmälde sig själv som frivillig i år. Tack Lars!


Nu ska jag ägna mig åt tv'en!

XO XO

Sommar fina fötter

Idag har jag varit på helrenovering för fötterna, något som var väldigt behövligt och fantastiskt lyxigt! 1 timme liggande lyssnade på avkopplande musik, så skönt! Vad jag dock inte kan förstå är att människor frivilligt väljer detta yrke?!?! Fötter är nog den värsta kroppsdelen, jag vet om...



Förutom mina egna, dom är ju helt fantastiska! ;-)

ER - Cityakuten - sista säsongen

En tv era som går i graven, har följt serien under flera år till och från, vem har inte glömt avsnittet när Dr Green dör, eller när Carter bli knivhuggen... eller kanske inte ni men jag kommer ihåg dem och några till. Ikväll kommer Dr Ross alias George Clooney tillbaks enligt reklamen och tidningarna. Bara måste se avsnittet!!!



Enligt tidningarna är dagens avsnitt sista någonsin, vilket efter följt denna säsong nog är ett bra beslut. Det finns ju några till sjukhusserier att följa om man vill det. Jag kan ialla fall inte glömma Silikon kvällarna som slutade med Cityakuten i slutet av 90-talet. Kommer alltid vara i ens minne, eller jag kanske minns fel, måndag?!?! .

Apropå 90-talet, Henrik Schyfferts The 90's - ett försvarstal, direktsändning från Cirkus, vilken show!?!?  Något alla ni med barn eller födda på 70-talet bara måste se. Han förvånade mig, så mycket allvar och så många frågor som kommer upp att fundera på.  


Den finns på SVT play tom 23 juni, se den där eller missa något jätte bra!


See yo

Ps. Fortfarande jätte glad för att vara ledig 5 juni, då Lars föräldrar varit gifta i 40 år (tror jag:)


1 bra sak med dagen...

Fick idag reda på att vi är LEDIGA 5 JUNI, jippi!

Vilken dag....

Vilken dag, jag har haft!

Börjar morgonen extra tidigt,
kl 06.00 ringde klockan
kl 07.00 stod jag i träningslokalen
kl 08.00 insåg jag att jag hade felbyxor med mig...
kl 08.05 svettades jag som en galning, när jag försökte få på mig byxorna (lyckades ta ett par gamla byxor) Jag har visst både växt och krympt sen sist.
kl 08.25 Passerkort borta
kl 08.30 Inbrott på jobbet... fixa datorer till medarbetare
kl.09.00-15.00 Möte inkl. lunch
kl 15.00-17.00 Jobba
Kl.17:15 Hämtad av Lars

Tydligen var även Lars trött, för han hade tagit felskor med sig :) undra vad kvällen kan bära med sig!
Tillråga på allt har jag lite halsbränna, denna Singstar gör sig påmind ännu. 

XO XO






  

Balkong fix & trix

Duktiga Lars fixade med balkongen igår kväll. Nu är balkongen ren och blommorna omplanterade, visst blev det fint?
 




Vi hoppas att vi ska få användning av balkongen i sommar, om det bara blir varmt!
Dagen blev fin och låt oss hoppas att värmen stannar kvar, trött på att frysa.

XO XO

Arbetsplats på Södermalm....

Då har man tillbringat några timmar arbetande på en söndag, reslutatet är inte allt för upplyftande men jag börjar piggna till. Arbetsplatsen skull nog inte klara en skyddsrond, men funkar under några timmar.

 

Notera måttbandet & tv kontrollen standar för ett hemma kontor ;-)

Nu är det dax att bryta upp och ta vara på solen och värmen, sista dagen ledigt denna vecka. Idag går våra tankar går till Hasse & Petra, låt oss hoppas att allt går vägen, tummarna knyts hårt på söder för er skull.

XO XO

Singstarbattle i Norrviken

Igår hände det.... NY tjejerna träffades hemma hos Ninni i Norrviken och sjöng.... Kvällen började på altan i solen, äntligen efter allt regn. Vi drack Cava och sjöng upp oss med några puffar och psykkrig :) Yngst var värst .....




Middagen avnjöts snabbt och effektivt inför den stora uppgiften, ABBA och Svenska Hits lågrisigt till (eller vad man nu ska kalla vår slakt av sångerna för)...


Vi tog oss an sångerna med glädje och livslust, våra öron stängdes av och vinet flödade. Vår mest hängivne och starkast lysande stjärna valde och sjöng för kung och fosterland. Det känns bra att få abdikera från Singstar tronen till någon annan, att det blev en match. Ingen promenad seger här, det var lika kul att se någon annan få samma suck, nej jag vill inte sjunga mot henne! Måste tillägga att övriga skönsjungande tjejer, överträffade sig själv med råge både sångmässigt och i uthållighet, fick tjata mig hem vid 3 tiden. Snart kommer en uppföljare Singstarbattle 3 förhoppningen är från min sida att vi väljer lite mer internationella låtar då.....


See ya


Im in love with my shoes

Fick ett ryck och plockade fram skor för sommaren, har fn. en hangup på skor, letar efter de perfekta ljusbruna skorna. Ingen korksula, ingen träsko sula (får så ont i ryggen av dessa+ att alla har det) gärna med öppen tå fast med skinn över vristen. Gick igenom alla skor i kartongerna och hittade dessa favoriter från förr.....






Som ni ser har bokhyllan blivit skohylla, en notering jag gjorde var att skor som inhandlades för 3 år sen och var "jätte" höga då (dvs. man måste stå lutad mot en vägg eller sitta ner), nu blivit graderade till skor som går att ha i vardagen. Provade några som jag inte använt så mycket pga. klacken och ont i fötterna minnesbild, och insåg att dessa nu var graderade till normal sko... I kväll blir det ett par "jätte höga" ur dagens definition, som innebär INGEN DANS eller promenad i rasktakt kommer att genomföras med skor på. Helst ska en vägg att luta sig mot efter ett tag finnas inom räckhåll. Men skorna är as häftiga enligt mig....



XO XO


En dag med smärta....

Aj aj aj vad ont jag har i mina armar, gäddhänget har fått sig en omgång och gör sig påmint. Det kunde vara värre, ingen smärta, inga muskler, vilket är illa då finns det inget hopp för att få till någon styrka i armarna. Jag ska ju lyckas ta mig upp i dykbåten med 10 kilo på ryggen, vilket brukar vara en utmaning utan utrustning!

Idag är den stora SINGSTAR Battle i Norrviken, vem ska lyckas sno åt sig micken mest. Jag ligger nog långt upp på rankinglistan :) Kul ska det bli!



Nu ska jag såsa i soffan och läsa dagens tidning. See yaa!

Hängmörat kött!!

Hemma hos vänner i Vasastan, då får man dricka gott vin och gammalt kött ;-)



Tyvärr hade gästerna med sig gammalt vin oxå.... En lagrad rosé från spanien, som smakade annorlunda! Enligt min smak illa!!!






XOXO

Blommor på balkongen

Efter träningen begav vi oss till IKEA, där resten av Stockholm oxå var!?! Fick lämna tillbaks utan kvitto, Tack Ikea, därefter gjorde vi en snabb räd i varuhuset och kom ut med en till turkoslampa. Turkost är favorit just  nu....



Vi införskaffade även blommor, det blev pelagonier i olika färger och en prästkrage. Prästkragen behövde dock vatten ofta, så vi har bettat om livslängden. Lars säger till midsommar och jag säger till långsemestern dvs. 7 augusti. Insattsen är en flaska champange till vinnaren i valfri prisklass :) vald av vinnaren!



Nu ska vi ta oss till Vasastan och äta gammalt kött, från Dennis kött i Spånga! See yaa!


Hawaii Kärlek....


Kärleksmuggen, idag fick jag Hawaii! Kärlek, där var vi förra sommaren, efter att vi gift oss i NY drog vi ju till Maui och Oaho! Å idag fick jag mitt kaffe i Hawaii muggen, kärlek...
,



Foton från Maui, så coolt och det var så mycket bättre än jag förväntade mig!



Bode i en fd fiskeby Lahaina på Outrigger Aina Nalu, som oxå var så överförväntan, TACK TRIPADVISOR!



Vädret var verkligen lokalt, vi hade sol jämt på resorten, men 10 min med bil regnadet. Dykningen var så där, framställdels som hardcore, men det var inte hardcore, Komodoo var HARDCORE diving. 

Kärlek!

XO XO

Frukost en fredagmorgon....




Härligt!!!! Sovmorgon medundantag för att Lars behövde parkera om bilen i morse :( Jag låg dock kvar i sängen och vilade... Nu väntar jag på en telefonkonferans jag ska vara med på, därefter beger vi oss till träningslokalen och lyfter lite skrot :)

Idag ska vi ÄNTLIGEN handla handtag till köket, 1.5 år senare kanske man kan få komma in i skåpen utan trasiga naglar och svordomar. En tur till Ikea och plantagen hinns nog med oxå tror jag....

XO XO

Rosé och öl.....

Efter en godmiddag kom jag hem och hittade detta i vinkylaren....



Detta är Lars älskade öl som kommit tillbaks i gammalt utförande, nämligen denna:


Själv nöjer jag mig med detta:


God rosé från Sydafrika, härligt med sommaren!

XO XO

Jag vill...

0-18a6a8987be53d57d465b39865a156a7.png

Jag vill ha! Nya frågor till Buzz, så kul! Dax för middag med Mamma det blir grekiskt, mums!


Jag vill...


Jag vill ha! Nya frågor till Buzz, så kul! Dax för middag med Mamma det blir grekiskt, mums!


Love Södermalm,...

-b07f581dbd4e5fee56cd37f6bd21199.png

Love Södermalm, hemma, kan man inte annat än älska denna stadsdel. Det enda man saknar är stekare med pappas pengar. All my love to Södermalm!


Fix & Trix

Jag har nästan kommit på hur man gör... testar lite bara....mot Facebook....

Baristan har vaknat till liv....

Äntligen fick jag mitt kaffe, ja ja jag skulle ha kunnat göra det själv, men det blir inte lika gott. Samt att Lars blir så nervös om jag närmar mig hans maskiner, jag kan ju ha sönder dem eller tappa dem i golvet, så golvet går sönder ;-)



Idag fick jag Los Angeles muggen...


Snart är det 1 år sen vi var där, tiden går fort när man har roligt! Idag är det precis 3 veckor till släktresan till Kreta. Som "tur" har jag och Lars valt att inte bo där alla de andra bor :) Missförstå mig inte nu, jag gillar verkligen min mammas släkt, men 1 vecka med släkt i 24 timmar om dygnet.... Jag är inte riktigt där mentalt ännu... kanske kanske om några år...

Vi kommer ialla fall träffa alla dagligen, åldersspridningen är cool, från 84 till 2 år.Jag tror att vi är 16 st totalt.
Alla på samma plan, nästan som när vi åkte till New York förra sommaren, då var vi alla på planet på väg till vårt bröllop.  

Surfade runt på fritidshus, och fick lukt panik dvs. jag kunde känna lukten av instängt trä och mögel, med en droppe av utedas. Kan vi inte köp ett ny byggt fritidshus men rinnande vatten och normal toa?? Så anlitar vi en trädgårsmänniska som fixar gräsmattan...:) Jag gillar stan, mycket! Som mamma som inte följer med resten av familjen till fjälls, utan stannar kvar i stan, ser mig själv i framtiden.... ;-) Varför detta letande av natur, när det finns storstadsdjungel.

Dax att lyfta på rumpan från fåtöljen, see ya!

XO XO

Torsdagsmorgon....

Har lyckats mumsat i oss frukost, sitter nu i soffan och ska ta mig igenom denna fantastiskt lektyr! Inge DN idag, så jag får håll mig tillgodo med NU, har dock inga förhoppningar att läsa något som är värt att komma ihåg. 

 

Inväntar "bara" kaffet som Baristan ska göra, Baristan är dock lite sen idag, det finns nämligen mer intressanta saker att göra, typ leta sommarstuga till oss :) 

XO XO


Äntligen Helg!!!

Det har varit en kort vecka men intensiv, och nu blir det arbetshelg, dvs. jag kommer behöva delta i flera möten under helgen. Vad är agendan för denna helg:

Torsdag - slappa, Ikea (om de har öppet, vi köpte så klart fel pryl i helgen) och jobba 
Fredag - träna, jobba och middag i Vasastan
Lördag - jobba, träna och singstarbattel i Norrviken, stackars grannar!
Söndag - jobba, jobba och dricka vatten :)

Framför allt ska jag försöka....


 i nya fåtöljen och framför tv'en :)

Snart blir jag upplockad och får skjus ända hem, TACK snälla Make!

XO XO


Då var...

0-73a2c041fecac8fcc77fad04195da5ab.png

Då var det dax igen, mot träningslokalen! Idag är det som fredag fast onsdag, kommer dock behöva jobba i helgen. Men ändå det är helg!! Xo Xo


Fix och trix....

Ett litet test för att se om jag lyckats, koppla ihop min blogg med Facebook, japp finns där oxå, bland vänner.

Så sov gott Internet, så får vi se om jag lyckas innan det är färdigt.

XO XO

Thai middag....

Medans min man sitter på Gondolens vinbar och smakar på vin, så valde jag att gå till favorit thai'en.


Så himla gott, är det! Det smakar som i Thailand, mums.




Kan verkligen rekommendera nr 12 och för den som vågar nr 13. Första nuddlarna som smakar som i Thailand i Sverige med korrekt tillbehör. Idag åt jag nr 13 Stekt Röd Curry med biff, föredrar biff framför kyckling som alltid blir så svampig. Stekt ris är oxå himla god, curry rätterna är helt okej, min är godare :) 

Nu ska jag tillbringa kvällen i nya fåtöljen och hänga lite tvätt, jippi!

XO XO 


Aj Aj Aj vad ont jag har....

Skit pommesfritt vad ont jag har....

Mina Barbie armar blir bara mer och mer stela i 90 grader, magen värker inget skratt idag inte!  




och värre kommer det att bli, för imorgon är det dax igen! Tur att det inte är som vanligt från torsdag, så man kan ägna lite tid att få ut sin frustration under träningen....

XO XO

Bilköer påväg...

0-4f691493c9f797dddb544a8e903831e9.png

Bilköer påväg till träningslokalen, och en fågel har använt pärlan som toa, äckligt! Syns på bilden ovan.... Har hemsk träningsvärk i magen, och barbie armar, kan inte sträcka på dem utan att grimasera!


Skomani....

Surfat runt och hamnade på Forever21...  och jag vill ha.....



och sen vill jag ha....





och sen vill jag ha dessa från NineWest....



VILL HA..........................

Fast idag skulle man nog behövt lite mer allvädersstövlar på sig.... Ska hålla mig till Kreta för där kan man hitta roliga skor inför sommaren.

XO XO


Vilket skitväder,...

478a43340afdf57db98abc014baaa864.png

Vilket skitväder, det blev! Kallt och ruggigt som bara den, brrr! Låt oss hoppas på sol snart igen!


Härliga måndagmorgon!

Ont i armarna, rygg och ben, även kallad träningsvärk.... Varför Varför utsätter man sig för detta?!?! Om jag har så här ont idag, hur ont kommer jag inte ha imorgon, aj aj aj!

Ska snart stapla iväg till jobbet, känns verkligen helt okej idag. Kan beror på att det är en kortvecka eller inte, jag tycker ju att det är kul att jobba! Måste bara bli påmind om det på morgonen, för jag gillar även att sova på morgonen.

Dagenshöjdpunkt blir nog kvällensmiddag...

Dagensdjupdykning blir nog tvättenhögen som aldrig tar slut.

XO XO

Ps. jag hittade massor av FINA skor igår när jag plockade bland alla grejor, skor jag glömt bort att jag hade, jag blev så GLAD :)

Ordning & reda....

Japp då har man rensat och rensat, tänk att man på 3 år samlat på sig så mycket grejor... 3dje rummet är uppröjt, 4de rummet är omstuvat, äntligen som space!

Så här blev resultatet:


och så här ser 4de rummet ut nu...



Många saker kvar men mer ordning och reda, nu kanske man får löning på fredag :) NOT

Nu är det dax för träning, ska bika iväg och lyfta lite skrot, see ya!


Kaos i 3dje och 4de rummet....

Söndagmorgon och känner mig hyfsat utvilad, skönt att det är kort arbetsvecka som  kommer. Sitter i nya brontofåtöljen och försöker samla kraft att orka ta tag i kaoset i övriga rum. Lyckades inte riktigt med gårdagens mål, kedjereaktionen med fåtöljen tog all vår tid och kraft!

Dagens uppgift blir att ta hand om detta kaos:



Och detta kaos:



Kläder, kläder, skor, väskor, verktyg, dykprylar allt i en underbara röra, som bara måste tas om hand..

Så mot kaoset och källarförrådet :) Bums!


Kvällsunderhållning.....

Melodifestivalen... Sverige får pisk... vilket inte var en överaskning, Tingeling skulle ha vunnit!!!! Jag är säker :) Vi har ialla fall tröstat oss med lite.......


Barolo ost, gorgonzola och tryffelost.... och i glaset fick vi:



Vilket var fantastiskt gott, specielt till Risotto som min älskade....



gjort till mig, han tycker dock att datorn är roligare än melodifestivalen.... vilket jag oxå gör om jag måste välja! Tror dock att Maja i Spanien haft bästa upplevelsen ikväll, spansk tv och svensk radiosändning, dock ej i synk. Skål på det Maja!

Tacka gud för att det är 1 år till nästa gång, men grattis Norge, det kommer vara jobbigt att gå till jobbet på måndag, nästan som efter Lillehammar, då man som svensk får höra vilken plats man kom på . Tycker nog som mamma att Island var bäst, men en fiolpojke gick hem bättre i Europa. Grattis Norge!

XO XO


Ny möblering....

Vi har nästan hunnit med allt, nya fåtöljen fick en kedje reaktion, en total makeover :)



Den nya brontofåtöljen, stor men fantastiskt skön, när vi hämtade den blev vi även med en stol till sovrummet....



Då fåtöljen var så stor blev det ändring i köksdelen, som nu ser ut så här.,...



Och så här ser köket ut och ja vi har fortfarande inga handtag i köket....




Tyvärr hann vi inte bli kvar med 4de rummet, men det finns ju en morgondag oxå!  Inte lika roligt, men oj vad skönt det ska bli!

Nu blir det rosé, slurp!


Dagens Agenda

Tjohooooooo Lördag morgon och vi ska fixa och trixa hemma idag. Solen skiner och luften är kall :) Perfekt dag för att inte få dåligt samvete för att man är lite inne och lite ute. Dagens schema är som följer:

Ikea - gardingrejor och förrådsprylar
Huddinge - hämta pappas bil och släpp
Inneboende - hämta FÅTÖLJEN, äntligen!
Huddige - hämta vår bil
Södermalm - fixa och trixa - garderoben städning

Dags att kavla upp ärmarna och börja jobba!!

Tjohoooooo!

Middag.....

Äntligen mat :) har ätit salami och brie macka 2 dagar i rad på lunchen. Hungrig som en varg, just nu! Och idag får jag följande till middag....



tillsammans med  och  dock var 2005 bättre, men detta vin är gott!!

Vi ska oxå inviga Tryffel saltet som vi köpte i Serrralunga, Italien förra helgen!



Allt detta ska min snälla snälla make slänga ihop och snart snart kommer jag vara mätt. Han kom även hem med Barolo ost, tryffel salami, stark salami och gorgonzola, MUMS! En lite mumsbit innan middagen.

Jag tycker för övrigt att låten TIngeling borde varit vårt bidrag till Melodifestivalen.

XO XO

Äntligen fredag!

Så har man överlevt ytterligare en vecka, å äntligen är det helg.  Dagen till ära har mina rooooosa skor från Bata Bata på mig.  

Våren är verkligen här, sol och kalla vindar precis som det ska vara...

Gårdagens höjdpunkt var middagen med min goda goda vän Ingela (be strong women), synd bara att jag varit så törstig idag, nästa lika mycket som igår kväll!
Gårdagens djupdyk var nog de diskussioner som jag hade, ibland är vi medmänniskor inte snälla mot varandra. Jag tänker ialla fall inte hamna i denna fällan utan jag ska tänka på hur jag utrycker mig mot dem jag möter.   

Dagens höjdpunkter kommer vara middagen idag oxå, jag har nämligen "bara" ätit en salami macka till lunch idag.
Dagens djupdyk kommer nog bli huvudvärken jag hade imorse när jag vakna.

Nu tar jag helg, so long!


Har haft...

048e712077ddf7efb8cb9feba48f7360.png

Har haft en jätte trevlig kväll, med god mat och mycket vin! Morgon dagen blir en törstiga dag! Sov gott världen!


Äntligen ska...

0-651d91a075ccbe1df0a88be9e0544aa3.png

Äntligen ska min man klippa sig :) Den s.k luggen är lång nu, men imorgon är det Lars tur att bli klippt av Evelina!


Work it Work it

En ny dag och idag sprang jag på löpbandet!!! Ialla fall i några minuter :) Om jag fortsätter så här kommer jag säkert kunna jobba mig fram lagom till dyksemestern i augusti. Ikväll ska jag äta middag här....

'

och träffa Ingela, som jag inte sätt på år och dar. Det ska bli jätte kul!

Trolig dagenshöjdpunkt: Middagen ikväll
Trolig dagens djupdykning: Jeansen jag hade med mig till träningen imorse, har en trasig gylf.... :(  Tur att jag hade tunika & långt.... linne med mig.

See ya

Inspiration för "4de rummet"

Jag vill ha.....



Nu när vi har lyckats rensa ut halva källarförådet, så öppnas möjligheter för få kontroll på 3dje och 4de rummet. Tänk om vi kunde få in alla mina skor, väskor & klänningar i 4de rummet. Allt detta ska vi hålla på med i helgen, vilket troligen är klart på 1 timme, då värsta jobbet är gjort.

På lördag ska vi hämta vår NYA FÅTÖLJ, jippi! Måste låna bilen och släp av pappa, för att få hem den. Det ska bli så skönt att äntligen slippa slåss om soffan :) Nu är det bara makten och tv vi kan forsätta att slåss om.

Dagenshöjdpunkt..... Fåtöljen och SOLEN

Dagenslågpunkt.... DUMMA DUMMA BLÅST!


Lunch med mage

Idag åt jag lunch med min goda vän Mia, hon väntar sitt 3dje barn, STÅLMAMMA kan man säga.  Det är en kille som ska komma i augusti. Så Mia har en lugn och varm sommar framför sig! ;-)



Vad händer annars idag, inte mycket.... Höjdpunkten är att vår fåtölj har kommit, finns för avhämtning. JIPPI!
Lågpunkten.... hur ska vi få hem den :)

XO XO

Jag blev med lugg

Ett klipp och jag blev med lugg... Är hyfsat nöjd, måste bara vänja mig, det är ju 2 år sen jag hade lugg sist.


Förövrigt är jag såååå trött, har svårt att hålla ögonen öppna. Strulat med lunchen idag och efter min träning imorse var det inte så smart. Evelina gjorde ialla fall sitt jobb bra, och jag kommer bli nöjd behöver bara vänja mig. Snälla Lars påstår att jag ser yngre ut och det kan ju vilken 37 åring som helst bli glad för. Just nu är det plattfall men det behövs bara lite fukt så blir det fluff på det hela.



Nu ska jag ägna mig åt tvätten.... min uppgift i hemmet, helt okej faktiskt!


Sitter i...

0-716c0e5f5ae63e4af0774b4da6927ae0.png

Sitter i frisörstolen, Evelina gör mig fin, kan vi hoppas! www.saintssinners.se <br> <br> Det blir lite lugg kan jag lova!


Tisdag, en dag för ett klipp

Träning på morgonen, f* jobbigt men riktigt skönt efteråt. Röd som en tomat, men vad gör det, jag ska äntligen få till ett klipp idag. Framförallt ska mina "få" grå döljas och håret ska få lite lyster kan vi hoppas.

Imorse när vi gick förbi "det norska bensinbolaget" såg vi att de blev uppvaktade idag av greenpeace. Något om ett oljesand och kanada, det är ialla fall intressant, för 2 år sen hängde de i linor från ett hus mot det "svenska bensinbolaget" då var det palmolja.



Jag tycker lite synd om det anställda som om de i sverige kan påverka vart företaget i världen tar sin olja för att göra bensin. Visst man kan ta ett moraliskt ansvar, men i så fall är det ganska många i samhället som behöver säga upp sig och inte ha något jobb.  Men vad vet jag, jag är nog en sådan där hemsk människa som inte orkar slåss för det lilla, jag nöjer mig med att slåss för rättivsa :)

XO XO


Borta bra men hemma bäst!

Att sitta/ligga i sin soffa, ska inte underskattas, så himla skönt! Synd bara att 3dje rummet är ett kaos, efter snabb uppackningen igår kväll och imorse. Allt vin överlevde resan hem, bra gjort SAS. Så nu står 7,5 dyrgripar på söder och bara väntar på lagring och rätt kväll. Barolo, Nebbiolo, Barbaresco från olika producenter, mums mums.



Imorgon ska jag till frissan, lite ångest men skönt, för nu har jag friss i frillan. Funderar på att skaffa en låååånglugg, skulle vilja ha lite frisyr, och inte bara häng eller krull. Vi får se vad som händer, Evelina brukar få fria händer. Å bra blir det alltid.

I veckan ska vi få vår fåtölj, jippi slipper vi slåss om soffan hela helgen. Idag slåss vi om tvn, färjan måste vara sämsta programmet, eller nej... ALLA J*vla dåliga reality såpor går bort, tacka vet jag amerikanske såpor, som man från början vet är overkliga och påhittiga. Så snart ska jag slåss om kontrollen för ER sista säsongen :)

See ya

Sjukt mycket att göra

Oj oj oj, vilken dag! Direkt tillbaks i verkligheten, kan jag lova! Kaos påvägen till jobbet, kaos på lunchen men hyfsat lugnt nu. Kom hem sent igår kväll, och lyckades inte i somna förens efter kl 2, och upp till jobbet vid 7 tiden. Hjärnan var inte direkt i topp form, men det var bara att ta in lite socker och vakna till liv. :)

Måste även nämna HJÄLTARNA på tunnelbanans imorse, i vagnen som jag åkte svimmade nämligen en ung man  (runt 30)flera gånger, de män som stod närmast, grep in direkt och hjälpte killen av tunnelbanan och kallade på hjälp. Det var härligt att se att medmänniskor en måndagmorgon bryrsig om varandra. Det inger en hopp! 

Nu ska jag äta lite korv och spagetti...

XO XO
 

Letar bil...

0-4dd38bfb4db244b5dae96f84915dd875.png

Letar bil på arlanda, vem kommer ihåg vart man ställde den en tidigmorgon för 4 dagar sen! Äntligen hemma, mina fötter är 2 nr större nu än innan vi satte oss på planet. Imorgon ska man jobba igen, hur gick det med flaskorna? Väskorna droppar ialla fall inte!


Inför säkerhetskontrollen,...

0-64bacf9f5703e77999cce661192e264a.png

Inför säkerhetskontrollen, allt ska av, som kan pipa förstås. Bagaget är incheckat, 7,5 dyrgripar har nu börjat sitt stålbad resan hem till stockholm. Avslutar denna resa med en medelmåttig pizza på flygplatsen och den första colan, hyfsat trist! Hej då italien! Vi syns igen!


Kungen av...

0-3e6ce1a2e431506aca0a4afa1f94e290.png

Kungen av barbaresco, Gaja! Resan börjar ta slut, avslutades med god lunch i Serralunga. Besökte FontannaFredda, fick smaka på både barbaresco och barolo, gotti &amp; gotti! Dax att röra sig mot Milano, jag har för övrigt fått underkänt i kartläsning.


Nutella landet,...

0-7c48814b342292886012568376572634.png

Nutella landet, denna produkt har funnits på varje frukost på denna resa. Sliskigt gott på allt! Idag ska vi till Serralunga d&#39;Alba för lunch, sen är det dax att ta kvällsplanet hem. Väskorna börjar bli tunga, vi får se om de kommer hem i helt format. Alltid lika spännande!


Middag i...

3b6a14d7da64b2697138bc9d4f4bbd99.png

Middag i Alba, slow food restaurang La Libera, fantastiska rätter med sparris, ansjovis, spenat, basilika och gris, Lars fick in filippinsk julgris :-) Åt olika ostar, baroloosten slår allt, endast en var en ladugårds ost. dvs. icke ätbar. Vi cyklade till restaurangen, då hotellet ligger lite utanför själva centrum, typ mariatorget - NK. Självklart drack vi barbaresco, vinet på fotot, FANTASTISKT! Xo Xo


Möte fiaten,...

79a191b9e98b3f1db8e3cb15112b4b32.png

Möte fiaten, denna lilla pärla har vi kuskat runt med sen i torsdags. Liten och sött med Lars bakom ratten. Har anlänt till ALBA där vi nu vilar oss, det är jobbigt att åka runt bland vingårdarna! Speciellt för mig som måste provdricka allt :-) Ikväll hoppas vi på bra mat och lite barbaresco.


Barbaresco 2004,...

6aa96089b8471d8f17d7791f51ba3dec.png

Barbaresco 2004, doft fantastisk &amp; smak len, ett vin att njuta av och med! Så bra, snart kommer pastan!


Bröderna Revello...

0-65de8226b7d2c72e8f0c4ca157165b90.png

Bröderna Revello i La Morra har vi besökt, ännu mera gott vin. Vi smakade och fick ett fantastiskt mottagande av Paola. Väskan kommer bli tung hem! Italien vilket land, vilket vin, vilken mat! Me Like!


Möte Barolo,...

0-5de2758237dc1d8a177e8e7a67512d10.png

Möte Barolo, en by med mycket gott vin! Här tillbringade vi kvällen och natten, vi drack fantastiska barolo viner med god mat. Idag är det nya vin byar som gäller, solen strålar, norrmän här och var, fiaten putrar på, och vi pratar kroppsspråk. Engelska är inte ett språk som talas här. <br> <br> Nu mot nya äventyr, barbaresco ska vi till ....


Dagens lunch...

0-3880bb4972774d65669ad033e5de1904.png

Dagens lunch dricka, bubblande gott, inte som champagne, men okej! Strålande sol och 25 grader, passar spumante brut perfekt. Stackars Lars som ska köra oss till barolo.


Hej då...

0-1f8985d8973dbeb13857e448fa2b8577.png

Hej då hotell Berna! Nu ska vi köra ut ur Milano, tacka gud för GPS!


Mot Asti och Barolo

Nu lämnar vi hotel Berna i Milano, ett myssigt hotel i Nordöstra Milano och styr bilen mot Asti, där vi tänkte äta lunch.
Nattens hotell är bokat i byn Barolo, och heter tom Hotell Barolo om jag inte kommer ihåg fel. Vi ser framemot en dag med många vingårdar och god mat. Jag hopaps få i mig en risotto med tryffel idag :)



BTW vi är i Nurtella land och till frukost fick man mycke nutrella, och ni skulle ha sett gårdagens dessert vagn, överfylld med söta saker. Vi var dock för mätta och trötta för dessert, men ikväll hoppas jag på en avsmakningsmeny eller något annat gott.

Mot nya äventyr.... Tjohooooo


Gårdagens middag...

0-575414cc7ab4fd781cc739c922a7a795.png

Gårdagens middag var god, risotto i mängder. Vi hade glömt bort storlek på portionerna! Somnade tidigt!


Paradgatan i...

0-3930db69eb6b578ec3ed019321d7055e.png

Paradgatan i Milano, har fönstershoppat D&amp;G, Prada mfl. Ätit lunch med vitt vin från frankrike, det var inte meningen, men chablis i solen är gott! <br> <br> Hertz spottade upp sig efter att vi bokat via nätet, väntat 1 timme på flygplatsen, sen fick vi vår bil till normalt pris. Vi fick tom betala med våra checkar som hertz givit fr. tidigare problem. Bilen är så söt, tom Lars är charmad. Så nu ligger Hertz på lite plus, dock måste de skicka folk på charmkurs. <br> <br> Snart middag, risotto blir det nog! By the way, det vår 25 grader och strålande sol idag, så nu är vi rosa igen.


Bagaget... kom...

0-418be091c83c05bd964d1388948e8e3e.png

Bagaget... kom och våra kom först ;-) Lyckliga gick vi ner till Hertz, och strulet började. Hertz har verkligen problem! Hela vår förra sommar resa var en kamp med olika Hertz bil center. Vi gjorde misstaget att förboka bilar på flera ställen i Usa, big misstake! Nu gjorde vi tvärtom, big misstake! ja ja vi lura systemet denna gång och får snart vår bil!


Milano here...

0-2544418f5b641817faf0c0344a5a59f2.png

Milano here WE come, 19 grader och sol! Nu ska vi se om våra väskor är med och om vi får hyra en bil. Allt bagage hängde tyvärr inte med till italien... vi får se vad som händer!


Äntligen semester

Tjooooooohooooo. Lämnat jobbet och har nu officiellt semester! Jag har även rödprickiga ben.... :)

Imorgon styr vi vår kosa till Milano, där vi hoppas få lite värme och trevliga dagar.



Självklart lyckades jag glömma att printa ut om shoppingcentrumen, men det finns nog på Arlanda.

Flyget går kl 07.30 imorgon, JIPPI! Jag ska ialla fall njuta av godmat och vin närmstadagarna, kan vi hoppas!

XO XO

Bättre sent än aldrig

Vilken dag!?!?!?1

Gårdagskvällens middag blev väldigt lyckad, vi hamnade tillslut på Ett litet Hak.. www.ettlitethak.se



Vi åt godmat och satt ute i regnet, under värmelamporna och det var riktigt mysigt.



Gott och trevlig var det! kan rekommenderas!

Nu ska jag stressa iväg och vaxabena, åker ju till Milano imorgon...

XO XO


Ont i tårna

Då var det tisdag lunch och jag har redan ont i tårna. Varför? Varje vår innan fötterna har vant sig gör tårna ont. Det är ju inte så att skorna är mindre eller lägre, kanske lite smalare. Fast å andra sidan har jag ju inte strumpor i skorna.

Oavsett så är detta mina tåknipare fördagen, förra höstens favoriter...





Som tur är har jag andra mer promenad vänliga skor med mig, då mina vänner som jag ska träffa ikväll, kan vara väldigt promenadvänliga :) Så då kommer mina sk. treckingskor fram.

Dax för lunch som idag blir en stående macka inför nästa möte som börjar om 30 min.

Tjing Tjing


Nytt klipp

Idag har jag beställt klipptid, äntligen! Nu ska jag bara fundera ut vad jag vill göra.... Hittade denna frisa i senaste damernas och jag är lite sugen på att skaffa en lång lugg (igen). Lite mjukare än förra gången, men det borde funka på mig. Nu ska jag bara våga ta steget, det är ju så f*b jobbigt att låta lugen växa ut igen...



Men jag tycker att det är fint.....



Det är dock 1 vecka tills saxen ska fram så jag hinner nog ändra mig eller hitta något annat.

Kvällenshöjd punkt var: Thaimaten jag fick, Thai Wok på hornsgatan kan rekommenderas.
Kvällensned punkt var: TVÄTTEN som aldrig tar slut :(

Chaffören är på G

Min snälla snälla make kommer strax och hämtar mig på jobbet. Kroppen är stelare än någonsin, men vad gör det när SOLEN skiner igen och det är endast 2 dagar kvar till Milano, Alba och Barolo.

Först ska vi till Milano och titta i butikerna, kanske kanske hittar jag min perfekta väska :)  Sen tar vi bilen västerut och kör mot Barolo... Jag har dock inga förhoppningar på tjejshopping , då denna helg ska ägnas åt VIN och MAT :)  Livets njutning!

 

Därimellan ska vi bara umgås och njuta av fint väder och värme, idag har det varit 22 grader, ME LIKE!

Det är dock 2 dagar kvar så jag ska njuta av och nu har ju tom solen tittat fram, så vem vet, det kanske blir varmt här med.
Kvällenshöjdpunkt - Cityaktuen sista säsongen - äntligen är den slut snart....
Kvällensnedpunkt - Tvätten som ropar, måste ju ha rena kläder med oss....

XO XO






Aj aj aj

Idag var det jobbigt att gå upp och att träna, hela kroppen värker efter gårdagensslit i källaren. Trots detta släpade vi oss till gymmet och jag promenerade med världens fart i 45 minuter. Tog mig tid att strecta, känner dock inte av något av just den delen just nu. Känner att armar och ben börja stela till ordentligt igen. Vill inte tänka på hur morgondagen kommer att bli....




Idag är en dag med siffror, nu ska jag reda ut alla siffror och skriva lite papper. Förhoppningsvis en lugn och sköndag.

Tycker förövrigt att Filip & Fredriks Söndagsparty suger, tacka vet jag Boston Teaparty. Vet inte riktigt vad de håller på med, men de borde nog åka hem och sluta slösa kanal5s pengar. Killarna är ju duktiga och nu försöker de bara "härma" dåliga amerikanska tv shower. Fast de förstås de får ju "bo" NY i 6 månader, vem skulle inte vilja det. Undra om inte det är själva höjdpunkten för killarna, inte själva showen.

XO XO

Stor rensning...

Idag har vi tillbringat 5 timmar med att rensa ut källarförrådet, vårt källarförråd var överfullt med skräp sen flytten för 3 år sen. Vi hade lixom börjat växa ur lägenheten och källaren då vi saknar förvaringsplats. Så istället för att köp ny lägenheten bestämde vi oss att slänga hälften av allt skräp. 

Så här såg det ut när vi gått igenom det hela...  

Och allt detta åkte vi till åteviningsstationen med, Myrorna fick många säckar med kläder och väskor.



Att göra detta skulle vara så tröttsamt hade jag svårt att tänka mig, men vi är båda utslagna i soffan nu ! Nu ska vi bara sätta upp hyllor och bära ner allt vi har i lägenheten, men det tar vi nästa nästa helg. För på torsdag åker drar vi till Milano, så skönt!

Nu är det bara ladda för morgondagens morgonträning, puhu!!!





Utsikten från...

18142b153a368ba65862e35d0d1f5be7.png

Utsikten från badenbaden hemma hos Pappa, vilar lite efter ett hårt arbetspass i källaren.


Bling Bling i storstaden

Åt fantastisk god middag hos Mamma & Stefan, Mormor från Norr var på besök. Vine t var som alltid perfekt, Amarone av olika slag, då vi drack mer än 1 flaska :) UNDERBART GOTT som alltid!

Stefan hade äntligen hittat bling bling att hänga i taket och det var ingen lite sak, som hängts upp.



Denna lilla "nätta" lampa är från sent 1800-tal finns nu på söder och hänger som den ska i en sekelskiftslägenhet. De hade oxå inhandlat en 3 tavlor i ett av motiv Stockholm. Kan inte bestämma mig om den är as cool eller inte, den är i alla fall orginel, vilket är ASCOOLT. Nedan är endast 2 av de 3 tavlorna.... om man tittar noga så är kocklanslaget med på en av båtarna. ME LIKE!



Idag är det rensa källarföråd som gäller.... Slänga alla fuktskadade böcker & grejor, äntligen! Kanske vi hittar något kul, jag har dock inga förhoppningar.

Tjing Tjing


Rastade Svalan...

Vi tog en tur runt stan med Svalan och Strömsholm, tittade in folket och uteserveringarna! Många turister och människor som plockat fram sommarkläderna, vi i norden törstar verkligen efter sol och uteserveringar, även vi....


även vi.... vi intog lite rosé på Josefina och sen bikade vi hem till Söder och intog lite till...




rosé och nu svalkar jag mig på balkongen, med vatten. Middag med Mamma och Mormor snart, vilket ska bli gott och trevligt! En perfekt vårdag i Stockholm!

XO XO


josefina på...

0-1d2f59ddb3f6f758fef2774f14759ffc.png

josefina på djurgården, me like!


Resultat av...

0-76bdebef2162ac384c08fbfdd8260f04.png

Resultat av system besöket, förhoppningsvis många njutnings fyllda klunkar.


Uppe med tuppen

Lördagmorgon och jag vaknade redan vid 8, kan ju bero på att jag somna innan 23 igår. Idag har systemet vårsläpp, och Lars hänger på låset för att köpa lite vin till samlingen. Om det bara blev lite varme i luften så kommer Rosé tarmen göra sig påmind. Vi kan inte klaga på vädret hittils denna helg, soooool. Det är även säsong för "boll" blommorna som jag kallar dom för. Bollar som blir jätte blommor när de slår ut. ME LIKE

 

Idag ska jag träffa Mormor som tagit sig ner från Kiruna för att få lite mer framskriden VÅR känsla, jag ska nog försöka få lite sol i ansiktet oxå, så man inte ser sjuk ut....


Tjohoooooo!


Möt vår middag

Denna goding hade vi till middag idag...

..

Kan berätta att han var helt fantastisk god tillsammans med champagne!



med lime, persija och smör... mums var det!


Äntligen choklad med lakrits

JIPPI, igår fick vi även choklad med lakrits, vilket är en STOR favorit :) Jag har letat efter detta i butiker och igår tog letandet slut, COOP har det... Eller ialla fall en blanding av vit och mörk choklad, dock saknas saltet, men det kan jag fixa själv.  MUMS

Att den är kravmärkt är oxå en bonus (om man nu ska hänga med i den senaste trenden), chokladen är inte billig, men den är värd varje penny enligt mig! Jag säger bara KÖP!

Vår och Sol...

Efter en förmiddag med skvallertidningar och slöande, var det dags en fika på Kaffebaren numera Mellqvist något. Bästa läge för en paus i solen med tillbehör som macka och bulle....



Då det kom vindpustar formligen badade vi i små rosa blad från träden runt omkring oss, otroligt häftig och vackert!



Latte, macka och bulle sen var det bara att njuta av solen, men solbrillorna på, så ögonen mår bra. 



Våren är vekligen här, det vore skönt om luften kunde bli lite varmare, men snart snart är sommaren här.
Om vi har tur blir det lite varmare i Milano till helgen, oavsett ska jag äta Risotto VARJE DAG!

Stolt Faster



Denna sköna kille fick oxå vara med på vuxen middagen, vilket han stor trivdes med! Här med faster som han gillade, själv var man inte riktigt lika populär, om man inte lekte med telefonen, stoppade något i munnen eller spelade trummor med köksredskapen, då dög man.... :)




Valborg....

Gårdagens middag var en bröllops present från vänner, middagen intogs i Vasastan. Och vi kan bara gratuelera kockarna som verkligen lyckades med sina matkonster.

Fördrick var Bubbel av olika slag - något som WE LIKE. Förmat, hemma gjorda chips med dipp, jätte jätte gott!

Förrätten var fantastisk - även denna hade en touch av bubbel... Chevré med äppelkompott med bubbel, MUMS!



Varmrätten var oxå väldigt god, lamm (som inte smaka kofta) rotfruktsgratäng och rabarberchuntey. Å en favort halv vitlök grillad i ugnen, MUMS....



Efterrätt var olik choklad i massor....

Och så drack vi ZINFANDEL, Seghesio Sonoma Zinfandel  & Beringer Founders Estate Zinfandel 

Vi fick oxå min favorit....Sauternes som jag kan dricka i STORA vinglas :)
 
För den som undrar hur det gick i BUZZ, så har jag inte så bra minne..... 

Tack vänner för en trevlig kväll! 3 året i rad en Valborg, nu är det en tradition, nästa år syns vi hos oss. 



 


RSS 2.0