Söndag....

Jaha då är hösten här, och på torsdag kommer jag verkligen besöka HÖSTEN. Kiruna next, begravning next, Släkt next, alla kommer vara där. Alla som var på Kreta för 1,5 år sen, kommer var där förutom Mormor. Fast Mormor är där i vårt sinne och efter 85 år eller nått, så tycker jag att det är helt okej. Så jag ser framemot att träffa alla inkl. Kiruna stad, även om fredag kl 11 kommer vara skit.

Ni undrar säger hur det går med huset?? Ångesten är fn. på topp, köket är bestämt, allt är nästan bestämt, banken behöver bara säga okej, så kan vi kör. Det kommer bli så fint och så dyrt!! Förhoppningsvis så kommer vi ha kvar huset i många år, och då är det lika bra köra på något som vi vill ha, istället för något vi vill göra om inom några år.

Så fortsättning följer.... här och kanske där.

XO XO

Lördagkväll på Söder

Min lördagskväll började med att Lars kom hem från jobbet och frågade om jag ville ha Hummer till middag. Å svaret blev ja, sen frågade han om jag ville ha risotto :) Huvudet sa nej, men munnen ja - dock med tillägg inte syrlig (använd sött vin) och ta det lugnt med osten. Så igår utmanande jag magen, och magen sa okerå ljudligt och tackade för sig med att hålla sig lugn. Det stod ju inte om risotto på listan av man man inte ska äta, och risotto är ju faktiskt kokt!!!!

Därefter tittade vi på teve och åt Ben & Jerry, sen sisådär kl 22 började Lars packa för dykningen. Jajamensan, den som väntar till sista stund får gå ner i källaren kl 22 för att hämta dykprylar, själv!. Jag valde ligga kvar i soffa och påstå att jag är minsann sjuk och orkar inte bära på tunga prylar. Jag behövde ju vila för att orka med att jobba imorgon och på måndag.

Börjar bli riktigt trött på att hänga hemma nu, så jag ska nog ge mig ut i det sociala spelet på måndag. Börjar tyvärr få en obehaglig värk i bihålorna, men jag härdar ut och hoppas att det släpper och inte blir någon inflammation. Priset av dykning med blödande bihålor på filipinerna för 3 år. Är man sjuk 1,5 vecka av 3 veckor med dykning, så dyker man. Det fastnar lätt men släpper lätt oxå. Speciellt vid flygning, så vi får sen hur tisdagens flygning till Oslo går, mycket papper vid nedstigning brukar kunna hjälpa.

XO XO  




Sjukdom förföljer mig....

fick ett sms igår kväll.... Nicolas Per har blivit sjuk, så hon måste stanna hemma och passa barn idag. Så det blev ingen tjej och shoppingtur idag :( Så nu sitter jag här hemma ensam och tittar på teve igen... Nejdå, teven är på men jag tvättar och plockar upp det vi handla på IKEA förra söndagen. Förra söndagen, då förstår ni vilken vecka man haft, när man inte ens orkar plocka upp nya saker till ens hem. :)

Tänker ialla fall njuta av lördag och att man har vårkänsla utanför, även om jag igår kväll fick plocka fram raggsockorna. För igår började kriget här hemma, jag stänger och Lars öppnar. Detta krig kommer pågå i 6 månader och jag kommer frysa i 6 månader framåt dvs. jag förlorar alltid . Om jag inte ska bosätta mig skoteroverallen med raggsockor på i mitt egna HEM. Lars måste ha fel på termostaten, för han anser det vara varmt, när vi har typ 15 grader inne....

Så då vet ni, nu börjar kriget mot kyla, ta med socker hem till oss från och med nu.!!! Själv ska jag börja skissa på en attack, för attack är alltid bästa försvar eller?!?!

Over and out



Helg - Äntligen

eller kanske inte, efter tillbringat en vecka hemma så känns det lite konstigt med helg!? Ska jag få sällskap framför teven, ska någon annan som bestämmer när lunch ska serveras.... Skämtåsido, det blir en jobb helg för mig, och troligen detsamma för Lars, så helg eller vardag, samesame no diffrent.

Jag har ju  ofrivilliga vita veckor, inte ens 1 litet glas tillåts, om jag inte vill bli förvirrad och få hallucinationer. Några vita veckor kan man ju klara av, men det är värre med listan av mat jag inte bör äta: kött, choklad, starkmat, vitlök, lök, inget rökt, citrusfrukter, kaffe, cola, stekt mat och ost, så det blir att äta hummer & löjrom hela helgen. Har även bestämt att Latte inte är Kaffe, prövat det funkar fint.

Det man kan konstatera är att planera för middag, tappar sin charm när man har riktlinjer, hela stunden att äta tappar sin charm. Vilket gör det inte lättare att hålla 3-4 timmens regeln, det blir mycket actimel, kräm och yoghurt vid köksbänken - skittrist. Jag har faktiskt tryckt i mig nästan 2 meloner oxå, jag är bara glad att apelsiner & citrusfrukter är no no, har aldrig gillat citrusfrukter om de inte kommer i flytande form.... :) Försökte med färsk äppeljuicen igår, gick inte så bra, väldigt synd då det är min favorit.

Jaja, jag vet att man kan äta fisk och kyckling, okej för fisk om man har goda tillbehör till, men kyckling den kan ni alla få behålla. Lagade kyckling igår, kyckling själv smakar inget, man behöver ju HÄLLA på kryddor etc. Då kan jag lika bra äta vitt ris, smakar lika mycket men med bättre konsistens. Å ja denna kyckling var ekomarkerad, godkänd och frigående, smakade inget & var svampig ändå. Så kycklingen går bort, äter inte upp den ändå....

Imorgon kommer i alla fall Nicola, det ska bli kul. Dax att lämna fortet för att möta omvärlden, å vem vet, jag kanske är lite mindre snorig och rapig - charmigt va?!?!? om jag inte nyser och snyter mig, så rapar jag, charmig fru va???

Stackars Lars!!! Han bor ju fn. med en snor och rapmaskin, förstår om han flyr på söndag till Ornö och dyker lite.

Kanske ska släpa mig till duschen, jag kan ju i alla fall lukta gott när han kommer hem. :) Fast jag har ju stått utmed ryggskott, gallasten, ev. njursten, så det är inte synd om honom. När han var sjuk, fick jag ju flytta ut från sovrummet, han har ju fått ligga kvar, ganska snällt av mig, måste jag säga. 

Dax för lite action här hemma, ett nytt avsnitt av Trauma väntar (amerikanske dokumentationer om akutmottagningar, nästa inlägg kanske ska handla om det) Duschar i reklampausen.... 

XO XO


Alla Iphone älskare

Ni måste titta på nedan länkad film ......


http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg

Här blir det bevisat, Iphone för dummar :)

Xo Xo från en Iphone ägare som tänker skaffa sig en Ipad....


Tänk vad snabbt det kan vända....

från att ha feber igår kväll, till att vakna och känna att dimman släppt :) Så nu är hjärnan med, dock är inte den fysiska orken på topp ännu. Men idag har jag ialla fall ätit mer mat än tidigare dagar, härligt!

Har hitta 2 nya favoritprogram, CHEATER på kanal 8 eller 9 och 16 och med barn på MTV. Vilka kvalitetsprogram man visar :) Cheater går ut på att om du tror att din partner är otrogen, kan du kontakta programmet och de agerar privat detektiver. De övervakar din partners förehavanden, de spelar så klart in allt och visare detta sen för dig, därefter får du äran att konfrontera/överaska din partner och den nya utvalda. Allt på primetime i USA. Mänsklig ilska och sorg på högsta nivå....

16 och gravid, här försöker man skrämma andra tonåringar till att inte skaffa barn. Detta gör man genom att släppa fram de minst charmiga från inre USA och deras historier om att bli lämnade av pappan och att fostra ett barn själv. Jag har svårt att se att en 16 åringar känner igen sig i dessa tjejer, jo möjligen om man kommer från inre USA och aldrig lämnat byn eller nått.

Båda programmen är fördummande och fascinerade, själv sitter jag och funderar på hur tänkte deltagarna när de anmälde sig till programmet eller tackade ja?!?!? De måste leva med denna bild hela sitt liv, kan inte vara roligt.

Xo Xo


Vaknade och kände mig PIGG

Efter en HEL NATTS sömn så vaknade jag utan magvärk, utan feber, utan halsont, men med näsan fullmed snor. Men vad är lite snor, när man känner att huvudet funkar!!! :)

Jag studsade upp och städade snabbt undan alla tecken på sjukdom och sitter nu i soffan, efter frukost. En frukost som intagits normalt (dock utan kaffe) och tänker nu jobba hemifrån. Tänker utnyttja varje minut av ingen feber idag, dock stilla sittande men jobbande....

Xo Xo

jaha nu har jag 38,5 grader....

nu ger jag tamefan upp, inte får jag äta värktabletter..... Bara att ringa till doktorn imorgon igen och kolla att det är okej. Medicinen säger att man ska kontakta doktorn, när man har feber, halsont och gissa vad jag har..... J-la h-vete sk-t säger jag bara....

xo xo

Orättvist....

Jag tycker inte att det är riktigt rättvist, först magkatarr, som jag till viss del får skylla på mig själv.... men förkylning på detta?!!? Det är inte okej!!!! Speciellt när jag inte kan ta värktabletter mot huvudvärken etc. Min mage fixar inte detta just nu, så jag får leta reda på några huskurer som inte innebär tabletter i magen :(

Jag är iofs glad att värken i magen och rygg, givit med sig. För nu slipper jag krypa fram, nu kan jag resa på mig och inatt har jag sovit. Endast vaknat vid 2 tillfällen och endast behövt gå upp 1 gång. Senaste nätterna har jag vaknat av värk som varit olidlig, krupit ut och legat på golvet i vardagsrummet. Smärtan när man ska resa på sig är så man tappar andan, då ligger man kvar, det kan jag lova. Men idag kan jag resa på mig, har tom plockat ur diskmaskinen och fyllt på med nytt. :)

Detta var det värsta jag varit med om, jag är glad att det inte är magsår, njur eller gallsten, för de ska vara värre sägs det. Tack till doktorn, som ringt 1 gång för att kolla upp mig, tack för medicinen som dock gör mig torrlagd ett tag framöver, men just nu känns detta som ett litet problem. Tänker inte uppleva detta igen.

Ska idag jobba lite hemma och vem vet det kommer kanske en resumé från lördag.... här inom kort.

XO XO

Helt däckad..... Grym magvärk, diagnosen ä...

imag0367 (MMS)

Helt däckad..... Grym magvärk, diagnosen är magkatare med äcklig medicin. Som gör mig till nykterist och allmänt trist, kokt mat några veckor framåt. Jävligt ont gör det, bättre är det idag iallafall. Xo xo


Att göra sallad

Alla sätt är bra, detta är dock ett av de bättre och mest komiska, klicka på länken och se :). Själva filmen Farsan var kanske inte den bästa, men denna scen var den bästa på många år, om man har min humor ialla fall... Titta se och skratta!!


http://www.youtube.com/watch?v=C-z-_FG8e5U


XO XO

Ett måste vin tips, 2007 är bättre än på l...

imag0366 (MMS)

Ett måste vin tips, 2007 är bättre än på längre runt 100 kr, spring och köp. Peppe spring och köp, du gillar det :)


Kontoret fick följa med hem igår....

och i morse tog jag fram räknedosan och nu sitter jag uppkopplad vid köksbordet och räknar så Excel glöder.
Jag kommer aldrig applicera budget & prognos tekniken på min egna ekonom, oavsett om det behövs eller ej. Tänk vad trist att alltid behöva ha allt i en budget och finns det inte med där, så är det no no eller nåt.

Idag är det i alla fall fredag och jag tänkte tillbringa den i lugn och ro, då jag är extremt trött i huvudet efter första veckan. Det blev rivstart, så det är bara att vila för imorgon bär det av till Uppsala för lite kräftskiva, första på många år, det ska bli intressant.

Nu tillbaks till Excel och alla formler, var för blev jag inte modebloggare istället eller något annat kreativ, ibland kan man undra över sina val man gjort i livet. :D

XO XO

Jaha, då kommer bygg ångesten inom kort......

imag0363 (MMS)

Jaha, då kommer bygg ångesten inom kort.... Det kommer bli dyrt men himla bra..... Eller nått, någon som önskar sponsra med 200 000 till markarbete, braskamin och husmålning... Xo xo


Sen lunch, sallad är alltid bra.

imag0361 (MMS)

Sen lunch, sallad är alltid bra.


Oj vad jag längtar tillbaks, här sitter ma...

imag0343 (MMS)

Oj vad jag längtar tillbaks, här sitter man med träningsvärk och tittar ut på molnen. Det är bara att bita ihop för om 2.5 månad är man i tropikerna, och dyker! Xo xo


Inne i hjulet igen....

2a dagen och jag känner att jag redan börjar känna lite puls!!! Jag som tänkte ha mig en lugn och skön start på hösten :( Jaja har ialla fall kröntdagen med att boka massage till nästa vecka. Tyvärr blir det husleverantörsmöte imorgon eftermiddag istället för massage.....

För övrigt tycker jag att vädret suger fett, jag har ju beställt sommar fram till sista september... Vad vore Sverige utan väderdiskussionerna?!?!?

xo xo

Tack för detta Eurocard!

Igår fick jag och min vän Ingela gå på Stockholm Fashin Week, tack för det Eurocard som gav mig biljetterna.



Vi satt där i värsta Sex in the city episoden och sög in allt och alla. Som tur var hade vi ett popsnöre bredvid oss som glatt berättade för sin vän om vem som var vem. Så jag är nu fullt uppdaterade i fashonistas & modebloggare, eller kanske inte!?!?!? Kul hade vi ialla fall, å om någon vill se kändisar, rekommenderar jag en tur till Kungsträdgården och Vickan denna veckan, för igår stod de på rad!!!





XO XO

Så där ja....

Nu har jag överlevt semester och en helg i Stockholm. Dax att lägga in sig på REHABILITERING och börja avvänjning av sovmorgnar, sena kvällar, fotriktiga skor eller inga skor alls, onyttig mat alla dagar i veckan och vin på veckodagar. Dax att börja vänja sig med klackar, tidiga mornar, träningspass och grå vardag :) Tur att jag har semester kvar, det känns lite trist nu.

Strax är det träning och jag har lite träningsångest, dagarna i Italien, har garanterat sätt sig på flåset. Det är bara att bita ihop och lida sig igenom första passet. Med tanke på gårdagens middag blir det lite lugnare idag, man vill ju inte börja med överansträngning.....

XO XO


Mer skuldtyngd

Och ett kalhygge rikare, men nu är vi allafall ägare av tomten. Så nu ska det bara till ett husbygge och trädgård, hjälp!!!! Mot Camilla och fika för sen middag med NY tjejerna!!!

Hemma............. Skönt men trist, jag nj...

imag0352 (MMS)

Hemma............. Skönt men trist, jag njuter av sommaren i stockholm resten av semestern.


Efter att varit på marknad på morgonen, oc...

imag0348 (MMS)

Efter att varit på marknad på morgonen, och upplevt ett italien som ej serverar vin pga. Fotbollsmatch kvällen innan. Hittade vi vatten och strand, där vi kunde slappa i några timmar innan vi åkte till flygplatsen. Nu sitter vi loungen och degar i väntan på hem färd. Xo xo


Denna damen vakar över oss inatt, i vårt h...

imag0339 (MMS)

Denna damen vakar över oss inatt, i vårt hotell fr 600talet enligt brochyren. Vi är i San


Framme, i denna by ska vi bo inatt, vi och...

imag0335 (MMS)

Framme, i denna by ska vi bo inatt, vi och massa turister som vi hoppas lämnar inom kort. Myssigt är det i alla fall, hotellet är fint och rent mitt i smeten. Xo xo


Framme, i denna by ska vi bo inatt, vi och...

imag0335 (MMS)

Framme, i denna by ska vi bo inatt, vi och massa turister som vi hoppas lämnar inom kort. Myssigt är det i alla fall, hotellet är fint och rent mitt i smeten. Xo xo


Idag lämnar vi detta hus och poolen för ny...

imag0328 (MMS)

Idag lämnar vi detta hus och poolen för nya hotell och äventyr själva. Idag hade vi hopp tävling i poolen, både jag, Julia, Johanna och William fick godkånt. Nu lite sol och till lunch åkare vi mot ny by. Over and OUT.


Restaurang besök, då funkar Pippi och Ping...

imag0324 (MMS)

Restaurang besök, då funkar Pippi och Pingu perfekt.... Vi andra åt god mat i en by någonstans i toscana.


Varmt och svettigt, efter några timmar vid...

imag0312 (MMS)

Varmt och svettigt, efter några timmar vid poolen så gör vi pärlplattor och tittar på hotellrum inför nya äventyr. Julia styr lekarna hårt, just nu är det ritande som gäller... Xo xo


Badpojken i Plazza del pero, bara poolserv...

imag0310 (MMS)

Badpojken i Plazza del pero, bara poolservice saknas.


Pooldax, strålande väder och idag får man ...

imag0305 (MMS)

Pooldax, strålande väder och idag får man hänga vid poolen. Inte ett moln i sikte så idag blir det varmt!


Då är vi på äventyr, bara vi tjejer, hitta...

imag0302 (MMS)

Då är vi på äventyr, bara vi tjejer, hittade en poloklubb med lekplats och restaurang. Sommar tryffel pasta och ett glas lunch vin, helt perfekt semester dag i regn. Xo xo


Dax för pizza, mums! Gjord av Lars och Joh...

imag0301 (MMS)

Dax för pizza, mums! Gjord av Lars och Johanna, våra super kockar....


Så sitter vi här på en "kulle" tittar ut ö...

imag0296 (MMS)

Så sitter vi här på en "kulle" tittar ut över andra kullar i regnet. Vi fick några timmar vid poolen, och ikväll ska vi försöka laga pizza i riktig pizzaugn. Xo xo


Vår värdinna som är toscany punkare som gi...

imag0290 (MMS)

Vår värdinna som är toscany punkare som gillar Duran Duran, en riktig härlig kvinna med mycket humor.


Det börja lukta gott, det rullas kött och ...

imag0283 (MMS)

Det börja lukta gott, det rullas kött och bakning pågår. De har betalat för att jobba, jag har betalat för att äta. En sen jätte lunch det ska bli så gott!


Johanna gör pasta, Lars får lära sig göra ...

imag0282 (MMS)

Johanna gör pasta, Lars får lära sig göra Ragu, hemma hos matdamens i hennes Ikea kök. Själv sitter jag i en ektorps soffa och tittar på, dokumenterar deras förehavanden. I italien har man tydligen soffor i köket, perfekt idag. Vi har 2 irländare som är lite förvirrade, men med matdamen och våra kockar kommer det bli himla bra till slut. Lars och matdamen låter redan som Paulo och hans fastrar. Xo xo


Idag är det matlagningskurs, de 2 kockarna...

imag0279 (MMS)

Idag är det matlagningskurs, de 2 kockarna och jag som får äta vad de lagat. Springer nu runt och handlar med den bestämda och bestanta damen, som ska lära våra kockar att laga mat. Xo xo


Äntligen framme, efter en lååååång väntan ...

imag0262 (MMS)

Äntligen framme, efter en lååååång väntan på bagage kunde man äntligen sätta sig i bilen. Å för en 5 åring med mycke spring var detta en ännu jobbigare resa. Tur att bilar är sövande för annars hade resan blivit ännu jobbigare för en otröstlig 5 åring. Tur att det finns Hello Kitty klistermärken, som kan underhålla. Xo xo


Sitter i baren, dricker cola och funderar ...

imag0259 (MMS)

Sitter i baren, dricker cola och funderar på vilken bil vi får väl framme. Hyra bil är alltid kul, speciellt med Lars, vem vet inom kort har vi kanske startat ett nytt hyra bil krig. Snart kommer familjen Green och då blir det livat. Xo xo


Första vardag på semester och det ösregnar...

imag0258 (MMS)

Första vardag på semester och det ösregnar, tur att italien finns... I taxi på g till arlanda och flyget till strålande sol och värme hoppas jag. Skitvädret gjorde iallafall att vi tränade på förmiddagen. Xo xo


Vilket väder det blev, njuter av

imag0257 (MMS)

Vilket väder det blev, njuter av Stockholm, imorgon bär det söder ut!


Godmorgon!

Slappar i sängen och inväntar ny bakat bröd, maken satte en deg igår. Så nu går Electrolux maskinen på högvarv och om någon timme får man frukost, mums! Xo xo

RSS 2.0