Nu börjar det.....

Japp, nu börjar det.......... mina fingrar sväller :( 

Fått ta av "bling bling" och känner nästan hur mina vader och fötter börjar ta nya former..... PUST! Ingela Pling,  nu får du din hämnd. ;)

7 veckor kvar till ledigt och 8 veckor till leverans - SÅ HIMLA SKÖNT. Börjar bli riktigt riktigt uttråkad på hela grejen, DRÖMMER om när jag kan börja springa igen, sätta på mig byxor med dragkedja, slippa bära på en basketboll - även om magen aldrig varit eller kommer vara hårdare änn nu eller vad sägs om att bara kunna GÅ UTAN ATT BEHÖVA hyperventilera efter ett tag. Säger bara NEJ tack, nu har jag gjort det och jag tänker inte göra om det. Nu ska jag "BARA" vara någonslags KO i några månader....

Å efter att sett Solsidan, så tror jag att jag hoppar hela gruppgrejen.... Satsar på att umgås mamma på måndagar och med 19 åriga systern som är ledig onsdagar till fredagar. Vi kan shoppa och fika hela våren & försommaren i innerstaden.

Stackars du där inne, vi får se till att han/hon börjar på dagis tidigt så den får träffa andra barn, då mamma din är både barnskygg & har gruppfobi - utan att ha dåligt samvete ens :D

Over and out!

Den gamla damen var bra....

Efter ett träningspass så bestämde vi oss för att lyxa till det lite. Förra året firades dagen med fantastiskt middag på LUX, i år blev det en "torr" tillställning för mig. I år gick vi på:





Medans Lars drack SPUMANTE och BAROLO, sippade jag på PELLEGRINO och längtade till maj. Maten var som i Piemonte & helgen i Barolo & Alba gjorde sig påmind. Jag åt tryffelsalami, spagetti med hjärtmusslor och chokladkräm med mandelglass och mandelflan.  Lars åt kalvtartar, barolobräserad oxkind med potatispure och bönor samt citronpaj med mascarponeglass - SÅ ÖVERFÖRVÄNTAN - SÅ GOTT.

Vi kan verkligen, verkligen rekommendera att gå hit, om man gillar norditaliensk mat. Men beställ bord eller var där kl 18 när de öppnar för ströbord eller i baren. Barolo finns på glas - bara det gör att man vill gå dit och hinka...

Xo Xo

Då går vi in på år 8.....



ett år av förändring, love you!

Xo Xo

Skidvm

Finns det något bättre sätt att dricka morgon kaffet, än framför teven tittade på skidåkande galningar. Även om det ser lite illa ut för svenskarna just nu...



Hej Hej!

Gårdagens semla, resultatet.... Ekologisk,...

img_2229 (MMS)

Gårdagens semla, resultatet.... Ekologisk, lovar gott håller torrt :)   Konsistens -  stabbig, tung och nästa bränd. Grädde - fluffig Florsocker - lite Fyllning - lite med väldigt god....  Semlan får 3 av 5 semlor. Trots magont på kvällen, den var för tung för mig.  Xo xo


Sjukt skitiga fönster!!! Ett vårtecken, hä...

img_5742 (MMS)

Sjukt skitiga fönster!!! Ett vårtecken, härligt med sol. Snart är det dax, jippi!


Drömmer om vår och en mage utan basketboll...

img_4540 (MMS)

Drömmer om vår och en mage utan basketboll size... Fast knallfärgerna hoppar jag nog över.


Veckans semla, såg ut så här och var ekolo...

img_8344 (MMS)

Veckans semla, såg ut så här och var ekologisk.  Och den fick inte högsta eller lägsta betyg, men jag vill inte ha den igen. :)


Veckans Semmel test...




Förra fredagen testade jag vetebullens semla:

Konsistens - Utmärkt bra - fluffig
Grädde - Ok - stabbig
Florsocker - Utmärkt bra - MASSOR
Mandelmassa - Nja - för sött smakade SYLT....

2 Semlor av 5 möjliga.

Resultat:

Åre Bageriet     5 Semlor
Bloom              4 Semlor
Vetebullen        2 Semlor

Dagens semla är från Bageriet Fabrique, testet genomför inom kort :D

Xo Xo





Bygga fritidshus

Igår satt vi i 4 timmar och gjorde sista justeringarna på huset... Takfönster vara eller icke vara, färg på stålbitar som "ska vara någonstans på taket", tjocklek på golvet etc. etc. Så många val och så många kostnader.... Och när man kommer därifrån har man skrivit på för 1 miljon kronor och då kommer allt i plockepinn eller nåt :D

96 kvm som ska byggas upp, synd bara att snickarfirman vi vill ha inte har tid... :( Så fuskbyggarna här kommer vi eller nåt?!?! ;)

Och när dessa 4 timmar var över och vi kom hem, då började kroppen värka, ryggont som fan. Hur jag än låg, satt eller halvlåg gjorde det FÖRBANNAT ONT. Som tur var slocknade jag runt 23 och vaknade smärtfri kl 7, tydligen snarkande högljut, men maken hade inte hjärta att väcka mig. Det var snällt, så snäll är inte jag.

Idag jobbar jag hemma, vilket jag är extremt tacksam för.

Xo Xo 




Tant Elli börjar ruttna ur nu.....

Inte nog att man ska stå ut med snö och kyla, man ska slå sig halvt ihjäl oxå innan våren kommer :D

Solen i all ära men om Stockholmsstad och övriga fastighetsägarna kunde göra trottoarerna gångvänliga, så skulle man kanske kunna njuta av vädret. Väntar bara på årets vurpa!! Funderar på om tant ska köpa sig lite bråddare, så här innan uppgraderingen till 40-sträcket :(

Over and out!


Sådär ja, då var man blond och den hemska ...

img_8322 (MMS)

Sådär ja, då var man blond och den hemska utväxten är borta. Nu kan man visa sig ute igen :) xo xo


Frisör lyx, förut fick man vin, nu får man...

img_2595 (MMS)

Frisör lyx, förut fick man vin, nu får man fika. Det går ut för....


Uppgradering av hår på går. Version 39.3 ä...

img_9287 (MMS)

Uppgradering av hår på går. Version 39.3 är på g, dvs jag blir ännu snyggare... ;)


Present till maken

27e februari firar vi 7 år tillsammans och 5 år som förlovade :D Firandet började tidigit i år, när jag köpte makens favorit Whisky på en av mina resor. Nu står den där hemma och väntar på nästa helg, då maken ska ta sig en styrketår för att klara av kommande år :D


Xo Xo

Present till mig själv

Livet är bra roligt ibland, tog ju en tur till Finland i veckan, passade på att botanisera taxi free butiken. Där kl 07.30 när man inte känner sig på topp, får man komplimanger bara så där. När jag stod och funderade på vilken färg man skulle ha på läppstiftet, kliver en dam i 50 års ålder och berättar för mig att jag ser helt fantastisk ut. Roligast av allt, det var andra gången på 1 vecka som man får höra det. Synd bara att man inte får höra det när man inte har en svalt en basketboll...



Jag kom i alla fall därifrån med ett Chanel läppstift, Mademoiselle heter färgen och gör läpparna lite roligare.

Over and out

Söndagsbrunch

Idag slog vi på stort och maken slängde ihop en brunch hemma. Något vi bör göra oftare enligt oss själva. Vad bjöd man på, favo bönor, potatis, knaprik bacon, Johanna ägg ala Elinor (helt ägg med grädde och Västerbotten ost i vattenbad i ugn), bröd, färsk pressad äppeljuice, latte från lattekungen och plättar med glass, blåbär och sylt. En bra uppladdning inför dagens träning.




Vad hände igår då?? Inget, när det är -15 grader väljer jag att titta på vintersport inomhus.

Tog en promenad till Mamma för att äta middag, sen tvingade jag maken att åka taxi hem :D Minus-15 grader, trött, mätt och i vecka 30, då ÅKER MAN TAXI enligt mina regler till makens missnöje.

Vad fick man till middag då, Porterstek med bästa såsen och cheesecake som Izza gjort. Så mätt att jag sov till 9 och vaknade inte JÄTTE HUNGRIG.

Over and out!

Då sitter man i soffan och väntar på sin d...

img_7546 (MMS)

Då sitter man i soffan och väntar på sin drink drickande make. Själv ska man klämma en cola  och/eller lite äppelbrus, och en semla. Om maken hinner hem får han kanske halva semlan.


Hallåååååå vem beställde det vita i luften....



Jag tycker faktiskt att jag varit väldigt tålmodig och förstående denna vinter, men nu börjar jag ruttna ur....
Vi behöver inte mer nu, framförallt så fixar inte Stockholm Stad mer snö, plogning och sandning, det är inte deras starka sida. Fast det bli inte lätt när de städar gatorna 1 gång i veckan och dagen efter skottar alla sina tak, allt på bekostnad av oss som väljer att gå.

Over and out!



Jobba hemma fredag....

Har haft en jobbig vecka med många bollar i luften samtidigt. Efter en 12 timmars jobbdag igår, så var det skönt att somna kl 21.30 igår. Skönt för kroppen att sitta i fåtöljen idag och jobba, istället för vid ett skrivbord... Min rygg och mina ben gillar högt läge efter 4 dagar på kontoret.

Igår använde jag mina dyraste strumpor någonsin, STÖDSTRUMPOR. Hur nu ett par knästrumpor kan kostan 175 kr?? Sjukt osexiga men ett måste för gamla tanter som mig själv vid flygningar och stillasittande fn. Veckan som varit har varit hysterisk, där av typ ingen uppdatering. Hoppas att nästa vecka blir lugnare, ialla fall helgen, så man är "fit for fight" imorgon.

Xo Xo


Idag Helsinki T/R och sen lite bilköer... ...

img_8526 (MMS)

Idag Helsinki T/R och sen lite bilköer... -20 kallt som fan


Denna mössa, vem vill ha mössa som resten ...

img_2112 (MMS)

Denna mössa, vem vill ha mössa som resten av Stockholm oxå har... Dessutom är den jäkligt ful enligt mig... :) sorry Vickan


- 14 och fina flingor, härdar ut och tänke...

img_8066 (MMS)

- 14 och fina flingor, härdar ut och tänker på våren. Igår var det husplanering, allt börjat hamna på plats. Xo xo


Söndagens uppladdning inför träning... Igå...

img_1716 (MMS)

Söndagens uppladdning inför träning... Igår var vi i Täby och blev bortskämda med god mat. Smält ost som satt fint i magen vid 4 tiden imorse, då även grannen hade efterfest :) En påminnelse från tider som varit, vi ger igen om några veckor fast med andra ljud. :)


img_4006 (MMS)


Snö, snö vart man än vänder sig. Isigt och...

img_3987 (MMS)

Snö, snö vart man än vänder sig. Isigt och halt, många var det som ramlade, men inte vi. Även om vi oxå var som bambi på hal is.


Burgare till middag, så gott! Bra början p...

img_8642 (MMS)

Burgare till middag, så gott! Bra början på helg enligt mig.


Jobba hem

En perfekt dag för att jobba hemma, 70 % av alla medarbetare har inte lyckats ta sig till kontoret. Bra där Stockholm! Ovädret visste man om, så var är plogbilarna?? Va gjorde dessa i natten?? Skotta in alla bussar eller?? ;)

Igår fick vi reda på att huset kommer samtidigt som leveransen av den 3dje familjemedlemmen. Så det blir splittvision för oss eller snarare för Lars :) Vår planering är underbar eller vad säger ni?? Men va fan, jag ligger på sjukhus i 2 dagar enligt den informationen jag fått och Lars får kollar in huset på dagtid och vara hos mig kvällstid. Har man tur kanske någon (läs nära och kära), kan hjälpa till, anmälan går bra att göra via mail ;-) Sista veckan i april och första i maj är det som gäller... Det får gå helt enkelt, på något sätt.

Snart är det dax för lunch, och kvällens middag blir en annan än planerat. Snö och sjukdom, så vi får se vad det blir.

Xo Xo






När man längtar efter vår, och det öser ne...

img_6522 (MMS)

När man längtar efter vår, och det öser ner snö så får man vända sig till tulpanerna. Är glad att jag hann hem igår, landande 17.45, skulle landat 16.05 :) sen tog det 1,5 timme hem med bil. Idag jobbar jag hemma och tänker inte gå ut om jag inte måste.... Over and out!


Vad tycker vi om detta? ILLA, illa :)

img_1249 (MMS)

Vad tycker vi om detta? ILLA, illa :)


Roliga regler

Imorgon tar jag mig en tur till Oslo överdagen. Då jag för er som inte visste det är PÅ SMÄLLEN, så behövs det ett intyg utifall flygbolaget frågar. Å det vore ju inte så roligt att bli nekad på resan hem, så detta intyg är nu hämtat.

Jag tycker dock att det är lite komiskt att jag behöver ett intyget för att flyga i 45 minuter, som om jag skulle ploppa på 45 minuter i luften.... Det vore ju iofs en önskedröm, men hittills har jag då inte hört 45 minuter från första värken, snarare 22 timmar eller nåt..... :D

En annan sak som är för komisk, är detta gratulerande. Hur ska man tolka det? Grattis till att inte få sova närmsta 3 åren, eller att man minst kommer spendera 1 miljoner kronor på "han där inne". Vore det inte bättre att vänta tills "den" är ute innan man börjar gratulerar, det finns ju lixom 100 saker som kan gå fel. Jag ser ialla fall framemot om 3 år då det roliga börjar, innan dess är det en transportsträcka. Hellre en trotsig 3 åring än en hjälplös bebis :D fråga mig om 3 år om jag tycker så!?!?!

Detta inlägg är ungefär vad jag kommer skriva om det hela här, för jag redan grymt trött på magen och längtar tills jag får tillbaks min kropp och får ett delat ansvar med maken. Leveransen sker om ca ett sommarlov och då börjar 8 månader av att vara hemma. Efter 20 års arbetande ska jag vara hemma, det ska bli intressant, kommer jag bli rastlös eller kommer jag totalt boa in mig? Hittills har inga av dessa tendenser kommit, snarare har jobbet blivit ännu roligare, jag har iofs gradvis blivit JÄVLIGT MYCKET TRÅKIGARE. Hade man kunnat så tror jag att jag skulle sovit mig igenom 150 dagar eller så. Å då har jag haft en väldigt behaglig resa hittills jämfört med många andra, och ni som undrar om flera, kan sluta undra. Min gamla fabrik stänger efter detta och tänker inte återuppta någon produktion under denna livstid. Det blir bara ett envist ensambarn som ska växa upp i innerstaden, och jag ska lära den allt jag kan om resor, shopping & god mat, ev. dykning oxå fast dykning tillsammans med naturupplevelser och umgänge med andra barn blir makens uppgift, jag har ju gjort mitt nu. :)

Tjing Tjing!

BYGGLOV

Så där ja, nu har Norrtälje kommun bestämt  sig för att vi får bygga ett vinterbonat fritidshus, så nu är det bara att börja betala och få andra att göra jobbet :)



Detta ska vi fira med TACOS, svenskens favorit maträtt iallafall barnfamiljerna så det är bara att vänja sig.

Xo Xo

Tisdag...

Tisdag är en veckodag som kommer efter måndag och före onsdag. Enligt den klassiska definitionen är tisdagen veckans tredje dag, men sedan internationell standard infördes 1973 räknas tisdagen som veckans andra dag.

Även om jag har en "dålig dag", någon spelar fotboll i magen och mattheten är total, så har jag bestämt mig för att vara tisdagsglad! Hur nu detta ska gå...

Over and out

Måndag förmiddag....

Hur man än gör så är måndagar inte roliga?? Måndag är som ett stort hinder som man bara måste ta sig över.  När man väl gjort det så känns allt så himla mycket bättre. Så nu efter tagit mig till jobbet, ätit min andra frukost och väntar på lunchen, SÅ KÄNNS det tom roligt att det är måndag. :)

Denna nya vecka, har inte så många utsvävningar framför sig. Ett träningspass på morgonen ska jag försöka klämma in, en tur till Oslo och ev. en middag med Peppe & Persika. Däremellan ska jag försöka ta det lugnt och att försätta jobba på. Nu har jag fått min vikarie utsedd, så nu börjar överlämningen.

Xo Xo

Svärfar flaggar traditions enligt för sin ...

img_6488 (MMS)

Svärfar flaggar traditions enligt för sin yngsta son. Hipp hurra och ger honom en seckatör, nu ska tomten ansas... :)


Mot Uppsala vi far :)

img_8251 (MMS)

Mot Uppsala vi far :)


Idag slog vi oss själva med häpnad... Kl 1...

img_6886 (MMS)

Idag slog vi oss själva med häpnad... Kl 11.08 stämplade vi in oss på gymmet. 45 minuter på cross train, sen iväg till Uppsala. Är fortfarande i chock :)


Middag framför teven, inspiration grekiskt...

img_9045 (MMS)

Middag framför teven, inspiration grekiskt dvs. Vitlöksbomb :)


Firar fredag med:



och ett glas lättmjölk, mums!

Titta vad min make lagade i veckan till mi...

img_0488 (MMS)

Titta vad min make lagade i veckan till mig, onsdagsfisk med sparris, mycket gott!


Gårdagens risotto med tryffel, smaka som i...

img_5190 (MMS)

Gårdagens risotto med tryffel, smaka som i Barolo! Fantastiskt gott! Bra Caina!


Här var vi igår....



Jätte godmat, trevlig personal men tyvärr usel service pga. för lite personal på för många bord, speciellt med tanke på priserna. Det var trångt och bullrigt (låter som en gammal tant :) och med plastiga 45-50+are från Östermalm. Det som slog mig är att många av dessa jagar ungdomen, och vem vet kanske jag själv är där om några år, men igår hade jag bara lust skrika till kvinnorna att acceptera det naturliga. Varför ha långt löshår, sotade ögon och onaturligt putande läppar vid 50... När blev Hollywood fruar något att ta efter och snyggt??? Nu ska jag vara rättvis, det fanns några kvinnor med stil, men det gick 1 på 5 plastiga....

Restaurang Caina är värd ett besök för risotton och övriga mat, men inget man går till igen och igen. Det finns lika bra till samma pris som känns mer närvarande och med bättre total upplevelse. Men gott var det och personalen försökte verkligen i trängseln.

XO XO


Hipp hurra för dig idag!!



Idag fyller maken år och det ska firas!!! Ikväll blir det middag på stan!

//Elinor

Idag känner jag mig som om jag svalt en:



och värre kommer det att bli....

Xo xo

RSS 2.0