Mosbricka


Inte denna, men hemma mosbricka stop på meny..... Påminner mig om skolan och Huddinge, med grillkryda var allt som i simhallen. Vilket gör det extra roligt att på lördag blir det middag med vänner i Huddinge, det ska bli kul.

Å kanske kanske kan vi snart börja titta på sommarstuga, vem vet min hushållsnära tjänst kanske försvinner snart. Nu väntar vi.....

XO XO

Vilar inför morgondagen....

Ligger i soffan (fortfarande) och tittar på Superstar, det är härligt att se andra röra på sig! Imorgon är det dax igen, gymmet och löpbandet ska besegras. Förhoppningsvis så kan jag lyfta armarna, idag har det gjort ont, det kan inte vara bra med träning?!?!?

Veckorna går fort nu och tydligen ska det gå ännu fortare ju äldre man blir, usch och fy! Hur ska man hinna med allt?!?! Har ju bara sett en liten del av världen.... Lilla Sverige är ju bara massa trygghet och ganska trist, det finns ju så mycket mer att uppleva och se. Fast det är skönt att komma hem till ordningsamma Sverige, när man varit på utflykt.

XO XO

Sjukt mycket nu....

efter en dag med förhandlingar så har jag parkerat mig i soffan..... Tvättmaskinen är laddad, potatisen i ugnen och burgarna väntar på att få stekas (Tack Lars!), så längtar jag efter min lunchmiddag, INTE BRA!!!

Blommorna från helgen har börjat slå ut.





Härligt med snittblommor, nu när hösten kommer, för idag var det verkligen kallt, brrrrrrrrrrrrrr! En jacka från källaren har fått komma upp, man vill ju inte frysa på morgonen eller kvällen.

XO XO




Ett klipp...

0-7aac5f8a16dbbde61a38105257e8adc1.png

Ett klipp är på gång! Äntligen!


Hotell i NY bokat

7 veckor kvar till NY och idag har vi bokat hotell. Använda http://www.tripadvisor.com för att hitta "bästa" prisvärda hotell, och valet blev samma hotell som förra gången. Är man nr 9 på deras rankinglista för NY samt blir peoplechoice 2009, är det ett säkert kort.

Har även börjat titta på resor till värmen, och vi kommer nog bara åka 1 vecka och inte över Jul & Nyår, det är sjukt dyra priser över Jul & Nyår när man inte var ute tidigt.

Vi tog oss till gymmet idag, idag blev det "bara" 1,5 timmes träning, så det blir att ta sig dit imorgon igen för en promenad innan jobbet. Imorgon ska jag äntligen till Evelina och få mig ett klipp, måste få lite ny färg i håret, utväxten är enorm.

Dax för mat, rotfrukter och kyckling.

Baj Baj




Restaurang Kungsholmen är borta....

Kungsholmen brann upp igår, vilken tur att jag var där i torsdags, för nu lär det dröja om den nu byggs upp igen.

Stackars Melker, 2 bränder på 2 år, tillfällighet eller?!?!? Konstigt är det i alla fall.

XO XO

Igår var det lördagslyx

Lördagkväll och hemma, då behöver man lite lördagslyx dvs. god italiensk mat och vin :)



Det finns mozzarella och sen finns det "buffel mozzarella" den vi köpte på lösvikt igår, smälte i munnen och smakade fantastiskt. Något helt annat än mozzarellan i plastförpackning, vi köpte även lite barolo ost som har en starkt ost & druvsmak. Måste tipsa om olivolja, nedan är vår favorit fn.



Inte grattis men den är dryg och vi har en flaska i 6 månader. Förhöjer smaken på salladen samt är god att doppa bröd i tillsammans med lite salt och peppar.

Allt detta njöt vi av när vi tittade på Här är ditt liv med Jan Eliasson, vilken underbar människa!?!?! Om världen hade några flera av honom, skulle det finnas mer glädje och mer fred. Så ni som inte såg det, gå in på svt play och titta, vi  skrattade och häpnade över hans glädje och livslust, och wow vilket liv. Där ligger man i lä, har inte åstadkommit så mycket som kan mätas med fredsförhandlingar och FN jobb. Mitt enda bidrag är konsumtion i krisen tid. :)

Nu ska jag försöka få Baristan att göra lite kaffe... eller om jag måste göra det själv.

XO XO

Inga måsten....

Det är så härligt med helger när man inte har några måsten. Som denna helg, det finns inga måsten eller förpliktelser, vi kan göra precis vad vi vill. Som idag, lämnade inte hemmet förens efter kl 2, strosade till medborgarplatsen, botaniserade bland diskarna, handlade middagen, köpte blommor,


fikade på nya kaffebaren, köpte tidningar, gick hem, satte på musik och la sig i soffan.



Läste lite skvaller och sen Världens Viner, blev sugen på vin, fick ett glasvin, bloggade och nu ligger jag bara i fåtöljen och njuter av att vara ledig, och väntar på att det sak bli dax att äta middag :)

Ska nog ta och zappa lite på tv, det kanske finns något fånigt att slö titta på, ibland är lördagar underbara!

HEJ HEJ


Då vara...

49d9fedfe331c0b19957bd7fc73fd969.png

Då vara vi vid favorit butiken igen, samlingen behöver uppdateras.


Gårdagens kap

Tröstshoppade lite igår innan fredagslyxen inträffade, skulle handla strumpor men kom hem med byxor och en blus.



Denna lila blus hittade jag på plagg och den var prisvärd, enligt Lars mått. Och apropå mått, jag gjorde slag i saken och mätte valda delar, jag har krympt i snitt 4 cm sen semestern. Träningsläger på semestern är praktiskt, man har kul och kroppen får sig en omgång. Dessa cm tillsammans med de innan gör att 8 cm har försvunnit sen mars... Har man tur är det 4 cm till JUL, om jag orkar träna på morgnarna....

Nu ska vi ut och handla middag, och inviga nya Kaffebaren vid Mariatorget. Äntligen är de tillbaks och nu kan man får kantarell toast igen!

XO XO

Igår var det fredagslyx!

Efter lite shopping efter jobbet, hamnade vi hemma hos Julia.


Därblev det fredagslyx för oss alla:

Hummer som blev hummersoppa ala Lars och Mariannesfisk med räkor (som jag skalade)
Till förrätt blev det:


Krabba med aioli det var jätte jätte gott. Till detta blev vi serverade livets bubbeldryck


Denna champagne hade en eftersmak av smörkola, den torr och fantastisk.

KL 22 gick min rullgardin ner och tröttheten var total, fick dock härda ut till halv 12 då Lars var redo att åka hem.

XO XO

Nu är helgen snart här...

bara några fåtal minuter kvar till helg. Det ska bli så skönt, inget planerat förutom kvällen, då blir det mat hos familjen Green, utflyttarna till förorten.

Innan dess ska jag ta mig en tur på stan och inhandla något roligt. Efter att räknat andras guldpengar och mina egna (inte så många) ska jag nu spendera ännu färre på mig själv. Denna vecka har varit annorlunda och många konstigheter och rundturer har det tagits, mycket energi på sånt som jag inte har tid för. Så detta firar jag med något till mig själv!!! 

Igår hände något annorlunda, mina jeans ramlade av (inte bokstavligen), de har blivit för stora. Jag har vid 38 års ålder slutat växa, de ni!?!?!?! Jag har kommit i en ålder då allt börjar gå tillbaks,  jag börja krypa på längden och bredden.... det sista är nog en önsketanke :) men med mina gener lär det bara vara en tillfällig svacka. Om man tittar på mormor som vissa säger att man ska göra, så ser det ut som om jag kommer vara mjuk & go hela livet, och det är inte fel det heller. :)

Jaha, så blir min blogg trakasserad av familjen green, som dricker vin och blir onyktra redan innan gästerna har kommit..... Hållllååååååå spara några droppar till oss!?!?!?!? eller mig, JAG SOM JOBBAR på ett VANLIGT jobb är faktiskt mest behov av VINET mest av oss alla.

XO XO





Min man...

0-5ebc64d09a9338bb9e9b2d760f39ab82.png

Min man läser sin favorit bok framför idol.


Jaja då var torsdagen över

och jag ska snart ta mig hem.

Jag har roat mig med att räkna pengar denna dag, och de var inte mina eller kom från Västberga. Utan företagspengar, ibland kan man undra varför man göra prognos, budget och investeringsbudget, när det tillslut kommer direktiv från ägarna som säger så här ska det vara. Jaja det är bara att härda ut och se lycklig ut, vad mer ska man göra.

Imorgon är det ialla fall fredag och det ska bli SÅ HIMLA SKÖNT. Vi ska hem till familjen Green, det är alltid kul och så brukar det bli JÄTTE JÄTTE GOD MAT. Mamma Green med Lars i köket är en STOR HITT, ialla fall för mig och pappa Green. Vi står för dukning, barnpassning och vin drickandet :) 

XO XO  

Redan Torsdag.....

Hmmmm dagarna bara svischar förbi, och redan är det slutet på veckan. Vilket nog är bra då jag har känt en stor frustration hela veckan, irritationen är på topp fn. Men efter flera sömnlösa nätter har jag bestämt mig för att ta denna energi och lägga på allt positivt som finns. Jag ska bli enkelspårig och bara fokusera framåt, sortera bort allt som jag vill ändra men måste strida för (det är inte värt den just nu). Å jag ska förgylla vardagen och helgerna med roligheter, som igår när jag träffa Tanja, det gjorde min dag bättre.

 

Vi var här:

 

 

Vi åt gott och drack gott, vi drack Zinfandel Lodi Old Vine :

 

 

Var det prisvärt? Nej, men det förgyllde min vardag och det behöver jag just nu.

 

XO XO

 

 

 

 

 

 

 


Fundering på livet

Efter att sett en dokumentär med Peter Jöback började tankarna snurra, varför ska relationer vara så svårt? Varför finns det alltid personer i sitt umgänge eller på jobbet som kan reta en till vansinne, och varför varför kan man inte bara stänga av denna irritation?

Brukar alltid tänka att jag övar på dessa personer, övar på att inte irritera sig eller hantera situationer när man egenkligen bara vill skrika rakt ut. För man vet ju om även om man lyckas undvika just denna relation, finns det alltid minst 1 runt hörnet som kommer ge en samma övningspraktik. Slutsatsen är att jag kommer gå runt och öva mig på människor hela livet och hur smart låter det då??!?!? Kanske man bara ska sluta bry sig, men hur skulle världen se ut då? Fast det är kanske å andra sidan okej att sluta bry sig om personers i sin närvaro som gör en irriterad, och man vet att man inte kommer kunna mötas i en dialog.

Oavsett så kan man bara konstatera att relationer är underbara, men kan oxå ge en många grå hårstrån, å jag pratar inte om parrelationer.. för dom är ju alltid bra eller? ;-)

 

God natt Internet, nu ska jag sluta fundera!

 

 


Härliga vardagar

Tänk vad skönt, vardag och idag har denna person och hund förgyllt Lars dag.


Notera att båda har samma hår färg :)

Själv fick jag sitta på kontoret och deppa :)

XO XO

 

 


Åker buss...

016d87ae4faaebadc95024b1b42ef645.png

Åker buss idag, astrist! Glömde ta med mig jacka, kavaj är kallt!


Färdig, jag är färdig

urk vad långt tid det tog att arbeta...... och jag missa Anna Anka, hur ska jag nu klara av kommande vecka?!?!  Vad ska jag nu prata om på fikat eller hur ska jag kunna läsa en tidning, nu när jag inte hänger med!?!?

Anna Anka och Svininfluensa, det är nog ganska tur att vi fick Anna Anka, så vi slipper hysterin med tvätta händerna och statistik på hur många som kommer dö eller drabbas.

SÅ GO ANNA ANKA GO!

XO XO

Urk - kontoret fick följa med hem

Måndag och jag behövde ta med mig jobbet hem idag, urk! Förhoppningsvis är detta den enda dagen denna veckan.
Det är bara att sätta sig i jätte fåtöljen och börja jobba, så man kan titta på Hollywood Fru, för om man missar detta program så hänger man inte med i resten av debatten, varken på jobbet eller på nätet.

Det är löningsvecka denna vecka, det går så fort, det känns som vi precis betalade alla räkningar och fick lön. Det beror nog på att vi kom hem från semestern för 21 dagar. Imorgon ska Lars vara hundvakt och barnvakt, första gången i Lars liv :) Att han är barnvakt, farbror Lars ska under hålla brorsbarn Hugo i några timmar, ska bli intressant.

Nu är det jobb, jobb och jobb!

XO XO

Favorit just nu...



Min budget favvo glass, just nu är SIA choklad bäst, men citron & lakrits ligger oxå på topp. Ben & Jerry får man "köpa i smyg" så inte Lars blir arg. Eller så ser man till att bjuda hem tjejkompisar, då behöver man inte smyga :)

Kommissarien och Havet på tv4 var inte lika dålig denna söndagen som förra, himla synd för nu finns inget att titta på. Vi tänkte se på filmen och få oss ett gott skratt, men nu var den bara dålig utan komiska inslag från dubbningen.

Så det bli jag, en bok och fluff, fluff täcket som är varma och gosiga. Jaja Lars lär nog trängas i där oxå med datorn och väckarklockan. För imorgon är det måndag och ny arbetsvecka, i alla fall för mig.

Sov gott!

Dagens resultat

Så här blev det i sovrummet med nya täcken, kuddar och lakan, lakanen är från IKEA och kan rekommenderas var jätte mjuka och gosiga.



Kuddarna och täckena är såååå fluffiga som på hotell, framför allt nya kuddarna.



3dje rummet är inte helt klart, men alla dykprylar och väskor från semestern fick åka ner källaren. Vilket gör att det finns hopp för detta rum.



sen till ångest rummet, kläder, skor, vin, dator, verktyg, dykprylar och väskor allt i en salig röra, men nu kan man i alla fall kliva in, och man måste ju ha något att göra nästa helg oxå :)

Har även tränat i 1,5 timme + att vi cykla dit och hem som tar ca 45 minuter, så ikväll ska jag äta en av mina favorit glasser, den som billig!

XO XO

Sköna söndag

Nu ska det röjas och fixas, nya täcken, lakan och kuddar är inhandlade sovrummet får en makeover och tredje och fjärde rummet ska få sig en omgång oxå. Så jag har inte tid att hänga här, för om 4 timmar ska jag ut och cykla för att få lite motion och lite skrot ska lyftas innan middag och soffan får intas igen.

XO XO


Shopping på...

5a68621974283834ada2a7418ae58803.png

Shopping på högnivå, idag har det spenderats tom ikea gjorde vi oxå.


Shopping på agendan

Lördag och shopping står på agendan, idag är det träningskläder som står högst upp på listan. Om man ska träna så måste man få göra det med stil, så idag är det träningskläder som ska inköpas både till henne och honom.

Vi tar en tur till Sickla, där har vi inte varit på många månader. Vem vet vi kanske träffar på "kändisar" var det inte där som Britt var med sina söner :)

Annars är det slöa som gäller för denna lördag, måste ta igen mig efter 2 sena kvällar denna vecka. I morgon är det träning och Ikea som står på agendan och då behöver man all kraft man kan uppmana.

Kanske Kanske orkar jag ta tag i garderoben idag, sommar ska ut och hösten och vinter in. Från måndag är det nylonstrumpor som gäller, dock får stövlarna vänta till november. Hoppas Hoppas att hösten håller i sig läääääänge, så vi slipper snö och minusgrader på dagarna.

XO XO

Fredagkväll med vänner

Efter en lång och jobbig arbetsdag, träffade jag NY tjejerna för att fira att Jessika blivit "29" :)




Kom hem kl 1 natten innan och var inte jätte på för en kväll på stan, ialla fall inte en sen en. Vi började kvällen på Papa Ray och Morfar Grinko, supertrevligt ställe med cava och tapas. Därefter gick vi till Porto Cervo för att äta italienskmat, jag hade siktat in mig på risotton med färsk tryffel hyvlad över. Å det blev det och ganska mycket
mer....  Vi åt nämligen deras 6 rätters avsmakningsmeny, den var full av smaker och framför allt tryffel :)



Pilgrimsmussla, karljohansvamp soppa med tryffel, kalvtournedos med tryffelsky, pumpa risotto med tryffel


Ost med min favorit Barolo osten.... me like



Allt avslutades med chokladmousse med glass och kaksmulor, sååååååååååååååååååååååå gott! (om ni tittar nog så ser ni en svartchokladklump på tallriken)





Tack för en super trevlig kväll, detta gör vi om tycker jag, fast vi kan vänta några månader så vi hinner bli hungriga igen.

XO XO


Höst på...

0-613d2278c4d4ed8c2bec8fe46392a90d.png

Höst på söder och jag är på g ut med vänner! Gårdagen blev sen och jag är ack så trött!


New York biljetterna är nu bokade.

Japp då var det bokat och betalt!!! En weekend i November ska tillbringas i NEW YORK och nu har kaoset i huvudet skingrats. Det är bara att vid jobbiga perioder att tänka NY NY, så kommer jag ta mig över det mesta.

Imorgon ska jag på Le Rouge med jobbet och ha trevligt och på fredag ska vi fira Jessika. Något att se framemot om kaoset infaller sig imorgon oxå. Avslutar med favorit bilden på Julia 2,5 år som igår nattade sina lossas bebisar i sängen samt skickade dom till månen.



XO XO

Kaos i huvudet

Jag har nu haft totalt kaos i huvudet i 2 dagar, för många saker att göra och för lite tid. När man känner sig matt bara av att tänka på allt man ska göra, blir det jobbigt! 3dje veckan efter semester och sommar, behöver få upp pulsen som jag hade i våras. Det är helt enkelt dax att träna på morgnarna igen, så jag orkar med dagar som går i ett. Tur att snuvan är borta och att hostan är minimal, imorgon blir det träning.

I går hade vi familjen Green på besök, en spontan middag som bestämdes på morgonen igår.



3 av 4 - tittande på tv.



Julia valde golvet och kudden...



Lekfarbrorn Lars underhålla Julia, plastburkarna fick platsa som leksaker.



Gårdagens efterrätt, som vi alla mumsade i oss.

Lars hade lagat skaldjursrisotto, med hummerstjärt, hjärtmusslor, pilgrimsmusslor och lite parmaskinka. Det var så gott och innan detta fick vi rödbetor med getost och pinjenötter. Helt fantastiskt gott var det!

Efter denna kväll så kan vi säga att vår lägenhet klarade provet inkl soffan, som nu är 1 steg närmare att rasa ihop :)

XO XO

Måndag och jag sitter i soffan igen.....

Full fart hela dagen och min snälla snälla make (chafför) körde mig och hämtade mig från jobbet. Det var fullfart från första minuten till sista på jobbet, så nu är jag hemma och vilar ut i soffan. Väntar på att få styrkan att hjälpa till med maten. Va på Matvarufabriken och åt lunch, åt "en av de tråkigaste" salladerna på länge, isbergssallad och bulgur. Bulgur kan verkligen vara torrt, trist och växa i munnen. Synd att nyttigt oftast är så trist...

Apropå soffa, såg någon som vi filmen på FYRAN igår? Kommissarien och havet, vad hade hänt med ljudet?!?! Varför lät det som tyska choklad reklamen?!?!? Efter 15 minuter började vi fnissa åt det hela, när vi inser att man hade dubbat hälften av skådisarna och att det lät som de dubbade karaktärerna pratade i en burk och utan engagemang. Hur tänkte ni här tv4? Varför visar ni inte filmen med originalspråk och textat, tom tyska hade varit bättre än det ni nu visade.

I veckan är det festligheter både torsdag & fredag, det ska bli trevligt. Det börjar bli åldervarning när man redan nu börja tycka att det blir jobbigt på lördag :) Men som 30 + (mitt nya favorit uttryck, det finns ju 40 + på jobbet) får man det, det ger vuxenpoäng och jag ligger ju lite efter där. Fast jag har ju alltid varit lite sen i utvecklingen :) så jag tar igen ca 10 år efter alla andra.

Dax att göra mitt i köket, så jag får mat någongång.

XO XO


Sköna Söndag

Jaha, då var helgen slut och dagen har jag tillbringat i soffan, framför tvättmaskinen, 6 maskiner har jag kört och hängt. I soffan har jag tittat på 2 filmer, Män som hatar kvinnor & Twiligt båda var riktigt bra. Nu måste jag iväg och köpa bok nr 2 New Moon (fortsättningen på Twiligt), för boken var bra och filmen oxå.

Har även tillbringat några timmar med att leta hotell i NY och denna gång kommer vi nog bo runt SOHO. Vi har redan "bestämt" att vi ska äta på Huston på torsdagen när vi landar och att vi ska gå på den restaurang vi först tänkte ha vår bröllops middag på. Å vad jag längtar, det är tur att man har något att se framemot, så motivationen på jobbet blir högre. Har även lovat mig själv att inte handla höst & vinterkläder innan NY, rea kläder är dock inte inkluderade. Därför blev det dessa små kärlekar mina i helgen som var :



Perfekta jobb skor, riktigt sköna.



Dom bruna jag suktat efter halva sommaren och äntligen är de mina, de får dock vänta till nästa varma semester eller sommar.

Dax för film nr 3 och lite glass till efterrätt, den vi skulle ätit igår.

See ya


Söndag på söder!

Söndagsmorgon och vi vaknade tidigt i.e. 8.00. Jag har inte sovit så bra pga. ett billarm som tjutit hela natten samt att jag har "as" ont i ryggen. Något hände när jag provade mina nya skor igår och trippade jag på tårna för att inte förstöra parketten. Det började göra ont igår kväll och i natt vaknade jag så fort jag rörde på mig :( 

För att få igång ryggen gick jag och handla frukosten trots att det är söndag och söndag är Lars frukostdag. Lars har nu lovat att handla både lördag och söndag nästa helg. Vilket jag ska komma ihåg, för det kommer bli knot (gnäll) nästa helg.

Snälla Lars köpte blommor till mig i fredags (för att jag var sjuk), dom blir bara finare och finare för varje dag.





Nu ska jag jobba lite så jag kan njuta av resten av helgen i lugn och ro.

XO XO

Gårdagensmiddag var fantastisk!

Lars hade verkligen slagit på stort, och jag fick marinerad ryggbiff med Bea igår.



Köttet var perfekt och vinet till var gott, kan rekommenderas om ni har några hundra kronor över.



Därefter kom köttkoman, så det blev ingen efterrätt. Vilket nog var tur om man ska räkna kalorier, för mina 4 timmar shopping hade nog inte fått ihop dessa.

XO XO

Förrätten fick godkänt



Soppa på jordärtskocka med rökta räkor, smörstekta kantareller och knaprig Serrano skinka som topping.  Vinet en Riesling, Rainer Wess Riesling Terrassen 2008, smakade vanilj med de rökta räkorna, mums!  Nu väntar varmrätten en äkta franskhistoria kommer det bli. Enligt kocken serveras varmrätten kl 20 så man kan smält förrätten ordentligt.

Nu ska jag ägna mig åt resten av det vita vinet, vinet till varmrätten köpte jag förra året när jag var i Bordeaux, i St Emilion, den står på luftning just nu och redan då så var vinet FANTASTISKT GOTT.

XO XO



Shopping på söders



Camilla kom in till söder och vi började undersöka klädmarknaden på söder. Det visade sig att vi inte behövde lämna ön, utan allt hittades runt knuten. Idag blev det bara:


2 par skor, och man kan säga att jag tjänat 1000 kr, då det vara 70% och jag har spanat in 1 av paren hela sommaren, men stått emot. Ett av par kommer få vila sig till nästa sommar, men jag är säker på att de kommer göra succé då. Framför allt kommer de matcha min bruna handväska, jag fick av snälla Lars i födelsedagspresent.

Efter 5 timmar shopping, ligger jag nu i soffan och tar igen mig. Snart ska det bli middag och god mat, mäster kocken Lars är igång i köket. Det vankas 3 rättersmeny, med favoriter som vi längtat efter under träningslägret, nej jag menar semestern. Exakt vad kommer senare, men gott lovar jag att det blir.

XO XO

Dagens vattenhål,...

0-1abdbfb8a079160204a8e5d9c1c7c343.png

Dagens vattenhål, café Ljunggrens. Shoppingen går strålande och skorna jag längtat efter är äntligen på 70 procent. Så nu är de, mina igen!


Lördag och jag mår så mycket bättre!

Vad skönt det är att vakna och känna att dimman i huvudet har lyft, näsan är nästa tömd och halsen känns normal. Tyvärr har lite hosta uppstått, men med en lugn helg så hoppas jag att den inte eskalerar. Idag står det shopping på meny med Camilla. Tyvärr var Nicola tvungen att avstå, men jag och Camilla lovar att shoppa och tänka på henne under dagen.

Själv ska jag mest titta och inte shoppa något som jag kan shoppa i NY. Vi bestämde oss igår för att åka till NY i mitten av November och jag har lovat mig själv att spara alla shopping behov till dess. Nu ska vi bara boka biljetter och det gör vi i veckan, jippi!!!!

Nu är det dax att börja göra sig ordning, för 11.00 lämnar jag lägenheten för första gången på 36 timmar :) jag är frisk(ar) jippi!

XO XO


Gnocchi på Lars sätt

Igår slog Lars på stort, han gjorde vita italienska klumpar.



Dom ser inte goda ut, men de är fantastisk goda tillsammans med tomatsåsen.



Som fått puttra på spisen i 40 min tillsammans med lök och vitlök, som plockas bort innan servering. Allt ska sen gratineras i ugnen med mozzarella och parmesan, allt enligt Paolos recept. Och så här gott ser det ut:



I kokboken i alla fall...

Det blev jätte gott tillsammans med vinet, sen slocknade ljust totalt för mig.

XO XO

Dagens räddare i nöden

Gick förbi apoteket och fyllde på reserverna, så ev. baciller kan motas bort. Jag är löjligt täppt i näsan, och då har jag letat fram pillerna jag fick efter Filipinerna, underpiller för bihålorna, funkar riktigt bra. Jag får bara inte köra bil med dom, men det får jag ju inte ändå, så det är bara att knapra på.



Vi har en korkad geting, som åker ut och in genom fönstret, han kommer om han inte slutar flyga in, få sätta livet till. Gillar inte Getingar och just denna period på året gillar jag dom ännu sämre, då är så SEEEGA och slöa, hopplösa helt enkelt.

Ska bota mig med denna ikväll :)



Jag ska få dricka Amarone första gången sen vi kom hem och jag ser framåt det, så mycket att jag byter alvedon mot ett/två/tre glas vin. Detta byte visar verkligen att jag inte är så sjuk eller så har jag fortfarande tonårstrotsen i mig. För som tonåring fanns det inget som stoppade en, inte ens lite feber och snuva (är nog en begynnande 40 års kris, fast jag är ju bara 30+). Varken alvedon eller vinet är  "bra" för levern, så det spelar nog ingen roll vilket val jag gör, bara jag inte tar dem samtidigt eller snarare jag bör nog inte äta hela alvedon förpackningen och vinet samtidigt. Om jag inte kommer ihåg fel, så trodde "man" som tonåring, att alvedon skull förstärka alkoholen, undra om så är fallet??!?  Så kan det bara inte vara... Det dummaste jag har gjort är att röka te, vilket jag kan berätta inte är gott och inte att rekommendera, smakar fan och du hostar bara illa. 

Nu är det fredag och jag slutar jobb!!! Fåtöljen kommer inom kort förvandlas till fredagsmys JIPPI!!!!!

XO XO

Kontoret hemma idag

Jobbar hemifrån idag, näsan är täppt och har börjat rinna, så det kanske finns hopp för morgondagen.

Det konstiga är att kroppen, känns helt okej men ansiktet är varmt. Så om jag lämnar ansiktet hemma imorgon, kommer jag nog kunna ha lite shopping. Hmmmm, fast oddsen är inte så stora. Jag är ialla fall lycklig att jag inte har fått hosta som jag kan få.

Skönt med fredag, ikväll blir det vin, har man tur så kanske det botar snuva.

XO XO

Inte pigg....

Jaha, då har snoret kommit :(  Kroppen känns bra, men huvudet är inte med. Skulle vilja skruva loss det, och bära det under armen. Varm, snuvig och bara i huvudet, vad är det, jag har fått!?!? Kan det vara nöff nöff eller?

Jag hoppas att jag vaknar pigg och alert imorgon, för jag har ingen lust att vara sjuk i helgen. Det är ju shoppinghelg med kompisar på lördag... Kanske lite vin kan bota det hela på fredagkväll :)

Fast först ska jag uthärda ytterligare ett program med IDOL, med människor som inte kan sjunga! Sveriges insikt gällande sång, verkar vara extremt låg. Även om man är superstar på singstar, så kan man inte bli IDOL.

Mina öror döööööööööööööööööööööööööör, va fan stanna hemma alla ni som inte kan sjunga.

XO XO


Fåtöljen är...

0be10404d44ac9cd8416fc143155d9d2.png

Fåtöljen är intagen, näsan är full men febern är inte här. Förhoppningvis blir det bättre imorgon, kanske kvällens pizza kan hjälpa till!


Mååååååååååååååååålllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Äntligen!

// Elli

Sååååå tråkig match

Låt oss hoppas att svenskarna börjar springa och spela fotboll, för det är väl inte pojkfotboll jag tittar på?!?!?

Spring Zlatan, Spring....  Fräls oss igen!!!

XO XO

Puhuuuuuu vilken dag!

Igår tog jag det lugnt, idag hade jag en hemsk mötes dag. Klev på kl 9 och klev av kl 16.15, huvudet är trött.

Äntligen hemma i fåtöljen igen, tittar på dagens höjd punkt på TV, alla dagars höjdpunkt ;-)

Jajamensann gamla hederliga Glamour (The Bold and the Beautiful), varje vardag kl 17.30 då smäller det på TV4 PLUS. Kvalitetsserien Glamour, vissar familjen Forresters framfart i modevärlden. En kort summering kommer här, Ridge och Brooke har lyckats gifta sig, igen ska väl tilläggas. Dock med en knorr, mamma Forrester Stephanie har sett till att det inte är lagligt, Taylor vill ha tillbaks Ridge. Dvs ungefär samma handling som för 10 år sen....

Nu är det bara att invänta kvällens fotbollsmatch och idol, sen får man gå och lägga sig.

XO XO

Drömmer mig bort.....

Nu har jag jobbat färdigt och nu börjar jag drömma mig bort, var ska vi fira jul & nyår?!?!?  Just nu står Maldiverna på önskelistan, men då måste vi hosta upp 100 000 kr för 2 veckor. Om vi åker den 4/1 i 2 veckor då "kostar det bara" 50.000 kr. Det lutar nog åt Mexico för det kostar "bara" 32 000 kr för 2 veckor och då kan man åka den 25/12.
Vilka svåra I-lands val vi har....

Fast först ska vi boka New York biljetter, mitten november det är bara 2 månader kvar.... Lars är lycklig, 1 dollar är ju snart under 7 kr och då "tjänar" vi pengar på att åka :)





Längtar man inte ihjäl sig efter detta?!?!? Jag gör det i alla fall, får någon konstig magvärk när jag tänker på New York (nästan som att vara förälskad), måste bara dit nu. Det har gått 1 år nu, så det är dax.

XO XO

Hela kostcirkeln till lunch.....

eller inte?!?!?
!

Idag stod jag inte emot suget efter en fiskburgare, till det serverades potatis och cola, colan innehåller nog alla tillsatser som jag kan behöva för en dag. Det kändes väldigt somrigt idag, vilket man får vara glad för i mitten av september. Det är nog bara en tidsfråga tills man fryser och mörkret har belägrat oss alla. Så njut medan vi kan för snart är det försent, då får vi leva på minnet.

Hej Hej

Hmmmm känner mig svag....

Undra sa flundra vad det kan vara?!?!?  Halsen är tjock, huvudet är snurrigt, musklerna ömmar men jag är hungrig och vid gott mod, låter som om jag känner efter lite för mycket, jag jobbar i alla fall hemifrån idag.

Så dagens arbete utförs i denna fåtölj...



Kanske inte ergonomiskt riktigt, men ack så skön och jag är riktigt effektiv. Så länge jag inte rör på mig och suger på en strepcil, så känner jag mig frisk och kry, så det är nog bara "träningen" som ger utslag. Idag fick vi instruktioner om hur vi "chefer" ska bete oss mot våra medarbetare gällande influensan. Vilket jag tycker är lite komiskt,  första gången i mitt yrkesliv det händer. Tänk om detta "bara" blir som en vanlig influensa, då kommer många produktiva timmar gått åt till oro och diskussioner på arbetsplatserna. 

Lovar i alla fall hålla er informerade om jag helt plötsligt börja nöffa eller böka runt i jorden, för då har svinet slagit tagit mig i besittning :)

XO XO

Ny vecka & nya utmaningar

Måndagsmorgon och jag vaknade med huvudvärk, irriterad hals (vilket jag hade efter gårdagens träning oxå) och muskelvärk. Å nu tänker alla INFLUENSA, men det tror jag inte, jag tror att jag har träningsvärks känningar. Jag (VI) tog oss till gymmet igår första gången på 5 veckor, och vi smög inte direkt igång. Vi cyklade dit, tränade styrketräning i 45 minuter, kondition i 20 minuter för att sen cykla hem. Det hela tog ca 2 timmar och min kropp brukar efter ett sådant pass bli mör.

Min kroppen brukar bli varm, tung och värker efter en sånt träningspass, som om man höll på att bli sjuk, å speciellt när man är otränad.  Huvudvärken kommer som ett brev på posten då jag har druckit  för lite vatten sen jag kom hem. Är en aning trött på vatten efter att ha hällt i mig ca 3 liter om dagen, men jag måste dricka minst 1 liter här hemma, så det är bara att skärpa sig.

Med tanke på hysterin som är i Sverige gällande sjukdomar, så är det bara att ligga lågt och inte klaga, för då blir man utfryst. Å efter 4's start av serien överlevarna, så lär det inte bli bättre, nu lär vissa människor börja bunkra konserver & lära sig mjölka kor :) Själv tror jag att jag tittar på nästa avsnitt och förstår att detta är fiction och ska vara underhållning.

Dax att jobba och idag har jag ingen lust alls, budgetarbetet har börjat.....

XO XO

Svampar var det här......



Lars plockade av svamp var lyckad idag, detta kom han hem med. 4 olika kantareller som ska rensas och förvällas, innan in i frysen för höstens och vinterns risotto. Duktiga jag förbarmade mig över rensningen av svampen och Lars lagade risotto på gul och svart kantarell.



Detta finns kvar för frysen, och om man har tur så får man smaka när man kommer hem till oss på middag.

Duktiga jag och Lars har idag tränat, det blev skrotlyftning och kondition (2 timmar), jag kommer ha grym träningsvärk imorgon. Dykning har inte gjort mig starkare, dock var flåset lite bättre än innan. Imorgon är det arbete igen och jag har inga planer för veckan, ska försöka ta det lugnt...

XO XO

Söndagar, vilodag!

Idag söndag ska jag ägna mig åt sånt man ska göra en vilodag, dvs. jag ska vila och göra det som jag känner för, och det ska inte vara jobb relaterat. Dagen började med frukost och tidningar, den ska fortsätta med NY team.



Min New York craving är nu total, vi har börjat titta på biljetter för en långhelg i höst. Å ju mer jag tänker på det desto större blir mitt MÅSTE TILL NY inom kort, annars överlever jag inte hösten.

Jag ska tillbringa eftermiddagen i vår stoooora fåtölj, läsande bok. Lars har lämnat mig för skogen och svamp tillsammans med Johanna. Vilket gör att jag har hela LÄGENHETEN för mig, det känns som jag inte varit hemma på månader, vilket jag har, fast ändå inte, jaja ni vet när man varit borta och sen kommer hem och sen flängt mellan jobb, kvällsaktiviteter och vänner.  SÅ idag är min dag och jag ska göra sånt som faller mig in, detta inkluderar träning & en film ikväll.

XO XO


Stor måne,...

0-4e6ed5b3e462e34f1fc832b268f085bb.png

Stor måne, på väg hem och månen är riktigt stor ikväll. Framför allt på lyser den klart på himlen. xo xo


Ute på...

616e1ca550f72b8a49cc1b7801a5cfd2.png

Ute på landet, på väg till svärmor. Gillar inte denna väg, alldeles för kurvig och Lars kör som en galning!


Äntligen lördag

Gårdagskvällen blev en sen historia, familjen Green hade bestämt sig för att fira Cocktailensdag, med bubbel, vin och cocktails, dvs. jag har en lätt huvudvärk idag. Tog en taxi hem kl 1 och jag insåg att det var veckor sen jag kom hem så sent. Vilket jag nog får se som ett åldertecken :( Hela semestern har varit en tidigmorgonhistoria, vi gick upp tidigare än vad vi gjort hemma när vi ska till jobbet....

Lars slog oxå på stort igår/imorse och kom hem kl 4, efter en kväll i Uppsala. Enligt honom själv så var det en 4 öl kväll, men jag är osäker om han tappapade räkningen ;) Han är dock hyfsat pigg idag, så han kanske har rätt.

Nu ska vi ta oss till Uppsala Dalby för att hälsa på hela Lars familj, Hanna är i Sverige och  fyller år och har med sig dottern. Hipp Hurr för henne idag.

Längtar till nästa helg då jag lovat mig själv att vara hemma alla kvällar och se till att sova mycket. Jag ser framemot Lördagen då jag och Nicola ska göra Stockholm och förhoppningsvis shoppa lite roliga saker.

Laddar upp ytterligare bilder från Bunaken och lovar att from imorgon ska jag bli bättre på att dokumenterar i nutid och inte tvinga på er massa semester bilder från förr :) Vi planerar redan nästa resa, NY i november och jag längtar oändligt dit.



En rosa korall



Nudiebranch



Lobster



Sovande sköldpadda



Möte av sköldpaddor på sin färd i havet

På återseende....


Fredag och jag är trött

Gårdagens fest med jobbet blev en friluft aktivitet och en sk grillbuffé. En ganska tråkig historia, fast det berodde nog mer på mig än på sällskapet.

Idag ska jag hälsa på familjen Green som firar sina sista helger i innerstan, då de beslutat sig för att ansluta till övriga barnfamiljer i förorten. Vilket både är trist och bra i mina ögon ;-) man vill ju inte dela innerstan med barn?!?!?1 :)

Lars ska ikväll ta en tur till Uppsala för att träffa gamla kollegor från sin tid i Uppsala, detta brukar alltid bli en blöt historia. Fast vi som känner Lars vet att detta kommer bli en torrövning jämfört med våra egna mott mätt. Fast ibland kan han förvåna.....

Här kommer några till foton från Bunaken att drömma sig bort till.









By the way, 4 dagar i skor och mina fötter värker..... 3 veckor i badtofflor omformaterar fötterna.

XO XO

Dag 3 på jobbet

och idag börjar det på riktigt! Flera "jobbiga" möten och fest på kvällen, semestern är slut. Igår lyckades jag hålla mig vaken till 22, och vi kan tacka Obama för det. Såg dokumentären och han verkar vara en trevlig kille, som är duktig på att tala.

Idag är det som sagt fest med jobbet med tillhörande lekar, jag förstår inte detta med att LEKA. Vad är det för fel med att bara mingla, hänga i baren och sen äta middag. Jämt Jämt ska de lekas och lär kännas, och jag som chef borde vara jätte positiv till det, MEN ICKE.

Jag ser framemot morgondagen då är det fredag och en helg framför sig.

Lägger ut några foton till fast denna gång från Bunaken.



Krabba som lever på kokosnötter



"Baren" på Two Fish Divers, John vår underhållare som sjöng hela kvällen.



Lars i hängmattan



En rosa korall som jag hitta under vattnet.



Massor av fisk på revet ovan för oss...

Det kommer mera, för dom som vill se, vi tog bara sisådär 1000 foton :)

XO XO


Dag 2 på jobbet är avverkad

Jaha då har man överlevt dag 2 på jobbet, inte helt smärtfritt för just nu är jag extremt trött och hungrig. Hungrig men inte sugen på mat, har lite metalsmak i munnen och det känns som om jag trampar vatten. Idag ska jag försöka vara upp till 22, då kanske jag vaknar kl 06.00 imorgonbitti.

Idag på lunchen tog jag mig en shoppingrunda och införskaffade mig en ny mascara. Synd att dessa ska vara så förbaskat dyra, min favorit fn är Sensai 38C - den lilla borsten gör att mina kort och glesa fjun ser riktigt långa och snygga ut. Bäst av allt är att den ramlar endast av vid 38 grader vatten. Me like.....

Iövrigt har det inte hänt så mycket idag, jag är tacksam för att solen tittade fram och att min medarbetare fortfarande är snälla mot mig. Imorgon är dock min smekmånad över, då blir det "jobbiga möten" och hårt arbete.
Snart kommer Lars och hämtar mig, hej hopp!

XO XO

Dagens lunch...

0-67bc03bbe2f77297b2b86a7cc540d468.png

Dagens lunch en sallad som inte hos mig sjuk! Med ost, nötter och pasta, kan det bli bättre.


Njuter av att vara morgonpigg....

Dag nr 2 hemma och jag njuter av att vara morgonpigg, vaknade kl 05.00 imorse och var utvilad. Fast man är väl det när man somnar kl 21 på kvällen. Det känns riktigt skönt att kunna ta det lugnt på morgonen, nästan som en helg morgon. Jag äter frukost först och duschar därefter, fast jag vet att när jag väl är trött kommer jag föredra att sova på morgonen :) Alla dagar på semestern med undantag för 5 dagar har jag gått upp kl 06.45, så det ska bli skönt med helgen som kommer....

Måste även nämna ett annat ämne, denna influensa hysteri som finns i Sverige. Inte ens Singapore & Indonesien har samma nyhetsbevakning som vi i Sverige, man skulle nästan kunna tro att vi fått böldpesten till oss. Hur många personer brukar inte dö i influensan varje år, och inte skriver vi om dessa. Och javisst de drabbar flera unga och den är starkare en vanlig influensa, men DEN BLIR INTE BÄTTRE AV ALLA SKRIVERIER. Tvätta händerna ofta (vilket vi alltid borde göra) och stanna hemma om ni är sjuka (vilket vi alla borde göra normalt endå).  

Nu till något roligare... ytterligare foton från Lembeh för er som vill se. 

 

Lembeh resort


Popcorn krabba



Lars väntar på mimicoctupus och guiden som letar efter den.



En scorpionfish, kolla ögat....

XO XO


Uppe med tuppen...

eller snarare före tuppen...... Vaknade kl 04.00 imorse pigg och glad, började tvätta kl 06.00 (grannarna är säkert jätte glada), va på jobbet kl 07.23! Jag var först och lyckades ta mig igenom posten.

Det känns riktigt bra att vara tillbaks och jag känner mig pigg och alert. Börjar dock bli riktigt hungrig och måste därför ta mig ner till fiket för att köpa kaffe och macka, så jag fixar 2 timmar inköpspolicy.

XO XO

RSS 2.0