Hemma, så skönt! Installerade oss i sängen...

img_3430 (MMS)

Hemma, så skönt! Installerade oss i sängen, mat och sovplats, fick godkänt. Sen plinga det på dörren och då fick vi dessa fina blommor. Nu ska vi njuta av tystnaden, man vet aldrig när/om Albin ändrar sig. Fn är det endast blöjbyte som gör att han går igång.


I väntan på att få åka hem!

Både jag och Albin tycker att maten som serveras på denna inrättningen suger :D Jag vill bara åka hem få sitta i min soffa och softa. Vi har fått en bebis som har sova som prioritet 1 fn ska tilläggas, nr 2 är att sova och nr 3 är att sova. Så fn. är det tvångsmatning som genomförs allt för att få åka hem :)tur att han har lite att ta av. Kan bara konstatera att jag och sjukhus är inte en kombination som går ihop. Hyfsad trött på att höra hur duktig man är, få olika instruktioner och barnmorskor med olika idéer om hur saker ska göras, det är som mödravården. Är man inte sjuk så blir man det och önskan att amma försvinner bara man ser dom eller så blir man jätte irriterad (där är jag & Albin). Vi vill hem NU utan massa tantor som kontrollerar tamefan varje toa besök man gör. Annars är allt bara bra med oss alla, vi ska hem och prova kläder, jag har ju fått en ny docka att klä av och på :D Xo Xo

Det finns barnmorskor och sen finns det do...

img_3425 (MMS)

Det finns barnmorskor och sen finns det dom från hell... Och dom kan vi alla vara utan och synd bara att de finns och deras jävla idéer kan de stoppa upp i rumpan eller behålla för sig själv. Jag tänker iallafall lämna detta imorgon och hoppas vi aldrig möts... Antar att de finns överallt, men nej tack för mig och min familj.


Sjukhus mat, kunde vara  sämre men oxå så ...

img_5921 (MMS)

Sjukhus mat, kunde vara  sämre men oxå så bättre, tur att make finns som kan hämta riktigt kaffe till en. Love you!


Hänger på SÖS med Albin och tittar på bröl...

img_1418 (MMS)

Hänger på SÖS med Albin och tittar på bröllop, pigg som en mört är jag och inväntar mormor som kommer i eftermiddag. Duktiga Albin lät oss sova mellan 1 och 7 imorse, bra kille :)


Idag kom Albin till världen. En stor kille...

img_6547 (MMS)

Idag kom Albin till världen. En stor kille som är stark och har  röst resurser, påminner om sin far. Ett foto på en stolt far och son. Vi är nu parkerade på avdelning och tar igen oss.


Sista dagen med denna....

img_7872 (MMS)

Idag är sista dagen med denna hårda kula och imorgon vid denna tiden har jag en mjuk kula och en ny transportsträcka börjar :) Denna utanför min kropp och med 2 ansvarig och vi kommer vara 3, nice. Denna där inne verkar känna på sig något är på g, idag har den rotat runt, spännet sig och sparkat massor. Vi är inne på 4jde hicka sessionen för dagen, pust. Vår guide för morgondagen - Ken, som vi träffade idag är perfekt för oss. En man men mycket humor, ironi och inte så gulligull. Inte en enda gång sa han, å vad spännande att se vad som kommer ut, vilket är standard bland många inom vården eller en ännu mer irriterade är, Snälla, berätta för mig hur du upplevt din graviditet eller vilka bra värden du har?? Ja va fan jag är ju INTE SJUK!! Jag är gravid!!!! Antar att nästa perioden (transportsträcka) den som börjar imorgon kommer vara liknande, fast då är BVC som kommer säga att allt är normalt oavsett fråga eller prov. Ikväll ska vi äta en god middag och bara vara. Xo XO


Dagen före och inskrivning på SÖS, väntan ...

img_6391 (MMS)

Dagen före och inskrivning på SÖS, väntan är lång mellan alla möten. Snygga skydd har dom iallafall :)


Körsbärsträden på bysistorget är som finas...

img_5945 (MMS)

Körsbärsträden på bysistorget är som finast nu. Rooooosa som min feja efter en dag med shopping och uteserveringar, kaffe på Mellqvist och lunch på Rival, very very nice som ungdomen skulle säga, tror jag :)


Dagens fika kompis, Emma hänger på söder o...

img_2642 (MMS)

Dagens fika kompis, Emma hänger på söder och dricker vatten medan jag tog mig en latte.


Sommar?

. Nu är det sommar enligt väderdefinition, 10 grader i mer än 5 dygn, lite tidigt va? Det kan ju bara sluta med bakslag, men jag njuter och hoppas på fortsättning.... Grönt är iallafall skönt och tänk vad pigg man blir.

img_4481 (MMS)


Idag Uppsala, imorgon vila :)

img_6190 (MMS)

Idag Uppsala, imorgon vila :)


Kolla in vårt nya tillskott till hallen, m...

img_7382 (MMS)

Kolla in vårt nya tillskott till hallen, matchar mattan perfekt eller vad säger ni?


Gårdagens middag i Täby, att kunna sitta u...

img_1494 (MMS)

Gårdagens middag i Täby, att kunna sitta ute till 20 utan filtar i april vilken lyx. Å vilken mat, grillbuffe som avslutades med hemgjorda maränger, lemoncurd och jordgubbar så gott!


Dagens efterrätt lemoncurd tårta med marän...

img_9199 (MMS)

Dagens efterrätt lemoncurd tårta med maränger och jordgubbar, oslagbar sommar efterrätt redan i april... Jag tom har bara ben i april, har inte hänt sen tonåren, då man alltid var lite före. Njuter förfullt, det är bara rosevinet som saknas...


Ser ni något annorlunda med vår hall? Japp...

img_7512 (MMS)

Ser ni något annorlunda med vår hall? Japp ny matta så nu kan lera & regna komma och parketten är skyddad från vädret iallafall :)  Snygga skor, från mig till maken, snäll fru! Han får iofs betala hälften men det är tanken som gäller eller hur? Snart blir det Täby. Xo xo


Varmt!!! Ligger och flämtar i fåtöljen med...

img_1324 (MMS)

Varmt!!! Ligger och flämtar i fåtöljen med bena i solen samt favvodrinken i högsta hugg. Gisses vad brun man blir snabbt i detta tillstånd. Försöker hålla fejan borta från solen, men det bli brunt ändå.


Färdig och nu är det bara att slappa fram ...

img_5946 (MMS)

Färdig och nu är det bara att slappa fram till torsdag, sen bryter helvetet ut om man ska lyssna på vissa eller så blir bara sjukt jobbigt. Själv ser jag framemot att få sova/ligga på rygg, dricka 2 glas vin medan  pappan får slita lite med nappflaskan och ingen sömn, its 9 months of payback time!


Ihop skruvning pågår, sista saken sen är v...

img_7650 (MMS)

Ihop skruvning pågår, sista saken sen är vi redo för leverans... på torsdag smäller det, ÄNTLIGEN säger jag som inte orkar bära runt på ett livligt bowlingklot ala giant heavy mega tungt många dagar till. 18 år av sömnlöshet känns helt okej, sovit tillräckligt i 39 veckor nu.


Våruppdatering pågår, make oljar in köksbo...

img_2839 (MMS)

Våruppdatering pågår, make oljar in köksbordet, jag hejar på :) Skämtåsido mitt bidrag är utrensning av kläder, idag har vi lämnat 2 stora plastsäckar till myrorna om nu någon vill ha nylon kläder från början av 2000-talet.


Glad Påsk alla, makens lyx ägg var himla f...

img_1503 (MMS)

Glad Påsk alla, makens lyx ägg var himla fina och goda.


Dagens fruktstund, blivit frukt tjej på äl...

img_3686 (MMS)

Dagens fruktstund, blivit frukt tjej på äldre dar...  I glaset min nya favorit blandning, Bravo äppeljuice med fruktkött  blandat med min hemma gjorda lemonad. Både sött och syrligt ihop, mycket gott!


Älskade make välkomnade våren med att puts...

img_9254 (MMS)

Älskade make välkomnade våren med att putsa fönstrena. Mycket bra!! Långfredag=lidande=göra sånt man inte vill...


Leker Barista hemma då och då, och jag sug...

img_3147 (MMS)

Leker Barista hemma då och då, och jag suger verkligen... Tyvärr kan man inte skyla på utrustningen, även om jag försöker.  Xo xo


Påskångest...

Insåg idag att det är ju påsk typ imorgon, och normalt sätt så brukar jag och Lars planerat mat, middagar och stökat runt, men inte i år. Lars stora fokus fn. är att få bygget att rulla på vid sidan av jobbet. Byggsamrådsmötet har varit, försäkringspapperna är på g, ritningar måste scannas och skickas till dvs. hantverkare. Bygglånet måste startas och grunden ska gjutas för inom kort kommer huset för montering. Bygglovet måste tas om då huset ska flyttas några meter och mitt i allt detta ska det levereras en 3dje person in i familjen. Närmsta veckorna blir intressanta.

Nu till påskångesten, jo stod ju där och insåg att det är lika bra att gå "all in" på helfabrikat. Så jag handlande på mig sill, inlagdsill och löjromsill på MelandersFisk, alltid något. Lars skriva en lista så jag imorgon kan handla resten, så det iallafall ser ut som vi har påsk i kylskåpet iallafall... om jag hinner ifos. har hittat 2 till ångestskåp att städa ur, fast det förstås jag ska väl ha något att göra på fredag & lördag oxå.




Är efter köttorgie (5 dagar med kött till middag) så less på biff i alla dess former ryggbiff, entrecote, rostas, hamburgare etc att det idag blir en köttfridag. Får äta några extra jordgubbar & fiberbröd istället, för varken jag eller min mage vill se kött på några dagar nu.

Xo Xo

Bästa Johanna tog sig tid för en fika med ...

img_7295 (MMS)

Bästa Johanna tog sig tid för en fika med mig idag. Sen drog hon med mig till medborgarplatsen där jag inhandlade sill och fick påskångest... Vi har lixom förträngt att det är en påsk på g. Imorgon är det jag som ska påsk handla mat, pynt det struntar vi i, den tiden kommer säkert snart...


Dagens lyx, glass från glasserian 18smaker...

img_8444 (MMS)

Dagens lyx, glass från glasserian 18smaker idag choklad och hallon, mums!


Kaos, bombnedslag och så mycket skit. Grov...

img_2124 (MMS)

Kaos, bombnedslag och så mycket skit. Grovrensningen är klar, byxor som inte använts på 5 år gives bort (vi har ju vuxit jag och maken på dessa år) övrigt i lådan Norrtälje eller det som går att använda, övrigt skänks bort ocå Massor av plats blir det i slut ändan... Perfekt!


och ni som undrar om soffan

i förra inläget.....

Det ser ut som att vi i augusti har ett fritidshus att fylla med SOFFAB och annat krafs, nästan 100 kvm till att fylla :D Drömmer om ett källarfråd med luft och möjlighet till förvaring av kläder, skor och vem vet en och annan väska finns och är närmare än någonsin...

Over and out!

Slänga och plocka bort...

Idag har jag tillbringat tid i ångestrummet :D

Från att haft ett ångestskåp eller ångestlådor, hade 3dje rummet blivit ett ÅNGESTRUM. Så mycket saker, en extra soffa, mängder av kläder, skor, böcker, papper,  bebissaker, you name it, we have it in the room!!!

Byråerna hade i princip total havererat och det låg saker överallt, så imorse lyfte jag in en stol i rummet och började. Idéen från start var vinter ut och sommar in, och så blev det men med en tvist... Det blev högar som ge bort, slänga, spara och make måste prova. VIPS så var det luft i byråerna, galgar i överflöd och sommarkläder var framme, nu återstår följande:

  • 4 plastpackar med kläder som ska gås igenom, här kanske min favo jacka och ytterligare sommarkläder finnes, har förmåga att tappa bort kläder :(
  • Släpa ner slänga till grovsoprummet inkl. plankorna som ståt i 3-dje rummet i 2 år som är rester av köket....
  • Se till att någon (läs syrran) hämtar kläder om man vill ha.
  • Se till att granhelvetet på balkongen slängs....
  • Få ner saker till förrådet och släppa upp sommarkläder där ifrån oxå....
Kanske, kanske kan jag få maken att släpa sakerna ner till grovsoporna, själv är man inte så stark fn.

Lovat mig själv att innan 9 januari 2012, ska jag ha rensat ut kläder & skor, sålt eller givit bort det som ej används eller MÅSTE SPARAS. Väskorna ingår INTE i denna rensning :D

Ett steg i taget och väskorna sist....

Over and out!


Bästa kaffet i stan

ialla fall enligt mig :)



Johan Nyström på Swedenborgsgatan, bästa kaffet, bästa smörgåsen, iallafall den med ost på mörktbröd med melon och passionsfrukt. Kaffet är nästan som i Italien (Autogrill), de har i princip lyckats få till det krämiga med mjölken (inte riktigt, men bäst i Stockholm iallafall). Dyrt men gott, dyrt är gott eller vad man nu säger. Här tänker jag hänga i sommar, höst och vinter :D

Xo Xo


Idag jordgubbar med glass, efter städat ut...

img_4559 (MMS)

Idag jordgubbar med glass, efter städat ut vintern och undan "verktyg"  så är jag värd all glass i världen. Imorgon ska det slängas, orkar inte släpa idag...


Sitter på bysistorget och lapar sol, så my...

img_2113 (MMS)

Sitter på bysistorget och lapar sol, så mycket vår och så mycket kärlek, kan det inte alltid vara så här....


Snäll fru har köpt skor till storfotad mak...

img_3865 (MMS)

Snäll fru har köpt skor till storfotad make, och coola är dom. Samma färg som påsen, han kommer vara så snygg i vår.


Nytt liv.....

Idag är första dagen på nya livet :D

Solen skiner, värmen strålar och jag är ledig, känns overkligt men riktigt riktigt bra. Efter 20 år jobb och nästan 10 år som chef (och ni alla mina gamla medarbetare, ni har inte varit som barn för mig eller betett er som barn) så är timeout från yrkeslivet lyxigt. Resten av året behöver jag i princip bara tänka på mina nära och kära, det är vad jag kallar för lyx.

Å jag vet att alla ni med barn säger att det är inte ledigt, men kom igen.... Tänk på dessa fakta: Jag kommer att vara hemma framtill 9 januari 2012, med 90% av lönen (min arbetsgivare är givmild) i 6 månader. Ja, jag inser att jag kommer få ett "jobb" som sträcker sig över 24 timmar om dygnet, ett livstid projekt, men det har resten av hela världen oxå. Å inte fan får de vara hemma så länge som jag får vara med lika mycket betalt och rätt till en likvärdig tjänst när jag vill komma tillbaks. I USA har du rätt till 2 veckor ledigt utan betalt, i andra delar av världen är det att bara börja jobba så fort som möjligt eller bli hemma fru, så min lott i livet är lyxigt enligt mig själv.

Samt jag har inga förhoppningar om att få sova hela nätter eller lämna lägenheten på äventyr närmsta månaden, mitt mål är att ta mig till en park, dricka kaffe och sen gå hem, någongång i veckan, å det får jag betalt för :D

Så idag är första dagen på mitt liva, som inte kommer bli som man tänkt sig förhoppningsvis lyckligt, för ni är många som skaffat flera och det kan jag säga denna bakmaskin har stängt för evigt efter detta. Det blir ett ensambarn som ska gå på dagis och få resa en massa :)

Nu ska jag ta mig ut i solen, shoppa lite skor till maken och vaga runt kvarteret.

Over and out!

Första söndagen och jag behöver inte gå at...

img_0438 (MMS)

Första söndagen och jag behöver inte gå att jobba imorgon, very nice! Vilket är tur, för idag har jag varit trött och haft ont i halsen. Nu ligger jag i sängen, tittar på teve och bara njuter. Inge mer jobb detta år, hoppas att bebisen skapar jobb för annars bli det trist. Xo xo


Glömde, jag tvättade det som handlades på ...

img_5561 (MMS)

Glömde, jag tvättade det som handlades på Ikea för några veckor sen... Samt de kläder jag klickat hem via nätet... Det blir en hm och Ikea bebis som kommer ut, gäller att hålla den kort från början :) mamma måste ha pengar till handväskor :)


Då har jag boat 1 timme eller 2. Bäddat oc...

img_0411 (MMS)

Då har jag boat 1 timme eller 2. Bäddat och vikt kläder, det är typ vad jag tänker göra innan den kommer ut, om man inte räknar plocka undan vinterkläder som boa (vilket jag ifos gör varje år)


Stolt byggherre inspekterar sina ägor :)

img_1380 (MMS)

Stolt byggherre inspekterar sina ägor :)


Utsikt från tomten, där huset ska stå. Det...

img_1549 (MMS)

Utsikt från tomten, där huset ska stå. Det här kommer bli bra, husresning 10 juni, coolt va!


Börjar bli sjukt trött på denna jätte mage...

img_3696 (MMS)

Börjar bli sjukt trött på denna jätte mage!?!? Men nu är det nära och nedräkning kan börja.. 12 dagar kvar. Sista dagen på jobbet för i år var igår, helt rätt läge för mig att lämna som det ser ut idag. Nu ska jag njuta av nytt liv och slippa gå till jobbet varje morgon detta år.  Idag blir det Norrtälje, där händer det oxå grejer...


Enligt rekommendation

efter regelbunden kontroll har jag nu i vecka 38 blivit rekommenderad att äta:

En låda om dagen av:


och minst ett målmat om dagen med:


allt för att slippa äta äckliga järntabletter de sista 2 veckorna.  Bäst av allt är.... att jag har nu ett bättre blodtryck resultat  än när hela resan började. :) Så bli på smällen och bli friskare ;-) och tilläggas ska att jag inte följt några av de rekommenderade instruktioner som finns, jo 1 har jag följt, INGA CIGARETTER.

Over and out!

Ligger utslagen i soffan efter en dag av s...

img_4124 (MMS)

Ligger utslagen i soffan efter en dag av släng. Städat urrummet på jobbet och slängt 4,5 år, väldigt befriande måste jag säga. Nya tider & nya utmaningar, känner mig lixom ren.


För er som inte vet, så tillverkar man rak...

img_9076 (MMS)

För er som inte vet, så tillverkar man raketbränsle i familjen Greens trädgård i Täby... Det sprids en doft som ingen vill ha, förutom lyckliga Julia och William som glatt lekte vidare...


Dagens lunch, jordgubbar, glass och plätta...

img_0456 (MMS)

Dagens lunch, jordgubbar, glass och plättar, allt för att bota lite halsont. Hmmmm jordgubbar, börjar bli en daglig vana... Både jag och den där inne blir iallafall nöjd av denna typ av lunch :)


Kvällens mellanmål, jordgubbar och bananer...

img_3840 (MMS)

Kvällens mellanmål, jordgubbar och bananer, tyvärr är halsbrännan på topp.. Gårdagens vitlök gör sig påmind, igår var det gott och idag är det surt :) om 3 veckor är det över, ÄNTLIGEN!


Värsta lunchen fick man i solen, så skönt ...

img_9950 (MMS)

Värsta lunchen fick man i solen, så skönt vart det. Även om dagen inte var den bästa, trött och hängig.


Premiär grillning i Täby, vååååår

img_0905 (MMS)

Premiär grillning i Täby, vååååår


Idag ska jag ge mig på scones... Håll tumm...

img_8207 (MMS)

Idag ska jag ge mig på scones... Håll tummarna, jag och bakpulver brukar bli platt och torrt, bokstavligt!


Dagens mellanmål, bagel med sylt och kaffe...

img_7724 (MMS)

Dagens mellanmål, bagel med sylt och kaffe... Gott


Favorit yoghurt senaste månaderna, dröm yo...

img_8737 (MMS)

Favorit yoghurt senaste månaderna, dröm yoghurt hallon. Snäll make låter mig få denna godhet varje gång vi köper "barnyoghurt" tack tack!


Dagens höjdpunkt!

img_1408 (MMS)

Dagens höjdpunkt!


Har hittat en favorit

Åker varje morgon till Östermalmstorg där jag tar bussen vidare i min färd mot jobbet. En lite omväg men som är värd allt besvär. Där finns nämligen ett lite fik som serverar världens bästa croissant fylld med aprikos, precis som i Italien. Synd bara att jag inte hittat någon perfekt cappuccino, det som saknas är MJÖLKEN... Den krämiga mjölken, perfekt skummad och perfekt för morgonen. 



Man kan inte få allt, men god är den och i mitt tillstånd är jag värd varje kalori jag kan få i mig.
Å varför omvägen, jo att åka tunnelbanan i rusning är varmt, buss är mer luftigt. Fix idé - javisst!

Dax att gå ner till maken som hämtar mig från jobbet idag - snäll make!

Over and out!




Gårdagens höjdpunkt!! :)

img_1170 (MMS)

Gårdagens höjdpunkt!! :)


Dagens middag, hmmmm nr 12 eller 13??? Mak...

img_9386 (MMS)

Dagens middag, hmmmm nr 12 eller 13??? Maken får välja, men nudlar röstar jag på, tror jag.


Sitter i möte heladagen, tur att man har u...

img_3927 (MMS)

Sitter i möte heladagen, tur att man har uppkoppling så världen inte springer om en.


Helgerna börjar bli riktigt trista nu

och roligare lär det inte bli...... Vart tog det dekadenta livet vägen, livet i sus och dus.... Just nu begraver mig i jobbet och i sömn. Å så lär det väl vara i några månader till om man ska lyssna på vissa, VISST LÅT DET POSITIVT . Jag tänker dock påvisa motsatsen mot alla muntergökar som finns runt en. Tänker ta mig ur denna frivilliga isolering, i mitten av maj, då är det jag som ska sitta på en uteservering med ett glas vin, troligen trött men befriad :)

Dagens mantra TÄNK POSITIVT!!

Våren är här, jippi!

Snart ledig, 10 arbetsdagar kvar sen behöver jag bara tänka på 2 personer och få betalt samtidigt i 8 månader. De är lyx, oavsett 24 timmars arbete närmsta månaderna - så är det LYX. Å jag är ju inte först i världen med det, så jag lär överleva detta oxå.

Hej Hej


Så gott med röding

img_7378 (MMS)

Igår lagade maken godaste fiskrätten på länge. Då magen min var urspel, fick jag gräddkokt röding med potatispure på mandelpotatis. Receptet finns på dn.se. Det var sååååå gott, trots magknip och ryggont. Rekommenderas starkt.


Efter haft en släng av magkatarr, men j-la...

img_9003 (MMS)

Efter haft en släng av magkatarr, med j-la ont i magen. Nu känns livet lättare.... Del av familjen Green var här på fika och då får man presenter, bra där! Då får man komma tillbaks :)


Dagens lunch, dadlar, jordgubbar, yoghurt ...

img_7881 (MMS)

Dagens lunch, dadlar, jordgubbar, yoghurt och hasselnöt start, ser inte så gott ut kanske, men är fantastiskt enligt mig :)


Filmtime, make jobbar och jag ligger i sof...

img_5389 (MMS)

Filmtime, make jobbar och jag ligger i soffan. De är Robin Hood jag vill ha...... Idag :)


Besökte Donken där allt började....



Efter IKEA blev det Donken - hela kostcirkeln och hela dagens energi intag på 1 intag, perfekt! Skämtåsido - på denna heligaplats började jag min bana inom yrkeslivet. Först Värdinna, med huvudarbetsuppgift att ha BARNKALAS (japp du läste rätt, hur stod jag ut)... därefter i kassalinjen och DT innan jag blev mästare på att vända och lägga burgare :). Första lönen var 1000 kronor som jag fick 23 december 1986, och jag köpte julklappar samt ett nagellack till mig själv...

Nu blev det en burgare som jag nu några timmar efteråt önskar att jag inte ätit, de har förmåga att guppa runt i magen efteråt. Första och andra tuggan var god, sen gick det bara utför och nu mår jag bara illa.

Det håller på att lösa sig med huset i Norrtälje, Lars fick ta en tur ut dit, själv behövde jag jobba lite till på eftermiddagen. Men nu är det helg, iallafall för mig.

Helg Helg

Checkade In



Checkade in och checkade ut inom 1 timme, vardagar på IKEA är fantastiskt!
Utnyttjade även rätten få stå nära ingången, tack för det maken.

Hej Hej

Då var man kontrollerad igen

och allt är bara bra som vanligt. Ser pigg ut, var pigg och sen gick jag hem och somna.... :D Det svänger fort nu, gäller utnyttja varje pigg timme.

Idag är det jobba hemma fredag, very nice!

Over and out!

RSS 2.0