Mumsfillibaba, ett...

77e7b0979225859c1fefffcc67801892.png

Mumsfillibaba, ett kit för kvällen. Sitter på verandan och njuter, som tur inte i gassande sol. Mina vänner är på g inom kort. Vinet matchar min klänning som jag har idag. :)


Dagens kroppsdel...

0-4ac0ccee498a6aed828266eec5284bed.png

Dagens kroppsdel som jag inte svettas med! Sverige njut, snart är det över!


Ska ut och busa lite

på en måndag.... Sol och Rose, kan livet bli bättre!!!

Jag ska hit och roa mig, förhoppningsvis får jag god mat oxå.


http://www.kungsholmen.com/


Det är TOA PAPPER...



Japp, det är toapapper man försöker sälja i denna reklam, vad hundvalpen är till för är dock oklart. Under X i Andrex finns en liten liten text där det står toapapper... Undra om man får nattlinet och hundvalpen på köpet :)

Ännu en dag på kontoret och det är svalt, vilket är jätte skönt efter 40 minuter på träningsbandet. Det tog mig 45 minuter innan jag svalnat ner och återfått normal ansiktsfärg, tack Clinique för "almost powder " som hjälper mig att inte se ut som ett stoppljus :)  

Ikväll ska jag träffa mina godavänner Lotta och Mia "the girls from Huddinge", det ska bli jätte trevligt och kul. 

XO XO  

Sommaren är äntligen här!

En dag på stranden tillsammans med ca 100 andra. Idag var vi någonstans i Täby, Vallentuna, vi följde efter familjen Green.  Barnen Green höll oss sysselsatta hela dagen, de verkade trivas i värmen och i vattnet.



Julia med "chanel rött nagellack", badade och byggde kojor.



William med en tomat i handen, badade, åt köttbullar i mängder och jagade ankor.

Vi andra jagade solen och njöt av att äntligen har sommaren kommit, det känns lite jobbigt att behöva jobba imorgon. Jag får helt enkelt njuta av sommaren på kvällarna, samt att jag får ju garanterat sommar på semestern. 

XO XO

 

Badstrand i...

6f9116fa207f008a110f4aad9c1772aa.png

Badstrand i Täby! Vi var inte ensamma, det var varmt och skönt!


Status på döende blomma...

Inte riktigt där ännu, men snart. Det är bara en tidsfråga tills den ger upp :(


Varenda blomma har torkat ut.... Lars försöker utöva hjärtlung räddning på den, men jag ger den 2 veckor till sen har den sten dött...

Vi tänkte tillbringa kvällen hemma på balkongen, middagen bli en enkelhistoria med skaldjur, fisk och sparris.


och hembakat bröd förstås... 

XO XO

Gissa Reklamen,...

0-597b9042515ee188eae384e697193a4b.png

Gissa Reklamen, denna annons hitta jag i Marie Claire UK. Vilken produkt för söker man sälja? Titta noga!?! Vad kan det vara?


Lördagmorgon

och jag vaknade till doften av nylagat bröd. Den halv nakna bagaren hade tagit plats i köket. Brödet är till frukost och den planerade picknicken med den picknickkorgen som sparats för att användas 1 gång om året.


Det blev en storbulle och

små bullar och dom var jätte goda med stark prästost på...

Idag blir det sola av, solen kan ju försvinna inom kort. Är lite trött i huvudet, behöver fylla på med vatten. Kvällen blir lugn och hemma, om inte något drastiskt och lockande erbjudande kommer upp.

XO XO

Tack Jessica,...

0-71174721156add1c51fa90223ae1217c.png

Tack Jessica, för en supertrevlig kväll och en god match i Singstar och Buzz. Vin är gott!


Vilken konstig dag.....

när man slog på TV imorse för nyheter, kom beskedet att allas vår Michael Jackson är död, ett sorgligt livsöde. Att sen båda morgonsofforna prata om hans död i 2,5 timme och att i princip varje kanal var helt uppslukade i denna nyhet, bevisar ju bara ytterligare denna totala groteska jakt på detta livs öde. MAY HE REST IN PEACE


Apropå gårdagen, kan jag konstatera att så törstig som jag var igår, så törstig är jag även idag.  Idag vill jag dock ha COLA i glaset jämfört med gårdagens dryck. Det är dock fredag och kvällen ska ju tillbringas en uteservering nu när vädret tillåter det. Tror dock att dosen champagne intogs det tillräckligt av igår, vilken kväll det blev. Den avslutades på Diplomat och kvällens lärdom är MAN BLIR INTE LYCKLIG AV PENGAR, och man är inte lyckligare för att man är ZERO SIZE, har botox i hela ansiktet och gucci skor på fötterna. Tacka vet jag hederliga SÖDERMALM, framför arbetarkvarter med gucci skor och mindre botox!


Hej Hej  


Gott vin,...

718fb0809152ebae3b7896b862ecf9ec.png

Gott vin, fantastiskt vin på lisa på udden, okej mat men vinet vår underbart!


Min dödliga...

02855c6a15dc7d2725c3fd3ff807265f.png

Min dödliga skada har växt till detta!


Båthamn, nice!...

0-132e529c7a72dd5517940cc1ef7f21d9.png

Båthamn, nice! Här ska jag tillbringa kvällen!


Skadad på södermalm

Det visade sig att de Heta räkorna verkligen var heta, lyckades så klart bränna mig på handleden och har nu 2 blåsor.


Det vara nästan en näradöden upplevelse eller not!

Jag lyckades ialla fall ro ihop heta räkor med ris, riktigt gott blev det!



Det blev dock stökigt men glasbänkskivan är hel och Lars städade upp :)


Vem vet nästa foton på köket har kanske kökshandtag!

Dax för att vila, imorgonbitti blir det träning igen, sjukdomen sjuk i huvudet är nu botad och imorgon är alla i tjänst igen. Både chaffören och träningscoachen har lovat vara alert imorgon. ;-)


XO XO


Heta räkor...

min hushållsnära tjänare, har idag bestämt sig för att strejka pga. sjukt huvud :(   idag ska jag slå ihop heta räkor....
Detta mina vänner kan bli en stark och smutsig historia, måste börja med att plocka ur diskmaskinen, ojoj akta glassbänken!

Har idag bestämt mig för att dricka lite rose på lämplig uteservering på fredag, tack Jessika för detta utmärkta förslag. 

Shoppade lite nya fräsch underkläder idag, å vad jag gillar rea! Fick även en längtan efter NY, det är ju 1 år sen vi var där nu....  Ni får hålla tillgodo med några favorit foton från förr...





  shopping inför 3 juli, allt inhandlades ju dagen innan för mig.
 
Förra årets födelsdagspresent den 4 juli.... 

Det bli kalas i dagarna 2 nu mera, bröllopsdag och födelsedag, dubbellt upp helt enkelt! 

XO XO
 


Sol, Sol & mer SOL

och jag sitter inne på kontoret och deppar. Vill Vill bara flytta mig ut till solen, som tur är ska solen skina i helgen oxå.

Var duktig och tränade imorse, sprang och svettades som en gnu, jobbigt men nyttigt! Det som är värst  är att jag är  hungrig hela tiden.... Mina 7cm kommer inte uppnås om jag inte slutar äta snart :(  

Jag hade en annorlunda upplevelse imorse, jag blir lika förvånad som alltid. Jag åt nämligen rödbetor igår, fantastiskt gott tycker jag. Imorse när jag skulle göra nr 1 så var färgen röd/orange blir lika förvåna varje gång :) Ja jag tittar ner i toan när jag är klar (man måste ju vända på sig och trycka på flush). 

Tänker åka hem snart, typ nu.... 

HEJ HEJ 

Genomlider allsång på skansen....

Denna folkrörelse där människor i grupp ska sjunga, och jag missar fotbollen... Dumma TV4 sänder inte matchen grattis på  nätet, vem vill betala för detta när man kan se den grattis, då får man lösa det med reklam. IDIOTI, tacka vet jag publicservice!?!?!  Med risk för att låta tantsjuk, så han "Måns" inte dum inte, jag förstår att flickorna skriker, tom mormor tycker nog att han är en trevlig pojk. Han verkar vara en rekoderlig pojk, kanska lite för pryd och ordentlig, men jag är ganska säker på att han kommer bli snyggare ju äldre han blir...

Idag är en stordag i vårt liv, gissa vad nedan är??






Alla ni som gissade på kökshandtag har rätt, dessa finns nu på söder i lägenheten. Efter 1 år och 8 månader så finns det hopp om handtag på luckorna i köket. Nu är de SNART uppsatta, frågan är om vi ska slå vad om när de kommer vara uppsatta, innan sista juli eller tom sista juni? Skulle nog inte satsa pengar sista juni, kanske sista juli.

Nu ska jag titta på fotboll och kanske titta på morden i midsummer i reklamavbrotten.

Tingeling Tingeling

Efter 2 timmar i solen....

flyter jag formligen bort :) då behöver man bättre på doften och jag har inköpt en ny doft för sommaren. Min favorit just nu är Gucci's Flora



Luktar sommar och sol, den får mig att känna mig yngre! 

Nu ska jag åka hem till balkongen och solen där, see ya! 

XO XO  


Äntligen Sommar!

Jippi, äntligen svensk sommar! Värme, sol och bruna ben :) Idag dammade jag av några riktigt gamla godingar på fötterna. ROSA som en dröm, ser ni vilke bruna ben jag har, de kommer snart vara bleka. Svenskt vatten och arbetsvecka gör susen för sånt...



 skorna köpte jag i Singapore när jag jobbade på det amerikanska företaget. Så der är ca 5 år gamla, men funkar bra en sommardag 2009.  

Lars intervju gick riktigt bra igår, vem vet han kanske inte kommer vara arbetsbefriad nästa vecka... Undra då vem som ska göra hela Att göra lista.. en hushållsnära tjänst kanske?!?!?

Nu ska jag ta mig ut i solen och ha lite medarbetarsamtal!

XO XO

NK Rean

Idag har jag varit och tittat in NK rean, många erbjudanden dock inte lika rolig som vinterrean. DKNY hade 40 % på allt, det fanns några riktigt fina väskor :) Jag hittade dock en väska från Marc by Marc Jacobs i brunt, som jag förälskade mig i mycket.....


Den fanns i ljusbrunt och JAG VILL HA!!! Ett tips till Lars från 4 juli :) Den finns på gatuplanet vid uppgången PK Huset..
Annars hittade jag inte så mycket, det var 30 % på Odd Molly som nu blivit en självklarhet var kvinnans garderob, tyvärr.
Det fanns några skor på rea, men inga som jag ville ha, jag har ju 2 nya från Kreta, som ska användas om det någongång blir varmt i detta land. Och det ska ju finnas hopp för denna veckan enligt väderprognoserna på tv, idag var det ialla fall okej! Synd bara att man ska jobba hela veckan, ska dock på partaj på torsdag, då vill jag ha varmt och sol, tack!

Dax att titta på Allsång på Liseberg, Lars älskar dessa program och alla inredningsprogram som finns i världen... SUCK!

XO XO

Räddare i nöden



Denna använder jag på arm och ben nu när jag börjar torka ut. Tränade imorse och färgen bokstavlingen ramlar av framför mina ögon :) Att svettas kan inte vara nyttigt! Idag började NK rean, har man tur så kanske något roligt finns att shoppa!

XO XO


Dagensmotion och utestund

Insåg efter ett tag att man borde gå ut i solen, även om solning inte direkt känns lockande. Så vi bestämde oss för att cykla till gymmet (yngligagatan) ca 25 min enkel tur för att sen lyfta vikter, springa (15 min) sen cykla hem. Vilket vi gjorde och jag kan bara med glädje konstatera att mina "fest cigaretter" inte försämrat flåset. Så nu är vi tillbaks till rutinerna 4 dagar i veckan i 7 veckor, allt för att jag ska lyckas ta mig upp på båten i Indonesien. Tänk om jag tappa 7 cm på samma tid, vilken bonus det skulle vara. 

Imorgon är första dagen som Lars är arbetsbefriad och jag jobbar, och han ska gå på intervju, mycket spännande. Tiden får utvisa vad som händer, men 18 månader är långtid.

Det låter som om sommaren är påväg tillbaks med värme, låt oss hoppas att den stannar länge!!!

XO XO


Räkningar så tråkigt!!

Nu gör jag räkningar, det är så trist...

Sista dagen på denna semestern...

Jaha då är det söndag och imorgon är det en ny arbetsdag och 6,5 vecka till nästa semester. Idag skinner ialla fall solen i Stockholm & det är 18 grader så det finns hopp för värme. ÄNTLIGEN!

Tittade på sommarkrysset igår och inser att Carolina Gynning som jag tidigare tyckte var cool och rolig, har passerat bäst före datum. Hon som Fredrik & Filip har tappat bort sig och det som slår mig är att de ställer frågorn men är totalt ointresserade av svaren, de lyssnar inte. Vilket jag ialla fall tyckte var häftigt med Filip & Fredriks tidigare program, deras intresse & respekt för andra människor. Carolina börjar likna Perreli och det är inte något att sträva efter.

Mina tankar går idag till Irans invånare, jag hoppas de orkar hålla ut, med deras hjälp kan jorden bli ytterligare en bättre plats att leva på. Framför fria val och frihet, man ska kunna göra precis som man själv vill, dvs. ha huvudduk om man vill eller inte.

Nu ska det tvättas och fejas och imorgon börjar NK rean :) Tjohoooooo

XO XO

Midsommar i Åkersberga

Vi friade som de senaste åren midsommar i Åkersberga, hos Rogge och Camilla. Dagens startade med lunch på altan och vi fick lite sol. Mycket mat som alltid, men fantastiskt gott med paj, janssons, räkor etc.
  



Vissa drack nubbe och vissa tittade på! Ludvig minst i sällskapet var den som var mest aktiv... lekade alltså....



Höjdpunkten enligt Ludvig var nog när det började ösregna och många pölar att hoppa i uppstod....


Grillningstod på meny och Rogge stod nöjt vid mastodont grillen, synd bara att det var sjukt kallt! Middagens intog inne och nu började det bli suddigt....


Mycket mat och gott vin, därefter spelades det TP, tjejerna mot killarna och vi tjejer var färre än killarna, men vad gör det när "ena" manliga deltagarna bestämde sig för att sova lite. Jag & Camilla vann tillslut till vissas irritation. Därefter gick luften ur oss och sängen ropade på oss. En trevig midsommar helt enkelt!

XO XO


Jakten på...

1953f02e9d9345a41ad6980d389a1d1e.png

Jakten på marängbottnar tog oss till 5 butiker, tillslut fann vi dessa mosade bottnarna på konsum, sveavägen. Nu blir det Lars tårta, mums! Såg några ensamma turister på vägen ut från innerstad, de undrar nog var alla människor är. Nu är det midsommar, låt oss hoppas att regnet håller sig borta, jag har sett sol det finns hopp. Glad midsommar på er!


Midsommar....

och jag har sett Solen springa förbi, inte illa! Lars bakar bröd, slår ihop gubbröra, janssons och lemoncurd till tårtan. Han är en riktig fixare, så pysslig, han sjunger Evert Taube oxå, me like. Vi hann förbi systemet igår och fick stå i kö för att komma in. Det har jag inte gjort på många år, typ början av 90 talet i Huddinge var det alltid kö inför stor helgerna.

Det är skönt att vara hemma, svensk frukost, Lars kaffe och lätt mjölk, mums. Magen börjar sakta att återgå till det normala, som jag redan till lunch kommer förstöra då vin intas till silen :)

Hoppas hoppas att regnet inte kommer förens ikväll, det känns ju jätte kul att höra att värmen kommer på måndag, på måndag ska jag ju jobba.... hmmmmmmm!

XO XO

Hemma och...

0-601d86b9319b4137fe4ca4b16f68e874.png

Hemma och trött, Lars förbereder midsommar mat. Jag fixar med upppackning och njuter av att vara hemma. Magen krånglar fortfarande, jag hoppas den lugnar sig till morgondagen.


Sista meddelandet...

0-2c63299810e5b3a48b705f04c3eda654.png

Sista meddelandet från kreta, nu åker vi hem till regn och rusk. Det ska bli skönt att sova i egen säng och få kontroll på magen. Hej då Kreta kanske vi ses igen. Chansen är stor om jag ska åka med mamma och Izza.


Charter transfer,...

0-3e9364bf53a18b2134ab2650295d24c6.png

Charter transfer, fick vänta på bussen i strålande sol och utan vind! Som tur var slapp vi släppa väskorna själva till platsen där bussen kunde hämta oss.


Hem längtan....

Vaknade imorse och längtar hem till fluffiga kuddar och täcken, varför varför ska grekerna ha så hårda sängar?!?!
Åt vår sista middag igår, det var gott men det ska bli gott med pasta & svensk frukost. Fibrer som min mage nu har skrikigt om varje morgon. Vi landar i eftermiddag i Stockholm, och ikväll, ikväll ska det ätas pasta med sardeller.

Igår fick jag min shopping tur och 2 par nya skor finns i resväskorna, lyckan var total.  Måste packa vidare, blir hämtade om 1 timme.

XO XO

Halva klanens middag i Rethymnon

Igår var det middagsdax på Avli igen, restaurangen med den finaste innegården och godastmat. Tidiga var vi så vi fick plats, Lars iall ära hade klätt på sig grekiskt :)



T-shirten som jag tvingat honom att köpa för 1 år sen som han aldrig använt. Mormor och Ebba fick stanna kvar i Georgioupolis, tillsammans med Morbror Mats med familj. Vi andra fick oss en riktig god middag med vin, innan shoppingen skulle börja.




Moster, mamma och Jonas " de skitiga" i familjen som bara behöver stiga ur planet så är de bruna. Vi hade så trevligt att butikerna hann stänga, så det blev inga skor för mig, men jag tar det idag istället.

Har jobbat lite och nu ska jag äta frukost, see ya!

Shopping i Rethymnon

Om man är på charter och bor i en stad, så måste man shoppa!! Allt för att främja det lokal näringslivet, inte bara restauranger etc. Så jag har botaniserat i gränderna dvs. turistbutikerna(öppna dygnetrunt), och följande har jag lyckats införskaffa mig....



Ett turkost pärlarmband och


Rosa/vitt glas armband, en rosa badpåse/väska och ett halsband i trä. Allt införskaffat i olika turistbutiker....

Ikväll ska det shoppas i "riktiga" butiker och föroppningen är att jag kommer hem med ett par skor, ett par sandaler med inte allt för många remmar. Romarsandaler hade jag när jag var tonåring, så jag hoppar denna trend i år, man ska ju inte upprepa sig.

XO XO


En tisdag morgon på charter...

Vaknade ovanligt tidigt idag, redan kl 9! Pigga och nyktra, som man inte ska vara om man åker charter (ett ålderstecken kanske?!?!?) Funderade på om vi skulle vara lite wild & crazy och kanske välja en annan strand idag.... men kom snabbt framtill att Nehej, det blir lite jobbigt!! För vi måste ju läsa karta, åka lite fel (inget är skyltat i detta land), bli osams (alltid när vi ska bila någonstans) samt vi kanske inte hittar något bra ställe. Så vi tar oss till resten av klanen, Georgioupolis. By där bara hotel och restauranger finns :)

Igår var vi inte på vinbaren, utan var på en "liten" taverna med normala storlekar på portionerna och billigare priser...
Vi var bubblande lyckliga (lyckades dricka lite cava innan på balkongen)



Strosade bland turist butikerna och gick hem tidigt, ikväll kommer klanen (släkten) till Rethymnon. Vi bestämde oss för att hoppa dykningen, efter gårdagens vindar och kostnaden för ett dyk inte är värtpriset för vad man ser där nere.

Mot stranden och lite bränna!!

XO XO

En hård dag på stranden...

Idag har det blåst och vågorna varit höga, känner sig helt slut i huvudet av blåsten och solen. Stranden var välbesökt, dock blev många väskor blöta och skor försvann, då vågorna sköljde in över stranden.



Som vanligt när det blåser, så känner man inte hur stark solen är, vilket resulterade i rött ansikte på många. Själv stramar det i ansiktet, så idag har man åldrats 1 eller 2 år. :) Eller så gör man som mormor, fullt påklädd under ett parasoll, lite frysande, nedan fick hon dock en varm appelpaj att njuta av.



eller så gör man som tonåringarna, släppar sig ner på stranden runt 3 tiden.... då vi andra åt lunch, intog dom frukost...



Så efter en hård dag på stranden ska vi vila lite, för man blir ju trött av så jobbiga aktiviteter som att ligga och läsa i solen. Sen får vi se vad kvällen erbjuder och vad magen klarar av, för vi har en "oroligmagedag" idag...

XO XO

Ebba 2år...

3084db1ed377bdb594ba49a5f76f5cf6.png

Ebba 2år vilar lite på stranden. Det blåser och är höga vågor idag, inget för en 2 åring att bada i, tur att det finns pool. Själv tycker man att vågorna kryddar badadet.


Måndag morgon och dagen efter...

Sitter på balkongen och väntar på att åka till stranden. Solen skinner på Kreta även idag, det verkar som om det regna ganska bra hemma i Svedala.



Vi (eller snarare jag) håller på att repa mig från gårdagens 60års kallas. Vilket gick lugnt till, dock fick sista paraplydrinken (som vi ej kommer ihåg vad den hette) igång magsyreproduktionen på mig. Vilket jag har botat med Pepsid.... Lars  (körde igår) är tröttare än jag på morgonen, men det är väl så med yngre människor ;-)

Dax att smörja rygg, förut i solen ska vi inom kort. Imorgon kanske vi dyker, HEJ HEJ

Födelsedagskalas, moster...

239dc0f2b82481f3cddcbb4b546dc727.png

Födelsedagskallas, moster 60 år! Detta firade vi med middag och paraplydrinkar. Systeryster fick dekoren på huvudet, och vi andra försökte förstå vilka drinkar som var alkoholfria. Kvällen sluta med hopp och skutt ;)


Upptäcktsfärd på...

0-5b0b0cd6548c7dae4155973ccae98ce5.png

Upptäcktsfärd på Kreta, vi hittade en fiskeby på södra sidan. Lite turister och många greker, kallt i havet men varmt i sanden. Vi är inte blekast längre! Nu ska vi äta lunch, taramsalata, dakos och grillade små fiskar, mums!


Middag på Kreta

Mamma med Izza och kompis tog sig till Rethymnon för att äta middag på Avli. Restaurangen med den fantastiskt innegården och med mat som man kommer ihåg. Som traditionen sig bör så intog vi potatisskal med röra till förrätt, därefter kom den "den lilla kalvfilen" som visade sig vara en petit bit på 300-400 gram. Jätte jätte god, men så stor att Lars (som satt och åt en LITEN risotto) fick kalvfile till middag.



Innegården från Avli och vår utsikt :) Till middagen fick vi ett grekiskt vin som inte smaka jord (kors i taket).
Därefter gick vi som igår till Vinbaren, för att inta en nattfösare. Denna nattfösare innehöll även en shot, då servitören hade sin sista dag på baren, och vi gäster fick dricka med honom....



Detta fick Lars att somna ovaggad och en och annan grimas, det var j*ligt äckligt! Dax för skönhetssömnen, för morgon ska vi fira 60 åringen!

XO XO


Internet funkar på balkongen....

Ytterligare en dag på stranden, och Lars har lidit av gårdagens grundande!?!?! Ibland är inte brun utan solskyddsfaktor helt smärtfritt. Han har redan börjat flaggna :) Lyckades få på lite solskydd 30 på ärren från den stora & komplicerade operationen, detta har nu resulterat i vita fläckar på magen...



Sorry för suddig bild, men bilden togs underprotest.
 
Nu njuter vi på balkongen iväntan på att Mamma mfl ska komma till Rethymnon för middag. Tur som vi har så funkar internet uppkopplingen på balkongen, den är dock inte så stor (balkongen alltså) men vi trängs. Lars dricker Mythos och jag som det ska vara i Grekland dricker alkoläsk. Bacardi Breezer, och det är inte så gott som jag kom ihåg det.



XO XO

En spansk...

0-2f030ba28eba33a579d8a482c8b361ee.png

En spansk tapas bar på Kreta, granne med hotellet. De serverar riktigt gott vin och cava, we like!


Skål Sverige,...

4ad17dea817309f1efa47b142eac1c08.png

Skål Sverige, lite vin innan maten på trevligt café. Snart börjar jakten på taramsalata, vill ha! Gillar verkligen Rethymnon, stad med strand!


Snart middag på Kreta...

och Lars hittade bredband, och försvann i några timmar :) Nu börjar dagens solning ta ut sin rätt, rosa färgen börjar bli rödbrun. Den bruna färgen är nog mer inbillad än närvarande. Hotellet är okej, bra för att vara Grekisk standard. Frukosten suger som alltid och Lars har bråkat med Hertz, en helt vanlig semster i vår familj...

Nu ska vi snart ta oss en bit mat och fira att fredagen är här, kanske bli lite berusade. Än har vi inte tröttnat på maten och rose vin är ju alltid gott i värmen. Det är så fantastiskt skönt med SOMMAR, tänk om Sverige kunde få lite av denna värme, fast inte förens till midsommar då vi är hemma igen.

Nu ska jag surfa runt lite när jag fått tillgång till datorn.

XO XO

En dag...

5611645823b476cfc7956433698cd657.png

En dag på stranden, med bok och massa av solskyddsfaktor. Så skönt med värme och lugn. Semester är härligt!


Hertz problem,...

78d9d0a9ebe96ab7af8eabd43ff0cd76.png

Hertz problem, vad är det med detta företag. De ger oss kuponger, men de funkar inte. Nu måste vi komma tillbaks imorgon. Jobbigt!


Sen lunch...

1b25f822182ee90c4452c5e533f6d192.png

Sen lunch på Kreta, 30 grader, sol, grekiska små rätter, semester. Är dock trött efter 4 timmar sömn och stor gruppaktivitet, nu blir det par aktivitet dvs. sova middag. Det är varmt, fantastiskt!


Äldst på...

5c24000d789b3b5a0ca7b95eaa222c62.png

Äldst på resan, mormor Gunnel , nu åker vi snart!


Yngst på...

34e794348a51866125a801ff3b31005f.png

Yngst på resan, Ebba 2 år


Arlanda nästa,...

-2d4d2cabe2c5cfbe10f7deaf080561f.png

Arlanda nästa, på väg till Kreta. Det är sjukt tidigt och dimman ligger tung över stockholm. Till lunch är vi framme, värmen och solen väntar på oss. Regnet lämnar vi kvar till er i sverige. ;)


Kaos som...

0-14aca49b9c3ceddcac2e27a2b8ada66d.png

Kaos som alltid! Jobbigt att behöva packa för en vecka, Lars började precis tvätta, tidig kille. Ångest taxin kommer kl 5, det kommer bli en långdag imorgon, stackars oss! ;-)


Packning pågår....

Jaha, då ska man ta framm alla dessa kläder man endast brukar använda på semestern. Korta kläningar, långa kläningar, bikini, shorts, linnen, skor, höga & låga, väskor, badräkt, saronger, badhandukar, dykgrejor och allt annat man ska ha med sig för att överleva en vecka på Kreta.

Håller även på att packa mig själv med lite vin, vi firar ledighet och dricker upp det som blev över igår.... 1 vecka med 17 släktningar ska bli en intressant upplevelse, allt och inget kan hända :)

Jag ser ialla fall framemot detta:


XO XO



SEMESTER

Ja, dock loggar man ut från jobbet och har semester till 22 juni. Vissa loggar ut för semester i max 18 månader :)

Jag ser iallafall framemot morgondagens värme :)

 

Dax för...

-8fec4cf362c11c6ef7ef16d73ba5c3b.png

Dax för ett klipp, Evelina klippte luggen och la på lite färg. Så nu är jag snygg igen! Hon är bara för bra min frisör. Därefter tog jag en tur på Åhléns, på jakt efter en bikini, lika illa som varje år, men det blev en med lite färg. Nu behöver bara min kropp få lite färg oxå :-) 1 dag kvar!


1,5 dag kvar och regn

Blev inspirerad av regnet idag och bestämde mig för Vanheden still dvs. korta byxor.




Kunde även glädja mig åt att byxorna inte satt som ett ormskinn, det kanske lönar sig att träna 4 dagar i veckan, trots allt :) Får se om vi fortsätter efter träningslägret som är inbokat i augusti. Målet är att jag ska orka lyfta upp mig själv i båten samt att jag ska orka kicka mot strömm utan att hyperventilera och göra slut på luft.

Skönt att solen kom fram idag.

XO XO


Ont imagen

Hmmmm, åt Thai till middag och nu har jag halsbränna och ont i magen. Inte roligt!

Måndag är verkligen trista dagar, har varit effektiv idag både på jobbet och hemma. Det är verkligen lyxigt att ha garage, jag har blivit buröppnare, synd bara att man måste gå igenom källargången för att komma till garaget. Inte något jag tycker om, speciellt när det är lappar överallt om att man har haft inbrott. Vad gör man om man träffar på någon där nere?? Skriker och jagar ut dom.. Vi är lyckligt lottade och har vårat förråd på gatuplan, annars hade allt fått varit i lägenheten.

Jag såg att Paolo Roberto släppt en ny kokbok, den förra blev början på vår revolution gällande pasta med tomatsås. Äntligen hittade jag passerade tomater som jag kunde äta utan att betala ett högt pris dagen efter, och tack vare Paolo så lärde vi oss att laga riktigt tomatssås till pasta, tar 1 timme men fantastiskt gott blir det. Har inte inhandlat Mina Gästers Mat, men det är nog bara en tidsfråga. Jag hålle)r med honom när han uttalar sig om GI - vem vill vara snygg och dum i huvudet :) Go Paolo Go Paolo

 

Imorgon kommer Lars syster till oss, det ska bli trevligt!.

XO XO

2,5 dag kvar

till värme och sol! Idag är det iofs sol i Stockholm, men värmen saknas.  Vad sägs om denna väderprognos på Kreta:


Klart
31° | 20° tis
Mestadels soligt
33° | 21° ons
Klart
33° | 21° tors
Klart
30° | 20°

Jag ser framemot att få träffa familj och att få fira MOSTER som fyller 60 år och fått oss alla att åka till Kreta.
Nu är det dax att äta lunch...

XO XO

Godnatt!

Nu tog energin slut, grus i ögonen, John Blund har kommit på besök.

God natt världen!

XO XO


Heja Sverige....

Vilken helg det skulle bli för Sverige, vi skulle slå Danmark, Robin skulle vinna Franska och vi alla Svenskar skulle rösta... men icke, det ville sig inte! SYDAFRIKA känns långt bort, Robin blev utspelad och vi har säkert inte gjort vår plikt och röstat. Puhu det känns tungt. Jag gjorde ialla fall vad jag kunde för Robin och titta på tennis



Splitvision...

Jag har ialla fall gjort  mitt, jag har röstat och tränat. Nu ska jag bara fylla på med lite kalorier och njuta av mina bollblommor.



3 dagar kvar till semester :)

XO XO



Singstar & Buzz - en tävling

Medans Sverige förlorade så roade vi oss framför tv'en med "lite" sång, lite var kanske fel ord att använda.... 4 timmar sång, hoppas att grannarna överlevde - vi hade dock mickarna på lägstanivå både för oss och grannarnas skull.



Jämt var det varje gång, hmmm och tyvärr drog jag lägsta strået ofta, skyller på trötthet och vin. Svenska låtar och jag går inte ihop (förutom Sonja då) men Britta borde jag vunnit, jag är dock inte så bra på att stöna fram sångerna :)


Detta reslutat är jag dock mer glad över, utklassning nästan ;-)  

Lovande på QUEEN Bohemian Rhapsody - första gången, inte illa, det kan nog bli en paradsång, vi sjöng ju på medium svårhet :)

Detta reslutat , Greatest Love of ALL vi är topp 2 av alla glada sångare... Ibland tror jag faktiskt att Singstar är tondöv, och att man lyckas överlista spelet och få dessa poäng på medium svårhetsgrad. För det låter inte alltid vackert! 


Ska även tillägga att jag van med 2-1 i BUZZ, JIPPI!

Dax att börja ladda för tennisfinalen och träningspasset därefter, laddar i fåtöljen, det är fortfarande för kallt ute.

XO XO


Tekniken är nästa med mig igen....

Shoppar loss på Singstore, så vi lite nya låtar att ylla till:



Synd bara att det tar sådan tid och att "man" tappar internet uppkopplingen HELA tiden. SLADD ÄR BRA!!

Tycker mest synd om grannarna, fast vi får dra ner mickarna så de slipper höra eländet. Saknar dock några artister och låtar,Kelly Clarkson finns inte med, hon är perfekt att ylla till eller den där, Titanic låten, fast det är nog tur för grannarna att de inte finns när jag tänker efter.

Måste nog röja lite hemma.... eller ska man vara lite vild och rockstar och inte göra något :) Lars är ju inte hemma så fasaden behöver inte vara på, ska bara öva lite först...

HEJ HEJ

J* teknikstrul

Varför är det alltid så att Lars lämnar lägenheten och tekniken slutar fungerar???? Tänkte lyssna på musik, försöker logga på mig på XBOXen och självklart får den inte kontakt med datorn/servern.....

Roten till det onda är denna, idiotiska pryl:



Trådlöst i all ära men när man har 50% chans att det fungerar så känns SLADD som ett J* igt bra alternativ. Förstår inte varför det ska vara problem, och alltid när Lars är borta. Lika bra att jag försöker få igång PS3a med Singstar att fungera, så jag kan ringa hit en tekniker om jag inte lyckas. För ikväll är det Singstar och hemgjord PIZZA som gäller, ska även lyxa till med OSTBÅGAR, en tradition som jag har när Lars är borta :)

See ya


Hemma igen...

godmat som alltid och trött, dax för att krypa i säng, berättar allt imorgon....

Hej Hej


Vart tog sommaren vägen??

Tog en tur runt Söder, tänkte komplettera garderoben till Kreta med en bikini.... Inspirationen blev noll, när jag kom utanför dörren. Fick börja med att gå upp och klä på mig mera, kofta, halsduk och vantar :(  Är polar isen på gång eller?

Strosade runt bland butikerna, och inspirationen var lika med NOLL, bara tanken att prova en bikini fick mig att börja huttra. Så jag utförde mina uppdrag jag fick av maken imorse, present till svärföräldrar.

Det blev en:



Gotti Gott Gott, som vi upptäckte på Grytthyttan + boll blommor, mina favoriter!


Några till mig och några till Lars föräldrar, om de nu klarade isvindarna som vi kämpade emot påvägen hem från Medis.
Lyckades ratta in Tennis, nu ska jag spana in Robin och se om han klarar av att gå till final, hoppas hoppas.

See ya!

Hösten har kommit...

Jaha så var sommaren slut, vi fick 3 dagar eller finns det hopp?

Igår valde jag och Johanna gå ut och äta, dagen då det ösregnade, blåste och det var 8 grader kallt. Bäst är endå Johanna som kliver ut "barfota" typ badtofflor med klack i det kalla vädret.



Vi hamnade på 2 och åt en oljig antipasti (ta något annat om ni är där) och Gambas som var god. Vinet var gott och vi hade trevligt. Synd bara att man blev som en dränkt kall katt när man skulle hem.

Idag är jag ledig och jag ska shoppa lite inför Kreta. Jag har övergivit iden att åka till Ornö med Lars. 12 grader och halvklart lockar inte i Skärgården, så jag tillbringen helgen hemma istället.

XO XO


Ny dag och nya tag

Idag ska bli en bra trots äckelväder och tidig morgon. Bara veta att man är ledig imorgon känns fantastiskt! 3 dagar ledigt, 3 dagar jobb, sen VÄRME och SOL här....   http://www.fortezza.gr/

Idag har jag Lars favorti tunika på mig, han skulle bara veta vad den kostade ;-)




XO XO



Fick lite extra energi....

orkade plocka undan dagensmiddag, stoppa om Lars som somna (högljut) i soffan! Samlar kraft för att tabort all extra färg i ansiktet (hopplöst jobbigt), tandborstning (tacka gud för elektriska tandborstar) och ta steget in i sängen (känns som att bestiga ett berg, inget svenskt berg!!). Fördelarna är att man somnar direkt eller inte....

Vi fick tillgång till garaget idag, vilket innebär att vi nu kan ta hissen ner till pärlan!! Lars är inte helt nöjd, han har nämligen en bil brevid sig, den kan ju repa pärlan. Han får vara glad vi har fått en burplats som delas med 2 andra bilar, som gör risken för inbrott mindre. Vi har tydligen fått problem med inbrott i källarförråd i föreningen, som tur är har vi vårt i gatuplan, och egen nyckel.

Imorgon är det torsdag, tidig träning och jag ska träffa Johanna, it will be nice. Ska överleva en dag på jobbet först vilket ibland kan vara en utmaning.

Sov gott världen! Södermalmsborna bör sova nu...

Rullgardinen gick...

097960bf689d0b43f6eb21e2a99fb599.png

Rullgardinen gick ner, ligger utslagen i fåtöljen. Orkar knappt hålla upp ögonen, god natt världen!


Onsdag. 1 dag kvar:

Onsdag och jag är trött, har haft en fartfylld dag som startade imorse kl 06.00. Kl 06.45 stämplade jag in på gymmet!!!
Fantastiskt duktigt av mig tycker jag!!

Dagens höjdpunkt är att Lars ska på intervju
Dagens djupdyk är att jag är trött och kvinnodagarna är på g.

Kvällen ska tillbringas i fåtöljen, jobbande, skönt att man är ledig på fredag! Jag har endast 4 arbetsdagar kvar tills Kreta, JIPPI!

XO XO


Vart tog solen vägen?

Vad hände?? Imorse var hösten här, kallt och ruggigt... eller kanske tidig vår....
Inte riktigt vad man önskar, skärgården i helgen låter kallt och blött, inte lika lockande som i söndags! Det är bara att hoppas att SMHI har fel.

Dagen D kom och gick, och reslutatet är att Lars är arbetsbefriad, å nya möjligheter öppnades. Jag vet att detta kommer resultera i något bättre, än vad vi har idag.  Jag är tom lite avundsjuk, ledig och betalt i 18 månader, hmmmmm!
Själv får man slita och släpa sig till gruvan, för att försörja familjen :) Skönt att vi har semester snart!

XO XO


En ny favorit

För några månader sen blev jag övertalad att köpa ett face läppstift, Wineberry viel, som nu har blivit en favorit. Kanske inte till alla glädje!



Lite suddigt, men visst är det snyggt!!!!

Dagen D på jobbet är här och reslutatet kommer bli bra, oavsett vad som händer...

XO XO


Önskelista

om någon (läs Lars) önskar köpa mig en fin present till födelsedag eller varför inte till 1a bröllopsdagen;-) Så har jag några förslag:


 Denna skulle passa alldeles utmärkt på min arm, men det skulle även denna kunna göra:

 

Som passar kanske bättre på axeln, jag kan även tänka mig en Mulberry Mabel eller en Bayswater om man ska slå på stort ordentligt! Fast någon av dessa ska jag belöna mig själv med när jag nått mitt mål, vilket förhoppningsvis är i september!

Livet leker, det är bara att njuta så länge allt går bra!

XO XO


Sommarplåga

Låt oss hoppas att denna låt snabbt försvinner från radiokanalerna, vem tror på Fairytale och vem vill lyssna på detta??? Okej att den var "bäst" i eurovision men kom igen alla radiokanaler, det finns andra bättre låtar att spela. Under bilresan hem lyckades vi få in samma låt flera gånger samtidigt!!!!! Slutade med att vi stängde av radion, för tystad är bättre än fiol och pojksång :-)  Hur ska jag klara av hela sommmmmmmmaren???




Lite inspiration från Perez, en riktig skvallrare på nätet...

Segt i...

0-5fec07b607124a2a69c461ebda0d665f.png

Segt i trafiken, bilar och åter bilar. Inte så kul, snart hemma och solen på balkongen!


Värk i muskler,

hyfsat beiga ben och en röd feja... Idag har verkligen sommarskorna fått följa med till jobbet. Öppentå är inte alltid helt korrekt, men jag har ju extra skor (som ni ser ner till på fotot) på jobbet för de mer seriösa mötena.

Jag har dock grym träningsvärk i rygg och gäddhäng, vilket bevisar att jag har muskler eller början på muskler.
Det var riktigt jobbigt på löparbandet imorse, det blev snarare ett promenadband, det var bara gångstavarna som saknades. Dessa löparband som finns på gym, jag klarar inte av att gå på dessa utan att hålla i mig, tom lägsta tempot gör att jag vinglar fram (ser ut som jag är full). När jag joggar, är det okej med om jag inte koncentrerar mig så hamnar jag på sidan direkt och vips så är jag påväg utför... och det är alltid åt samma håll, jag är helt enkelt vänsterstyrd eller inte?!?!?

Oavsett värk och annat strunt så ser jag framemot denna dag med sol och sommar!

XO XO


RSS 2.0