Vintips Gott vin, som jag inte vet om det ...

img_6807 (MMS)

Vintips Gott vin, som jag inte vet om det finns på systemet. Om det finns är det köp varning.


Imorgon är det påsk....

och med påsk kommer ledigt, jippi!!!! Jag har idag gått på massage, och massage är en bra start på ledighet. Man blir lixom renad, avslappnad och utvilad. Jag säger ropen skallar massage till alla.

XO XO

Ricky Martin Gay

vilken icke nyhete, detta visste väl alla för 7-10 år sen. Ialla fall så ansåg de homosexuella i min närhet att så var fallet, vilket gjorde att vi tillsammans kunde dregla efter denne dansanta man. För vem kan motstå den då bildsköna man på MTV, som tyvärr känns lite mossiga och trötta idag. Nu är det bara Henrik Johansson & Robbie Williams som ska komma ut så har alla mina favorit från förr konverterat till andra sidan...

Jag hoppas att Ricky Martin blir lyckligare av denna officiella bekräftelsen, för mig spelade det ingen roll för 10 år sen och än mindre idag om han älskar män eller kvinnor.

Hej Hej

Säger bara fel personvann

Louise Karlsson vilken kvinna, vilken mästare. Kvinnan spöade skiten ur pojkarna,  besegra väggen och förlorar på att hon inte får ner pulsen. Ledsen pojkar, men i mina ögon finns det bara en värdig vinnare som varit överlägsen och förvånat oss alla. Louise Karlsson mästarnas mästare, du får ++++++ av mig, you rock!!!!

En brottare och boxare är inget jämfört med en fd simmare :-) och snygg är hon oxå.

Over and out!

Kvinnlig lyx

eller vardagslyx - i helgen försvann min underlagskräm.... Någonstans på 86 kvm så har krämen försvunnit, hur detta nu kan gå till, det är som vantar och strumpor.

Idag fick jag slå till på denna:



Den ska enligt damen i butiken, föryngra mig, se till att min hud jämnas ut och inte samlas i de rynkor som jag ev. skulle kunnat få närmsta 6-12 månaderna. Snygg ska jag bli i alla fall påstod hon, den är perfekt på mig.... Och jag gick på allt och slog till precis som vi kvinnor gör.

Återrapportering kommer om den nu är så perfekt.

Over and out

Städning pågår


Flytt pågår på kontoret och titta vad som kommer framdå..... En skosamling fanns gömd i rummet :)



På torsdag byter jag rum, till ett mindre rum, vilket göra att jag troligen kommer ha mindre folk på rummet. Det kanske kan bli skönt.

XO XO

Inbjudan....

Titta vad som damp ner i brevlådan idag:



Äntligen lite fest eller i alla fall middag med mörk kostym, en bra ursäkt för att köpa en ny vår klänning :)
Å fantastiskt roligt för Maja & Andreas, som gifter sig så här på våren. Framför flera högtidliga fester, vill få mera inbjudningar och anledning att ha kul med vänner.

XO XO


Påskägg = socker chock

Första påskägget har anlänt :)



Hela kontoret är överfullt med godis och jag är redan less på smågodis, tacka vet jag choklad. 
Jag fick ett påskgult ägg fullt med skumbjörnar och choklad ägg med apelsinsmak, inte mina favorit men jag tror Lars kommer bli glad.

Hej Hej


Fantastisk trött

Mina ben är trötta, min mage full med Tacos och nu blir det filmtajm.

Hej hej

Korsord....

Tänkte hjärngympa lite så här på en söndagsmorgonen, lösa lite korsord. Men nehej, det tyckte inte min hjärna, det blev bara tomt och då försökte jag mig på de lätta korsorden....



Så jag låter korsorden ligga lite och ägnar mig åt lite teve och surfning istället. Hjärnan verka villa ha vilodag idag, och det kan "han" få, kroppen ska dock få jobba. Dax för söndagsträningen i eftermiddag.

Sista Vinterstudien, undrar vad jag ska göra nu på helgerna.... Kanske vara social och uträtta stordåd, eller inte?!?!? Skönt med påsk och ledigt inom kort...

XO XO

Ett tips på restaurang

Igår gjorde vi, Elinars (syrrans namn på mig och maken) tillsammans med Mamfan (Mamma & Stefan) återbesök på Restaurang Nostrano. Vi fick en god "prisvärd" middag med gott vin och fantastisk efterrätt. Tyvärr hade jag bara iPhone med mig, så bilderna blev dålig, sorry for that.


Mamma i väntan på mat..


Mycket gott vin fick vi, tack för det min make.



Och efterrätten "glassbomben" glass, nougat och espresso glass rullad i kakao och lite smörkola. Den var enorm men fantastisk god, värd ett nytt besök.

++++ plus får dom av mig, hit kommer vi gå igen och igen, vi har ju kryp avstånd hem. Fast nu tänker jag ta en restaurang fri vecka, det ska bli gott med enkel & kött fri mat.

Over and out

Vitt ska det var!!!



Idag har vi gått på reklamen, denna tandkräm lovar vita tänder omedelbart. Vi bestämde oss för att pröva, göra ett test för att se om det går att få vitare tänder. Det kan gärna inte bli sämre eller??

XO XO

Kaffebaren

Vi orkade ta oss till kaffebaren idag, för att äta lunch :)




Bästa kaffet i stan, cappuccino och kanelbulle är världsklass,  bättre fika finns inte tycker jag.
Kaffebaren serverar även olika toast, vi slog till på en kantarell idag. Lagom lite för att kunna äta middag kl 18 med Mamma och Stefan. Idag blir det Nostrano på söder, italienskt, mums.

XO XO

Lördagmorgon och jag är trött

Efter en aktiv vecka med många kvällsaktiviteter sitter jag nu trött i soffan och längtar till påsk. 4 dagar ledigt känns som en bra idé just idag. Vi lyckades dricka lite vin igår, så idag är huvudet segt. Oljig Tapas igår göra att innandömet känns väl sörjt...

Perfekt dag för att sitta i soffan och titta på skidskytte för sista gången denna säsongen. Härligt nu är det vår, jippi!!!!

XO XO

Igår hade jag fin besök,

img_6807 (MMS)

Igår hade jag fin besök, Nicola var i Stockholm och det firade vi med cava och tapas. Försökte göra en barrunda, men det var så mycket folk överallt. Slutade hemma i soffan med vin istället.


Tränad, vaxad (bena för er som börja fund...

img_0053 (MMS)

Tränad, vaxad (bena för er som börja fundera) och nystädad lägenhet, perfekt start på helg!


Filmning pågår,...

3d4c71ded2239a524f40a25fe5b5b533.png

Filmning pågår, inför konferans. Vissa kommer inte bli filmstjärna, det kan vi säga direkt


Längtar mig bort...

till favorit staden och min älskade man har lagt upp denna bild på teven, så jag kan längtar mig bort varje dag.





och nu jag har en STOR skärm att visa den på och då får man ännu ondare i magen, bara måste åka dit snart igen. Ialla fall något att tänka på en torsdag när man är trött och grinig.

XO XO

Vad är Stockholm jämfört med ROM

INTE MYCKET.... Jag har i alla fall träffat Micke & Patrik över en bit mat. Det var trevligt, det känns inte som om vi inte har träffat varandra på 1 år. Är inte detta definition på gamla goda vänner, människor man är ifrån men ändå alltid när man träffas plockar upp där man var tidigare. Kul att se att man ändras och utvecklas vidare, men ändå alltid är samma.

Kan rekommendera http://www.marielaveau.se om man gillar kött & vin.

Denna vecka är en långrad av äta ute middagar, vilket man kan behöva efter förra veckan som var en JÄTTE SKITVECKA. Denna vecka är en JÄTTE SOLVECKA.

Glöm inte läsa Johannas gudie i Rom för er som vill åka dit eller drömma er bort.

Hej Hej



Vad du inte får missa i Rom - från Johanna som är på plats!

De flesta måste förlita sig på ren tur eller en mer eller mindre uppdaterade resebok för att hitta de mest sevärda platserna, de bästa restaurangerna och inte minst de härligaste vinbarerna i Rom. Men självklart gäller inte det er som läser Elinors blogg. Här kommer den utlimata Roma guiden från en livsnjuatare som nästan är i klass med Elinor!
1. Café Sant'Eustachio (piazza Sant'Eustachio mellan pantheon och Piazza Navona) Rostar sina egna kaffebönor i bakredelen av den lilla lokalen. Har förmodligen läst i Andreas Carlssons bok om hur Kiss har tjänat miljoner på merchendise för den lilla lokalen som alltid har haft ett utbud av caféts egna knallgula produkter är numera ett hav fyllt med Café Sant'Eustachio merchendise. Kaffet är iallafall lika gott osm alltid, baristorna välpolerade och cornetton (croissant) himmelsk!
2. Maccheroni ( Piazza delle Coppele 44 nära Pantheon) Har godast pasta och ljuvliga sallader (speciellt den med päron, ruccola, valnötter, parmesan och balsamico), bäst tiramisu,  super schysst avskalad inredning och fönster mot kockarna så du ser dem göra din mat. Den coola killen med svarta tjockbågade glasögon har jobbat där de senaste 7 åren. Boka bord annars får du sitta nere och det är inte alls samma upplevelse som att sitta uppe eller ute! Mitt tisp är att inte beställa kött här utan äta pastan, köttet är inte en lika stor upplevelse som pastan!
3. Enotecha Novecento (Vägg i vägg med Maccheroni) Super trevlig personal Giovanni som äger stället pratar med alla, men jag kan också rekomendera att prata med tjejen (kvinnan) i kassan hon är trevlig fast hon verkar sur. Gott vin på flaska eller i glas - Elinor du skulle vara lycklig det finns både Barolo, Amarone och Brunello på glas) gott småplock och vinflaskor från golv till tak. Typen av ställe där alla helt plötsligt pratar med alla för att det är så litet, trevligt och gott!
4. 'Gusto (Piazza Augusto Imperatore 9 vid Via Ripetta pararellt med Corso mellan Corso och Tibern) Är känd som en av Roms snygga, dyra och bra restauranger. Har en vinbar i bakredelen - där serverar de massor av viner på glas De har Franchia Corte (Italiens "Champagne"distrikt) på glas, och spelar schysst loungemusik. De har riktigt shysst shabby chic inredning också, om du är en sådan som bryr dig om det.  Har inte provat maten men är säker på att den är bra och att det blir schysst stämning här på kvällarna. De har en liten mysig köksbutik också.
5. Da Bafetto (Via del Governo Vecchio 114 nära Navona) Det är alltid kö utanför Da Bafetto så var inte vrålhungrig när du kommer fram. Efter att ha väntat ett tag blir man inropad til lett bord med pappduk och sedan går det undan - beställning, servering och betalning. Ljudnivån är hög, väggarna fulla av foton på ägaren och gäster (bla. Russel Crowe) och pizzan är tunn och supergod!
6. Jonathan's Angels (Via della Fossa 16 nära Navona) En bar som drivs av en vithårig och vitskäggig numera äldre man som måste gilla sig själv - mycket! Alla väggar är prydda av målningar och foton av honom både som han säkert såg ut för 10 år sedan och som en greksik gud med vakra kvinnor, vin och vindruvor samt massor av annat -måste ses live. Ett perfekt mellanstop mellan middag och nästa bar. Vet inte om det finns kvar men eftersom Rom alltid består borde det ligga där det alltid ligger.........
7. Giolitti (Via degli Uffici del Vicario 40 mellan Pantheon och Corso) Glass måste man äta när man är i Rom. På Giolitti har de alla smaker och det är hemma gjort. Kom ihåg att inte sätta er ner på cafet och äta det kostar molto, ta med er glassen och sätt er vid Pantheon istället.
De flesta måste förlita sig på ren tur eller en mer eller mindre uppdaterade resebok för att hitta de bästa restaurangerna och inte minst de härligaste vinbarerna i Rom. Men självklart gäller inte det er som läser Elinors blogg. Här kommer den utlimata Rom guiden!
1. Café Sant'Eustachio (piazza Sant'Eustachio mellan pantheon och Piazza Navona) Rostar sina egna kaffebönor i bakredelen av den lilla lokalen. Har förmodligen läst i Andreas Carlssons bok om hur Kiss har tjänat miljoner på merchendise för den lilla lokalen som alltid har haft ett utbud av caféts egna knallgula produkter är numera ett hav fyllt med Café Sant'Eustachio merchendise. Kaffet är iallafall lika gott som alltid, baristorna välpolerade och cornetton (croissant) himmelsk!
2. Maccheroni ( Piazza delle Coppele 44 nära Pantheon) Har godast pasta och ljuvliga sallader (speciellt den med päron, ruccola, valnötter, parmesan och balsamico), bäst tiramisu,  super schysst avskalad inredning och fönster mot kockarna så du ser dem göra din mat. Boka bord annars får du sitta nere och det är inte alls samma upplevelse som att sitta uppe eller ute! Mitt tisp är att inte beställa kött här utan äta pastan, köttet är inte en lika stor upplevelse som pastan!
3. Enotecha Novecento (Vägg i vägg med Maccheroni) Super trevlig personal!  Gott vin på flaska eller i glas - Elinor du skulle vara lycklig det finns både Barolo, Amarone och Brunello på glas) gott småplock och vinflaskor från golv till tak. Typen av ställe där alla helt plötsligt pratar med alla för att det är så litet, trevligt och gott!
4. 'Gusto (Piazza Augusto Imperatore 9 vid Via Ripetta pararellt med Corso mellan Corso och Tibern) Är känd som en av Roms snygga, dyra och bra restauranger. Har en vinbar i bakredelen - där serverar de massor av viner på glas De har Franchia Corte (Italiens "Champagne"distrikt) på glas, och spelar schysst loungemusik. De har riktigt schysst shabby chic inredning också, om du är en sådan som bryr dig om det.  Har inte provat maten men är säker på att den är bra och att det blir schysst stämning här på kvällarna. De har en liten mysig köksbutik också.
5. Da Bafetto (Via del Governo Vecchio 114 nära Navona) Det är alltid kö utanför Da Bafetto så var inte vrål hungrig när du kommer fram. Efter att ha väntat ett tag blir man inropad till lett bord med pappduk och sedan går det undan - beställning, servering och betalning. Ljudnivån är hög, väggarna fulla av foton på ägaren och gäster (bla. Russel Crowe) och pizzan är tunn och supergod!
6. Jonathan's Angels (Via della Fossa 16 nära Navona) En bar som drivs av en vithårig och vitskäggig numera äldre man som måste gilla sig själv - MYCKET! Alla väggar är prydda av målningar och foton av honom både som han säkert såg ut för 10 år sedan och som en greksik gud med vakra kvinnor, vin och vindruvor samt massor av annat -måste ses live. Vet inte om det finns kvar men eftersom Rom alltid består borde det ligga där det alltid ligger....
7. Giolitti (Via degli Uffici del Vicario 40 mellan Pantheon och Corso) Glass måste man äta när man är i Rom. På Giolitti har de alla smaker och det är hemma gjort. Sitt inte på cafet och äta det kostar molto, ta med er glassen och sätt er vid Pantheon istället.
Det var allt för denna gången!
Puss & Kram
Johanna

En kväll på Grand

med KSSS - kungliga seglar sällskapet, en kväll med societet kvinnor, där summan av alla handväskor, kläder och skor kunder räknas i miljontals kronor. Där jag insåg att världen man läst och hört om finns, kan bara ana vilka intriger som utspelats när mannekängerna (självklart medlemmar i KSSS) skulle utses. Det var Gossip Girls möter Couger Town, kläderna var okej, lite för klassiska för min smak, goddybagen var ännu bättre. Vad sägs om 500 kr rabatt på en botox behandling, 1000 kr för en operation osv. :)  Hela tillställningen hölls i Vinterträdgården, med flera stånd att köpa kläder och annat vi kvinnor kan behöva.





Tack för det Eurocard!! Ser framemot nästa modevisning, jag kommer.
Maten och vinet då?!? Vad kan man förvänta sig när flera 100 personer ska utfodras, helt okej och i GI anda (tror jag). Champagnen var äkta och det var ett stort plus, hela kvällen får +++ plus av mig.

XO XO

Modevisning på...

7d3cbceb6eeb6e79be79030f35478ea5.png

Modevisning på Grand, alla mina fördomar har bekräftas gällande det yttre, bland överklassen. Detta måste vara årets första sociala tillställning, fest för de man inte vet vilka de är, fast man kanske borde. Chanel var överrepresenterade på denna tillställning. 


Gästspel...

Herr och Fru Green är i ROM och Fru Green har tänkt att gästspela här på bloggen. Så vem vet, tips från Rom kommer kanske inom kort. Själv "slavar" man framför datorn, fast det är riktigt kul det oxå, dock inte idag. Idag är en frustrationensdag, som förhoppningsvis är bort imorgon eller rentav med lite vatten i kroppen. Lågtryck = dåligt humör, kan det verkligen vara så?? Igår solen sken = massor av energi och glatt humör, hmmmm det kanske stämmer.

Ikväll ska jag på Grand och modevisning, Eurocard bjuder på bubbel, middag och mode - kostnadsfritt. Får se om gratis är så gott :) Rapport kommer efter bjudningen...

XO XO


Stora vika tvättkvällen




Efter att inte tvättat på några veckor, siså där 2,5 vecka för att vara exakt, så har jag tvättat s 6-8 maskiner sen i lördags :) Jag har vikt sisådär 20 par kalsingar, 20 par trosor och parat ihop ca 35 par strumpor.... Tror ni att jag är trött på att vikatvätt?!?!? Sista maskinen är i torktumlaren, nu blir det ingen mer tvättning förens om 1,5 vecka. Som tur kan man göra detta medan man tittar på dumburken, tyvärr så sög dagens tv tablå hårt (skrivet på äkta söder mål).

Måndagskväll kl 20.00 måste ju vara primetime för teve tittandet och då hade man följande att välja på:
Kungligt bröllop - programmet får mig att må illa

Vetenskapens värld - om cannabis - pust, tillhör generationen som är livrädd efter skräckpropaganda man fick i skolan.

Håkans bar - NEJ NEJ NEJ säger jag bara, inte en till reality såpa.

ARN- Vem orkar titta på filmerna igen, de var trista när de kom och dom blir inte bättre med tiden.

Hollywood fruar - Orkar inte titta på kvinnor som gör allt för att skapa rubriker och göra bort sig. Vad är det man säger, syns man inte så finns man inte.... Självkänsla vid 50 verkar inte var Hollywoods fruarnas starka sida.

Han som talar med hundar - Caesar hundarnas vän, behöver jag säga mera än så.

Med detta utbud på teven så är nog vika tvätt är nog inte så tråkigt ändå......

Over and out




Måndagskväll och mega teven.....

Måndagskväll, tvätt, plock och tidig hemgång, ska klämma in lite teve oxå.




52 tum bildskärm får människor att bli som jättar vid närbild och jag ser nu alla åldertecken som personerna i fråga har. Det känns riktigt befriande att teve personligheterna inte slutar åldras och att de är som vi andra och  försöker se yngre ut och lyckas lika bra eller dåligt som oss andra. Framför normalt åldrande med några rynk krämer här och där.

Hej Hej

Varning för vurpor....

Då har man gjort årets vurpa, min vurpa blev en slowmotion vurpa där jag flög åt ena hållet och min handväska åt andra. Telefoner, dator, handväska höll och det gjorde även jag fast med lite stukat självförtroende, repad handflata stukad handled och blå höft. Det kunde gått värre, låt oss nu hoppas att detta är sista dagen på länge med SNÖ och IS på gatan. Tack alla ni som stannade upp för att kolla om jag var OK.  Irriterande att jag ramlade trots att jag har "värsta treking" skorna på mig, hade jag haft klackar då hade jag säkert inte ramlat alls :(



Visst är dom coola, ett av min reafynd på nätet som jag inhandlat. Har letat ganska länge efter dessa, ville inte betala en förmögenhet samt jag ville ha rätta stuket. Dessa fick jag för halva priset, så jag har nästan tjänat pengar, jag är helt enkelt "pip" nöjd.

XO XO


Favorit position...

Detta är min makes favorit position på söndagar:


I sängen, med datorn och teven på samtidigt.... Uppladdning inför träning senare på eftermiddagen. Idag var vi riktigt duktiga 1,5 timme kondition och nu är mina fötter trötta. Åter till degandet i soffan, min favorit position alltid :)

Over and out

Svensk vår......


Nu får den här JÄVLA snön ta och ge sig.....





Vad säger man.... regn skulle nästan kännas som en befrielse....

Måste nog immigrera till varmare breddgrader, någon som känner någon som kan erbjuda ett välbetalt jobb i ett VARMT LAND som är garanterat snöfritt?!?!? Snö en vecka om året är okej, inte mer.

XO XO

Täljsten vid middag

Igår var det dax att inviga stekning på täljsten och det gick livat till kan jag lova.



Flera såser och olika kött sorter, en varmupplevelse med räddningsaktioner bord, galler, lampa och fingrar sveddes med olika grader.



Lampan som slutade lysa och våra handlingskraftiga räddarna som drog bort den från middagsbordet. Lampan gillade inte värmen, kunde vi konstatera, varför lampan reagera som den gjorde funderar herrarna fortfarande på.

Därefter drog sig kvinnorna till Singstar, herrarna drog sig tillbaks till balkongen och rökte ciggar som man sig bör när män firar att barn kommit till världen.

XO XO




Mysigt på...

0-7423c954629c5ecb15cb50c75589b1ef.png

Mysigt på morgonen, morgon tv på sängkanten, skönt om man inte vill kliva upp. Så här ligger jag, på en söndag. 


Vår och det betyder vårkläder

Vi tog ett varv på stan idag och inhandlade prylar för installation av teven och jag fick en elvisp.... Så jag slipper släpa fram Elektrolux mega maskin varje gång en efterrätt ska komponeras, tack för det. Smet samtidigt in på Judit för att spana in vår jackor och där hittade jag denna:



Som fick följa med hem, så nu är min vår jackan inhandlad för året. Min blev klassiskt beige och den ska användas väl.

Ikväll kommer Hasse & Petra på middag, efterrätten är klar, såser ska blandas och dukning ska göras. Nu hänger teven på väggen, nu ska bara alla sladdar in...

XO XO

Tittade på de hippa igår....

Gårdagskvällen tillbringades på 1900 och kåken, smockfullt i baren, unga trendiga och vi medelålders och trendiga :)



Jag och Lotta började med ett glas bubbel på NK, för att sen ta oss till 1900, där Mia möte upp.



Det fanns många goda rätter, själv åt jag löjrom och hummer.


Gratinerad hummer med potatispuré med tryffel i, mums säger jag bara.

Runt halv elva blev "tanterna" trötta och lämnade ungdomarna själva ;) Åkte hem och städade inför lördagen, så jag skulle slippa detta idag. Gick jätte bra förutom att nu är det stökigt igen. Lars försöker sätta upp MEGA teven, det har tagit några timmar nu....  men snart så är klumpen uppe och installerad.

Over and out

Löööööördag och mycket att stå i

vårstädning pågår och spontanshoping har det blivit :) Ska precis börjar göra efterrätten till kvällsmiddagen, återkommer senare.... Måste se upptagen ut annars blir Lars arg... han håller på sätta upp teven :)

XO XO

Girls night out

Efter en skit arbetsvecka kommer belöningen, middag med vänner på stan. Ikväll ska vi hit:



men innan dess blir det lite AW och shopping. 

See ya!

Idag rastar...

0-54fd49bdc560700a3743b06e368eff0d.png

Idag rastar vi fin väskan, fin restaurang, fina vänner, fin väska! Ikväll blir det livat!


Lyckan är total

Världens största tv har anlänt till Södermalm, så nu har även vi 2 teveapparater hemma.



Det blev "bara" en 52 tumme, så jag med mina dåliga ögon kan se allt!!

Just nu är båda i samma rum, på varandra som ni ser på bilden ovanför.... Teven bakom är för att ge "riktigt" 3de effekt ) men den gamla teven ska dock flyttas ut till sovrummet. Vi har inte haft tv i sovrummet på många år, och nu när vi är inne i krisens år (7de tillsammans) då flyttar vi in den så vi har något att göra där inne :)

Det coolaste är att vi har nu största bildskärmen för facebook och bloggen:



Så nu kan man se bloggen i storformat om man känner för att vara lite ego.

Over and out




Stort paket...

0-6620617a1832dd91e493c75bcdd2be8f.png

Stort paket till maken, jätte tv 


I gotta feeling...

that today will be a good day! Och om det inte blir bra, så ska jag ta mig igenom den med ett LEENDE!

För idag är en bra dag! Ikväll kommer något stort hem till oss, Lars kommer vara så lycklig.

Over and out

Vintips en torsdag...


Himla gott vin som serverades på Flamman i Storlien är dock osäker om det finns på systemet, om det finns så är det köp varning på detta.

Over and out!

Då har...

0-1f027e79707b081a0c07614b0e946400.png

Då har jag tränat, efter att haft en skitdag! Jag hoppas på en bättre kväll! 


Jag har...

5ac2ae69dd90c6c2f32994485c930e0f.png

Jag har blivit modern, kontaktlöst busskort och lila riktigt trendigt.  


Ny favorit på tv....

Cougar town med Courteney Cox, som spelar sin sin egna ålder (40+) och ny skild, hela serien spelar på 40 åringar som är som 30 åringar . Riktigt underhållande så här på kvällskvisten tycker jag.  Courteneys rollkaraktär får mitt liv att känns riktigt vuxet, organiserat och okomplicerat, dvs. stabilt. (som dr Alban säger ) Så framför lite lyx till helgen, så jag får lite glamour i livet för någon timme eller två.

Hipp Hipp

Vardag

består av vakna, duscha, jobb, handla mat, laga mat, äta, plocka i diskmaskin, plocka ur diskmaskin, försöka vinna över makten (bestämma över fjärrkontrollen), sortera tvätt, hänga tvätt, vika tvätt, blogga, uppdatera facebook, välja program, ladda ner program, orka ta sig upp ur soffan, läsa tidningen, fundera på livet, leva livet, göra val i livet, orka läsa några sidor i boken och försöka att inte somna utan säga godnatt osv.......

Är inte vardagar fantastiska trots allt!?!?

Vardagen i Desperate Housewife är i alla fall mera komplicerad än min, om det nu är en bra jämförelse :)

Over and out

Ett fullt...

79f1a1cd88ce5c129a1447b2a608b286.png

Ett fullt kylskåp som behöver städas! Någonstans här finns middagen gömd, undra vad det kan bli? Om man sitter tillräckligt länge i fåtöljen så kanske den lagar till sig själv.
 


Idag har jag lärt mig något nytt

jag har lärt mig Spotify, typ 200 år senare än alla andra!?!?!? Så nu har jag fixat spellistor för morgon och kvälls turen till och från jobbet. Mina spellistor består av skönsjungande kvinnor, favoriter just nu är Kelly Clarkson och Alicie Keys. Nu har jag inte tid med detta, måste ägna mig åt tv, telefonen och maken.

XO XO




Titta den...

04b11138e2ed652f4cb09593961fec76.png

Titta den fungera, nya telefonen kan fota svart & vit oxå eller inte ;)


Tillbaks till vardagen!

Då var teknikhelgen över och vardagen var här.... Hade stora problem att kliva upp ur sängen i morse, är lite osäker om det var musklerna eller huden som var öm pga. allt gungande när jag joggade igår ;) 

Lars lovade mig ryggmassage, vilket jag tänker utnyttja maximalt ikväll, sen ska jag nog boka företagsmassage oxå.

Vad händer annars denna vecka??? INGET händer förens på fredag, då firar vi Lotta med middag på stan, först shopping sen middag, perfekt avslut på veckan.

Jag ska "bara" överleva en arbetsvecka, som är fulltecknad, men med solen kommer energi, jippi!

XO XO


Mina benvärker.....

Iom att vi inte tränade i veckan eller igår utan "bara" tog en promenad ner på stan. Så blev det extra tugnt idag, intervallträning i 90 minuter, kände mig riktigt pigg till slutet. Nu några timmar senare så BULTAR mina ben, och jag har svårt att sitta utan att bena värker. Endast ryggläge i fåtöljen fungerar, vill inte tänka på hur ont jag kommer ha på tisdag imorgon...

Imorgon är det måndag igen, ny vecka och nya roligheter. Veckans kalender är fulltecknad dagtid och på kvällstid ska jag njuta av att vara ledig. Har lovat mig själv att inte jobba över denna vecka, utan gå hem i tid och inte ta med jobbet hemma.

Nu ska jag se på Wallander filmen, antagligen lika dålig som alla andra Wallander filmerna jag sett.

XO XO

Paralympisk - skidskytte för synskadade

Skidskytte för synskadade, vad säg som det.... Låter livsfarligt för publiken, men det var under kontrollerade former, tydligen får de ett ljud i hörlurarna när de siktar mitt i prick. Sen har de en ledsagare som visar vägen i skidspåret, man kan inte bli annat än imponerad. Framför allt på dom som inte hade armar dvs. utan stavar och de som hade benprotes, då pratar vi prestation.

Även om skidskytte för synskadade låter som något ur en dålig amerikansk film och ger en komiska bilder om man spinner vidare. Fast då hade det nog hetat skidskytte för döva och blinda eller nått.

XO XO

Vår i Stockholm

Sol, Sol och åter Sol - ÄNTLIGEN VÅR PÅ RIKTIGT! Som jag har längtat och hoppats på att den skulle komma, nu behöver bara all is och allt grus försvinna bort oxå. Fast just nu firar jag att SNÖN är borta och det är närmare till sommaren än någonsin detta år. Synd bara att man inser att nu måste vi tvätta fönsterna och allt annat som syns i solen, men jag kan ta det!!! Bara solen lyser in och värmer oss.

Idag står en promenad med ev. latte i solen, träning och leka med telefon på menyn. Tyvärr har Telia inte aktiverat mitt nya abonnemang, både Telia och Tele2 har systemproblem, kan det vara ett telekomvirus som fluorerar eller vanligt underhåll som gått åt pipan för dom båda.

Firar hela helgen med latte i Hawaii mugg, 1,5 år sen var man där, tiden går fort när man har kul. Snart är värmen här på riktigt!!!



Over and out!



Gårkväll = teknikkväll

Igår var vi snälla mot varandra, jag fick en Iphone och Lars fick en ny dator. Efter att gått med på att släppa det fasta abonnerade telefonnumret, så blev inköpsordern godkänd för iphonen;) Så igår mellan bakning, middag och melodifestivalen lektes det med telefoner och datorerna. Lars ny dator gör att vi nu kan surfa på tv'n, titta på svt play etc. utan massa tekniska problem och sladdar över hela lägenheten. 

Middagen igår innehöll följande ingredienser:



Förrätt, hemkokt hummersoppa, MUMS!
Varmrätt, skaldjursrisotto med hummer, räkor, pilgrimsmusslor och gröna musslor - GOTT GOTT
Efterrätt, var något som jag slängde ihop, dvs. jag bakade och gräddade helt själv.



Som såg ut så här, när den serverades:



Cheesecake med vitchoklad och hallon, söt och mäktig. Cheesecake gräddad i ugnen var annorlunda men den blev god tycker jag. Jag har blivit värsta konditorn kan man säga eller kanske inte, men 2 helger i rad har jag gjort något som krävs ugn :) BRA Elli

Nu blir det frukost, hej hej!

Jag har en ny älskling!

Titta vad som fick följa med hem från promenaden idag:



Efter 10 år har jag äger jag en telefon och ett mobilabonnemang som betalas av mig själv. Allt för att jag ska kunna lyssna på musik och hålla mig uppdaterad med sociala medier. Ja jag vet att jag är typ 2 år efter men va fan Iphone är folklig nu och även jag kan tänka mig vara folklig till och från. Så from idag har jag 2 mobiler, HTC touch pro 2 och Iphone, gissa vilken jag favoriserar? Tur att väskorna ska vara stora i vår, 2 telefoner och en dator, det kräver lite space i väskan.

Hej Hej måste få den att funka nu.



XO XO

Urk - känner mig lite mossig idag

Hmmmm det blev lite vin och sånt igår, så idag känns halsen öm, huvudet tungt och magen är sur...... Priset för en rolig kväll som man får ta. Roar mig med att njuta av solen genom fönsterna och titta på vinterstudion, så här på förmiddagen. 

Idag drömmer jag om denna:



Vem vet vad som kan komma hem till mig om någon dag eller så.

Over and out!

Afterwork som blev förlängd

Började AW på Urban Deli, mycket folk och helt okej meny.


Hit ska vi gå i sommar och äta skaldjur, inte så hysteriskt dyrt tycker jag. De hade flera godingar på vinmeny oxå. Nackdel är lite stimmig miljö och omysigt, men det är nog ett tecken på ålder hos mig själv. Sen blev taxi hem, för vi ville alla sjunga en sång eller 2.




Och sång blev det och dans, vi laddade hem några nya låtar. Bäst av allt är att flera Kelly Clarksson låter har kommit, så nu är mitt ylande fullbordat. Vad gjorde Lars frågar ni er, jo han tillbringade fredagen på jobbet, så nöjd över att han inte behövde underhålla sin fru, utan han fick ägna sig åt sitt älskade jobb till 100% :)

XO XO

Frrrrrrrrreeeeeeeeeeeeddddddddddddddaaaaaaaaggggggggggg

Och 2 dagar ledigt med sovmorgon och träning :) Har inte rört på mig sen vi åkte skidor förra helgen, så då blir det träning båda dagarna s.k. straffträning på lördag, vilket är bra för moralen har jag hört.

Moral har jag förstått är viktigt när det gäller att upprätta hålla och införa nya rutiner i livet dvs. djävulen som väljer vin och god mat, måste motas bort med moralen :) Låter nästan som något som prästen kan ha i sin predikan eller kanske inte.

Jag tänker i alla fall fira helg med NY girls dvs. Periska, Nippi, Peppe och Mia. Vem vet vad kvällen har att erbjuda, jag har i alla fall hopp om god middag och trevlig sällskap.

HEJ HEJ

Imorgon är det tjejmiddag på stan

och då ska vi pröva något nytt. Vi ska hit:


dvs. hit : http://www.urbandeli.org/

Nytorget ska invigas och därefter kanske det bli lite sång eller bara barhäng. Ser i framemot helgen, 3 arbetsdagar och jag har helt slut, med imorgon blir jag inte mindre trött. Kan det vara vårtrötthet?!?!?

XO XO

Har ett personligt krig

med min telefon och Tele2, där av inte så många uppdateringar :(

Tele2 har haft system problem i 2 dygn nu och de kan inte hjälpa någon fn. utan de rekommenderar en att prova sitt chip kort i en annan telefon eller ringa senare!!!!!!!!!

Nu är jag nära att köpa mig en ny telefon, orkar inte med mera strul nu. SNYFT!

Baj Baj

Ha ha det är vår

och snön har försvunnit bort, bort, bort!!! Idag invigde jag stövletter med höga klackar, jippi!! Halkade bara runt lite, som bambi på hal is. Snart, snart kan man plocka fram fin stövlarna.



Låt oss hoppas att våren fortsätter lääääääääääänge, snälla, snälla väder gudarna lyssna på mig nu.

XO XO

Borta bra,...

0-4b6705ff0c306c5afbd2d31455bc18e8.png

Borta bra, hemma bäst! Så skönt att ligga i egen soffa och slappa.


Cool lampa...



Fler pinnar blev en lampa, ganska cool tycker jag. Kanske inte hemma, men i fjällen passar den utmärkt. Ett lyft jämfört med furuchocken som man får dagligen :)

XO XO

Tillbaks i fabriken igen :)

och jag började med rivstart, ingen frukost och plockning på morgonen. Iväg till fabriken, möten, möten, möten och åter möten. Längtar hem till soffan och nystädat hem, idag blir det soppa kan man hoppas.

XO XO

Mörkret har...

0-2dee9725b5495f5dd25b7b42a18dc5d7.png

Mörkret har lagt sig och vi är båda trötta på att sitta i bil. Lars har precis kommit hem, dvs Uppsala ;) snart är jag hemma oxå.


Min chaufför...

0-43c7fbc8e611325e0100d1c8191a6b6e.png

Min chaufför som tar mig till säkert förvar i Stockholm. Har passerat Bräcke, kaffet, macken och kanalbulle från Åre bageriet är nu slut. Snart lunch/middag kan man hoppas! Xo xo


Dagens nya erfarenhet

Idag har jag lärt mig att det finns Sibylla Inn dvs. korvmoj med Drive-in funktion, vår middag/lunch intogs strax utan för Sundsvall. En glad och ren överraskning, både korv och mos smakade bättre än förväntat. Ingen gourméupplevelse, men ett snabb och effektiv matstop på vägen.



Nästa stopp bli att fylla på bilen med mat och kaffe till våra magar och huvud.

Over and out

Vintips



Ett oväntat gott vin under 100 kr, kommer funka bra i sommar tillsammans med grillat kött.  Köpt det drick det eller bjud någon annan att dricka det. Gott var det ialla fall.

Hej Hej

Nu styr vi söder ut

och vi hoppas på VÅR, för nu börjar tålamodet tryta!!!! BORT, BORT, BORT säger jag.

Over and out från bilen någonstans påväg mot älskade Stockholm

Fågellektion....

Domherre, den enda jag kan, förutom skata, kråka, duva och fiskmås :)





Fotona är tagna sittande inomhus i fåtöljen,  han har sjyst rödfärg på bröstet tycker.

Hej hej

Gårdagskvällen i bilder

Matlagning och diskning för herrarna :)



Sen blev det stretch skola för kocken.





Åja det är värsta furuchocken, men det ska det vara i en fjällstuga på myren. Även om ögonen nästan får en chock av allt det gula :)

Hur gick det för kocken, jo han är fortfarande stel men idag kunde han kliva ur sängen mer normalt, igår hade han en rullande teknik.

Idag ska vi börja bege oss hemåt, men första ska vi äta frukost och ta det lugnt. Det blåser hårt ute idag, det är dock inte så kallt, yes. Kanske kanske en kort skotertur innan, vem vet det får tiden utvisa.

Over and out!

Jag har bakat

Om man nu kan kalla choklad fondanter för bakat.


Denna gången la jag i en helbit choklad i mitten, blev riktigt bra. Till choklad fondanterna serverades:

Lokal tillverkad glas från Jämtland, gott gott

XO XO

Turisttur

Det bidde ingen skotertur, 0 gradigt och snöblandat regn, det bidde biltur in till Storlien. Vi gick på gågatan fram och spanade in alla norrbaggar som packade sina bilar för hemresa. Därefter letade vi reda på "riktigt" kaffe dvs. Latte och delade på en våfflor.




Sen tog vi en tur till Coop och tittade på norrbaggar som handlade big pack av allt. Det fanns en och annan svensk som gick loss på big pack oxå ska tilläggas. Till 2011 ska det komma Willys och shoppingcenter med 8 olika butiker. Allt finansieras av norrmän, vilket är tur för utom dem skulle Kungliga Storlien dö ut och alla byar runt om kring skulle gå samma öde till mötes. För vi svenskar åker till Åre (dyrt, dyrt, sjukt icke prisvärt) och köar oss igenom sportlovet.


Den mörbulte mannen, har svårt att kliva ur och in i bilen, det är inte ryggen som gör ont, det är alla andra muskler han har i kroppen som värker. :) Min modige man som åkte skidor under tvång igår. Nu ska vi ställa oss framför spisen och göra stordåd, sista kvällen i Jämtland. Imorgon far vi hem till Stockholm, och jag längtar faktiskt till lite puls och om man har tur så kanske SNÖN försvinner inom kort. För nu har min snödos fyllts på för många år framåt.

XO XO

Mörbultad....

Börjar dagen med att uppleva Vasaloppet från soffan, en perfekt start på dagen. "Någon" hade svårt att resa sig upp ur sängen idag, själv känner jag av stakningen, vi åkte ju några stakningsbackar igår :) Lars favorit backe.


Snyggt par med hjälmen på, Lars var ganska slut på slutet. Han påstår att han ska göra det nästa år igen.

Vet inte riktigt vad vi ska göra idag, kanske kan jag lura ut Lars på en skotertur eller något annat roligt (börja känna shopping behov dvs. butiker och utbud). Idag är det vår mat dag dvs. vi ska laga middagen. Jag gör förrätt och efterrätt, Lars står för resten, lätt som en plätt.

XO XO


Flamman

Flamman i Storlien bjöd på middag igår.


Tjäder, orre, ripa och röding, gotti gott gott.



Älg, ren och oxe, renen var godast tycker jag :)


Pappa och Yvonne på Flamman



Kvällen slutade med kaffe och efterrätt framför brasan.

Sen åkte vi hem i snöyran, dock var det bara minus 3, jippi!


Pimpad stuga, som blev lite suddig :)

XO XO

Slalom på menyn

Idag har Lars varit för backen för första gången med mig :) Han gick i familjen Westerbergs skidskola, första lektionen hur tar man sig ner i en RÖD backe....... Det var riktigt underhållande för oss övriga, ganska blött och jobbigt för Lars. Därefter blev det endast gröna backar, dvs. backar man måste staka sig igenom. Vi övriga fick öva på farthållning och Lars plogade sig duktigt ned för.  Dagen började med sol, sen lite snö och sen sol igen.







Kul hade vi inkl. Lars, nu står restaurang Flamman på menyn, god mat i fjällvärlden.
Storlien rules.

Over and out

Fredagsmiddag i Enafors

När vi tinat upp med vintoddy, blev det middag, idag stod Yvonne framför spisen. Vi fick lammsadel, rotfrukter och aioli - mums!




Sen blev det tidig sänggång, och Lars var uppe och stängde av elementet mitt i natten. Så imorse när jag vakna hade vi 16 plusgrader i fururummet, det var kallt! Inatt var det 29 minus ute, brrrrr. Nu är det 13 minus ute och det blir slalom åkning. Det ska bli kul att se Lars på skidor :) Lovar att fotografera för de som är intresserade.

XO XO




En rykande hand...

Igår hände något konstigt, Lars hand rök dvs. ångor kom från handen vid fika pausen ute i ingenmansland.


Om ni tittar riktigt noga kan ni se fenomenet på bilden ovanför...

Hej Hej

Skotertur på vidderna

Dagen i bilder:






Några åkte skidor och några åkte skoter, alla fick vi varmchoklad i 70-tals muggar och gammal hederlig kexchoklad. Nu ser jag framemot toddy och middag i värmen

XO XO

Dax för...

0-4d333f878c12179add6974c93a1cacfd.png

Dax för naturupplevelse, skoter tur.


Kallt men vackert...

4fcfe6ec8f1d1d4923b3fed277478b51.png

Inatt var det 27 grader kallt, brrrrrr, tacka vet jag brasan inomhus som tinar upp en på morgonen. Inväntar mildare ute temperatur innan jag kliver ut, men pappa är ute och ska ta in vedklyven som vi hade med oss upp. Buset har nämligen hälsat på i nya boden och tagit vedklyven, inte skotern, konstigt bus eller hur?

Idag får jag nog åka skoter :) och framför allt får jag använda mina dyrt inhandlade vinterkläder, onödigt inhandlande för en stockholmare, men jag hoppas att de ger valuta för pengarna idag. Fan ta dom om jag fryser!!!! Fortsättning följer.....

Over and out

 

 

 


Känner mig...

0-169519b2cd97d69b309b9624322a1263.png

Känner mig som på jobbet, konstiga rör och pumpar, 3 timmar kvar.


Mörkret faller...

63e4494c9c77f39cb516602c28c1b354.png

Mörkret faller och vi är halvvägs och kritiskt korsning närmar sig.


Surfning och...

6c1d235b769dc31ad7e42f61eebb4672.png

Surfning och bilande genom skogen, kålböle nästa.


Ljusdal nästa

än så länge är vi på rätt väg...

Slåss med min telefon, jävla inställningar säger jag bara. Att ha jobbmail, privatmail och mms samtidigt verkar vara omöjligt. Så lyd mitt råd köp inte en HTC Touch Pro 2 om du ska använda windows operativet, operativet är gjort av idioter för idioter.

XO XO

Nu tar jag helg

och far till skogen och snön..... Så se upp på vägen och i backen för här kommer Stockholmaren!
Suget efter snön är i princip NOLL detta år, jag ser framemot god mat, gott vin, trevligt sällskap och ev. en och annan tur på skotern.

Men först 10 timmar i bilen och en drive thur för min hungriga mage.

Hej Hej Stockholm, see ya!




Grill

I måndags var jag på Grill, har inte varit där sen det brann ner för några år sen. Det luktade sommar dvs. grill, men man blev lite för grillade tycker jag.



Semester stämning :)


Zinfandel



Sen blev det suddig och köttigt :) och jag åkte hem.

Over and out

Se upp i backen

Ser du denna dunderklump i backen, föreslår jag att du vinkar och säger lycka till :)



Ny skinnad plånbok och ny svidad i backen - men nu mina vänner har även jag fritidskläder i min garderob. Även platta varma skor finnes - jätte trist men ack så skönt nu när fjälltrippen är nära. Vet att min far kommer bli stolt över sin dotters inköp, alla kläder har många dragkedjor/lufthåll, flera fickor och de kan bli flera plagg i ett, ett måste har jag förstått. Ser framemot skoterturerna och lite skidåkning, så länge solen skiner.

XO XO

Jag vill ha...



Denna fanns på LUX, titta in detaljerna, speciellt skorna - så cool. Måste vara en kvinna som älskar skor som gjort den :)

En utveckling för handväskan

Haha Stockholms restauranger hänger med, har ju efterfrågat "hängare" av väska på restaurang. Å titta vad Lux hade investerat i:




Inte lika söt som pallen i Dubai men bättre än ha i knät eller hängande på stolen. Yes - +++++ för Lux.

XO XO

Så fick jag ett mail

från sin make, som frågade om det var ok för honom att åka till ett arabland i mitten på nästa vecka. Hmmmmm vips så får han åka till varmare länder och jag sitter här i SNÖ!!! Jag som MINST gillar snö, usch och fy. Så troligen är jag ENSAM hemma nästa helg, om det är någon som vill leka....

XO XO

Hit ska jag i kväll....



Mums....

XO XO

6 år och 2 dagar



med Lars och jag har fått typ 100 rynkor per år, runt ögonen. Fast det har det varit värt tycker jag.

Lått oss hoppas att kommande år är lika skonsam som dom som varit. Mot livet och kommande "kris år" enligt alla relationsteorier. Vi har ialla fall inte börjat bråka ännu :)

Over and Out


RSS 2.0