Ett dygn senare eller så, kl är 6 i Gaum o...

imag0433 (MMS)

Ett dygn senare eller så, kl är 6 i Guam och vi sitter i loungen. Då har man snart inte sovit på 24 timmar igen.... Framme om 4 timmar.


Idag några timmar vid poolen :) varmt och ...

imag0431 (MMS)

Idag några timmar vid poolen :) varmt och skönt!


Godmorgon, har precis intagit bästa hotelf...

imag0430 (MMS)

Godmorgon, har precis intagit bästa hotelfrukost i asien, här serveras riktig bacon och mycket god färsk jucie. Nu ska det slappas inför en ny kvällsflygning till Truck/chuck, imorgon är vi i ny världsdel. 3 st på 48 timmar :)


Mat Tina lagar mat på asien food channel, ...

imag0429 (MMS)

Mat Tina lagar mat på asien food channel, det är på engelska och hon befinner sig i norge :) inte riktigt vad man förväntat sig. Nu sen middag....


Då har man semester....

och efter 20 timmar på resande fot, har man checkat in på The Peninsula Hotel i Manila. Hotelet som inte blivit sämre, möjligen dyrare, men det kostar att bo på 5 stjärnor. Efter lite sömn tog vi oss till shopping centret, där vi lyckades inta lunch, får lite energi innan shoppingen skulle börja. Manila är fortfarande billigt, dock var inte shopping humöret på plats, så vi bestämde oss för att göra en räd imorgon istället. Vårt plan till Gaum och Mikronesinen går inte förens 23 imorgon kväll. Så det gäller att hålla sig lite vaken ikväll, så man orkar ta sig på planet. :)

När man sovit 6 timmar på 36 möjliga och ej i rad, så är man sjukt trött nu. Jag ska dock hålla mig vaken några timmar till.... om jag kan.....

Men jag har semester så skitsamma, det blir som det blir.

Xo xo

Äntligen hemma och muggen är i mina ägor...

imag0428 (MMS)

Äntligen hemma och muggen är i mina ägor...


Lunch

imag0427 (MMS)

Lunch


Framme på destination no 1 och fått sova l...

imag0426 (MMS)

Framme på destination no 1 och fått sova lite, sitter i hotelllobbyn och väntar på herrarna. Resan hit gick bra, dock kan sägas om KLM, bra koncept mat flera gånger, dock var den riktigt dålig, maten alltså. Tur eller skicklighet så hade jag med mig bananer som jag fick livnära mig på.


Påväg med ett kort stop på donken, innan 1...

imag0425 (MMS)

Påväg med ett kort stop på donken, innan 12 timmar på flyg....


för er som undrar....






Mikronesien Fed Stat rutin, dit ska jag (VI).... inte långt bort från Hawaii eller Australien.

Xo Xo

Semester :)

Så där ja, då har man checkat ut från jobbet för ett tag!!! Väskorna är packade, hemmet upp och ner vänt och jag är parkerad i soffan (som vanligt).

Imorgon bär det av ut i vida världen, 2 världsdelar och några vackra stränder ska besökas. Först ska jag "bara klara av några timmar" i luften och lite shopping i Manilla. På Yap och Truck/chuck (Micronesien) finns ingen roaming dvs. inga svenska telefoner fungerar :( Men vi har internetuppkoppling (tror vi), så vi kommer kunna följa omvärlden. Sista veckan tillbringas på Filipinerna innan färden går hem igen, till mörkret och ingen snön.

Xo Xo



Det är mycke nu.....

men förhoppningsvis är sista dagen på jobbet imorgon lugn. Jag har gjort allt jag ska redan idag, så imorgon - I will go with the flow :)


Nu ska jag åka hem och placera mig i soffan och inta dagens matranson. DET ÄR JÄVLIGT SKÖNT MED SEMESTER!!!

Baj Baj

Nedräkning pågår....

2 dagar
1 arbetsdagar
1 torsdagar
0 helger
0 födelsedag
0 månader

Nedräkning pågår....

5 dagar
4 arbetsdagar
1 torsdagar
0 helger
0 födelsedag
0 månader


snart snart snart.....

Idag är man trött.....

jätte trött.... jobbar hemma idag.....

Visst är dom söta när dom sover :) med och...

imag0422 (MMS)

Visst är dom söta när dom sover :) med och utan ljud effekter.


Hjälp min make har blivit knäpp..,

Lars går loss på jullåtar!?!?! Tommy Körberg sjunger ohelga natt på hög nivå och Lars sjunger med..... Hjälp hur ska detta sluta!?!??????

Sjukt!!!!!!

imag0421 (MMS)

Sjukt!!!!!!


Storbildstavlan vid medis hade lite jobbig...

imag0419 (MMS)

Storbildstavlan vid medis hade lite jobbigt igår, det kanske var känslan av snö....


Helvetes jävla skit, sjfbfhfy$#%@/+)$/&%@%...

imag0420 (MMS)

Helvetes jävla skit, sjfbfhfy$#%@/+)$/&%@%!/&/(%&%&%&/#$$


Idag äter jag mat som ska tävla i vm, gott...

imag0418 (MMS)

Idag äter jag mat som ska tävla i vm, gott va!


Brrrrrrrrr - isvinden är här

och jag tog mig en tur runt kvarteret, mössa och vantar på, inte skönt! Tur att värmen snart är när, synd bara att tyfonen har parkerat över Filipinerna fn. Allt kan dock gå fort, vi har ju 2 veckor på Yap och Truck/chuck innan, yes så heter öarna mittemellan Filipinerna & Hawaii.

Idag jobbar jag hemma, skönt och trist. Ingen att prata med endast en teve som håller en sällskap. Fast flexibilitet är alltid skönt att ha. Ikväll är det VM menys middag, spännande spännande.

Over and out

Ber en bön för INGEN snö.... Och tittar på...

imag0417 (MMS)

Ber en bön för INGEN snö.... Och tittar på teve samtidigt! Om 8 dagar har man semester, om 9 dagar har man det varmt. // elinor


Dagens mellanmål, sitter i möte hela dagen.

imag0416 (MMS)

Dagens mellanmål, sitter i möte hela dagen.


Nedräkning pågår....

11 dagar
8 arbetsdagar
2 torsdagar
1 helger
0 födelsedag
0 månader

Kärlek



16 kg Zeus - Im in love....

Zeus som har dubblat sin vikt på 4 veckor,...

imag0414 (MMS)

Zeus som har dubblat sin vikt på 4 veckor, tyvärr kan han inte vara stil så allt blir suddigt. :)


Lars leker med nya kameran...

Inför kommande dykresa har Lars införskaffat en MONSTER kamera. En systemkamera med  3 olika objektiv, ett STORT uvuhus och 2 MONSTER blixtrar. I går lekte han med kameran och fisheye objektivet, han lekte även med Photoshop och här är resultatet.

Stockholm.....



Ett skräckens Stockholm, där demoner och mörker härskar....



Så från och med nu kommer alla foton redigeras till det bättre har JAG bestämt!!! Sanningen behöver inte sparas för framtiden...

Xo Xo

Söndag morgon och solen strålar ute....

Själv sitter jag i fåtöljen, dricker kaffe gjord på Johan Nyströms bönor och njuter av ledigt.

Igår var en hektisk lördag för att vara en Elli lördag. Kl 10.30 kom Nicola från Västerås, kom på besök, strax därefter kom Camilla in till stan och joina oss i vårt shoppande. Det tog oss 3 timmar från Mariatorget till Skrapan, där lunch intogs (många affärer finns det) sen blev det hem gång. Jag kom hem med en nya höst jacka, så nu behöver vi inte rota runt i källaren förens efter semestern. Iom att vi ska till tropikerna har jag inte plockat undan sommarkläderna och hämtat upp vinterstassen. Detta får vi göra när vi kommer tillbaks från semestern.

Sen var det dax för 20 års kalas, Izza blev 20 och ÅREN bara har sprungit iväg :) För 20 år sen gick man ut gymnasiet och började jobba, det är nog dax för paus snart känns det som :D Men tänk oxå för 19 år sen åkte jag till Thailand för första gången och alla andra resor som kom därefter.

Kvällen blev en påminnelse av sin svunna ungdom, Izzas killes kompisar kom på besök, tugget, sättet och alkoholintaget påminner mycket om ens egen period som 20. Grabbar som tycker vin är för tjejer, birra och repet på konversationen, mycke snack och lite verkstad, får en att inse att det inte har förändrats, det är bara en själv som förändrats eller kanske inte man har bara blivit tröttare :D

20 åringen försvann i alla fall ut i natten och vaknar säkert idag med torrstrupe. Själv vandrade man hem i södersnatten och såg många själar som idag har ett lätt illamående och huvudvärk, men inte vi inte!!! Gammalt, seriöst och tröttsamt gick vi hem och somnade tidigare än en vardag :)

Så idag är vi redo för en tur till HUDDINGE, Lars ska leka datadoktor och jag ska leka med hundvalpen!!!

See ya!




Idag middag med Lars....

eller något, det känns ovanligt?!?!? Fredag och i helgen vankas shopping, 20 års kalas och lek med hundvalp, en perfekt helg enligt mig.

Lars skulle varit barnvakt på lördagdag åt David 1,5, men han slapp. Så Nicola och jag kan shoppa fritt utan ev. nöd ringning. Skor står högt på listan, detsamma är en varm kofta och jag tror 20 åringen förväntar sig något i present oxå.

Fast innan shoppingen, ska jag slappa i soffan och ha sovmorgon.

XO XO


Idag middag med Ingela...

imag0411 (MMS)

Idag middag med Ingela...


Idag känner jag mig svag, kan bero på att ...

imag0387 (MMS)

Idag känner jag mig svag, kan bero på att gårdagens middag inte var en höjdare. ..... har ätit med känner mig fortfarandee svag :( xo xo


Tack och hej, Sverige!

Där gick rullgardinen ner, låt oss hoppas att nästa generation fotbollspelare växer upp fort!...

Nytt besök på gymmet

6 km senare känner jag mig extremt nöjd! Ikväll hejar vi på Sverige! Heja heja!

Vilken dag....

kan ev. vara på g att få en förkylning... Känner mig lite snorig och allmänt hänig, kanske inte den bästa lösningen men jag tänkte springa lite på bandet ikväll. Antingen blir jag jätte snorig eller så blir jag pigg och alert. Det vore ju skönt om man kunde få lite vår pigghet så här i början av hösten. Denna veckan får man vara glad, solen ska skinna hela veckan. Jag har redan börjat med mina böner till väderguden, inte jätta kallt och inte jätte mycke snö, så lovar jag inte nämna vädret igen :)

Ska strax dricka mitt dagliga kaffe, kanske kanske jag kan få lite energi där ifrån.

Over and out!


Nedräkning pågår....

18 dagar
13 arbetsdagar
3 torsdagar
2 helger
1 födelsedag
0 månader



Måndag igen...

Det blev en hektiskt söndag, startade morgonen i Åkersberga med Emma 3 månader och Ludvig 3 år. Båda pigga och aktiva på olika sätt. Åkte från naturen till Täby och träffa Julia 4 år och William 2 år, båda aktiva på sitt sätt :)
Tänk att 2 barn kan låta så mycket tillsammans.....

Middagen i Åkersberga var super, bra jobbat Rogge och Camilla. Vinet - Masi Amarone luktade och smakade lika fantastiskt som alltid. Frukosten var oxå perfekt, bacon & ägg blir aldrig fel.

Lunch i Täby - svampmackor, plättar och banankaka - bra där Micke. Banankakan fick mig att komma ihåg, Charlies HUT i Thailand. Guest House på Koh Samui som man betalade 50 kr per natt för och som hade banankaka. Den tillsammans med en Cola var alltid en bra start på dagen, efter en lååååååång natt på Reggae Pub eller The Doors.

De var tiden det, typ 94 eller nåt!

Efter Täby var det dax att träna bort allt vi ätit, och där tog jag runt mina 6 km. Jag kommer aldrig bli en sprinter men jag tog mig runt och blev pionröd i fejan på kuppen.

Sen blev det soffan och tvätt som gällde resten av söndagen. Snälla Lars slog ihop en sallad, och jag tvättade samt vek tvätt för glatta livet. Så nu kan vi skita ner oss igen, så jag kan börja om från början igen om 2 helger.

Därefter såg jag ett program som verkligen fick mig att tänka till. Buteljerat vatten.... Att dessa flaskor kan innehålla så mycket farliga ämnen och att innehållet inte är kontrollerat så som man tror i USA, var för mig verkligen en uppenbarelse. Så fram för kranvatten, säger jag som kommer leva på buteljerat vatten i 3 veckor inom kort. Fast det känns som om det är subventionerat när man är på Filipinerna eller Micronesien. Dock kommer jag hålla mig undan från Nestlé, Pepsi och Coca-Cola's vatten (om det går), det känns som dessa företag inte direkt försöker få sina företag i balans med jordens resurser.

Over and out!





Lämnar skogen för stan...

imag0408 (MMS)

Lämnar skogen för stan...


Mot Åkersberga here we come...

imag0406 (MMS)

Mot Åkersberga here we come...


Nya kaffebönor inhandlade...

imag0405 (MMS)

Nya kaffebönor inhandlade...


Nya kaffebönor inhandlade...

imag0405 (MMS)

Nya kaffebönor inhandlade...


Ibland händer något oväntat...

som livar upp dagen och ger en en bra start på helgen...



Idag kom maken hem med rosa rosor och han gick med på att vara barnvakt till Nicolas David nästa lördag, medan vi shoppar och brunchar, bra där! Man kan ju inte annat än undra vad detta kommer kosta, undra vad han vill ha i utbyte... eller kanske han bara är snäll?!?!?!

Nu är det helg!

Over and out




Favorit gum



Smakar smaskens och men tappar smaken fort, fast vad gör det , då man börja göra sjysta bubblor, dock ej dubbelbubblor :) 80-talet is back eller är det inte vad alla trendspannar säger nu.

Smack Smack

Jobbar här idag....



och kl 13 ska ha lunch date med han som bor här med mig....

xo xo

Toooorsdag.....

Å idag kanske det blir träning om man har tur eller otur.... Skämtåsido men i morse insåg jag/man att HÖSTEN är verkligen här med mörker & regn. Tittar man ut så blir man inte direkt peppad av att ge sig ut, det har ju redan börja skymma. 

Torsdag innebär oxå att helgen är här inom kort, och jag ska jobba hemma imorgon. Vilket innebär att det känns som nästan som helgen kommer redan nu... För imorgon kan man kliva upp kl 8, sätta sig i fåtöljen, logga på och börja jobba. Snabbt smidigt och fantastiskt effektivitet, me like.

Det är tur att jag om 21 dagar sitter på ett plan på väg till Filipinerna och sen till Micronesien. Om 11 veckor/77 dagar är det jul :D ni har väl köpt alla julklappar?!?!?!?

Å du Lars, denna gång en kommer du inte undan, jag fick ingen present på födelsedagen och ingen på bröllopsdagen  så börja fundera, ny kamera eller väska fungerar bra. ;-)

Xo Xo


Jo just det

Jag och Lars ingick igår ett avtal som i slutet kommer vara en av våra livs största och förhoppningsvis bästa affärer. Vi skrev på för Värsåsvillan och en korsning av LOFT 76 och LOFT 88.


Denna framsida med glasparti och över 5 meter i tak i storstugan. Fast med modifierad loft 76 planlösning.

Nästan 80 kvm boyta med 2 sovrum, kök & storstuga i ett, badrum, klädkammare och hall. Loft på 27 kvm med utsikt vid bra väder. Nu börjar alla val, vilket kakel, vilket kök, vilka tapeter i sovrummen... Roliga men oxå ack. så ångestfulla för vissa. Så nu ber jag en stilla bön till hantverksguden om snälla, duktiga och leveransdugliga leverantörer och att fuskbyggeprogrammet aldrig kommer behöva besöka oss.

Over and out.






Idag har man lämnat blod

och SOM VANLIGT är jag nu blå i armveck och på händerna. Jag blev utrustad med vener som inte syns, så innan tanten med 30 år erfarenhet kommer, så har jag hunnit blivit stucken sisådär 5 gånger av 2-3 personer som försökt.

Därefter inser de att det tunga artilleriet måste sättas in och syster Birgitta med 30 år erfarenhet kliver in, sätter strypsnaran runt armen och börjar känna med pekfingret. Hon sticker in nålen och vips så pumpas det ut blod i 7 små rör. Syster Birgitta ler och säger, nu hade jag tur... Själv är jag tacksam för det innebär att jag "bara" behöver ha plåster på varsin handen, handleden och i varje armveck. Tur att man bara gör detta vartannat år eller så. Nästa gång tror jag, jag ber om den mest erfarna igen så kanske jag kan få gå hem med ett plåster :D

Med tanke på min historiska rädsla för sprutor i unga år, har jag blivit fantastiskt botad. Hur det vet jag inte, men sprutor gör mig inget, så länge de inte ska sättas i munnen.

XO XO

Vi har skrivit på för huset

Japp, nu är vi verkligen igång, huset är bestämt. Målet är att ha det klart till midsommar 2011. Xo xo

Titta vad jag & Lars ska gå på.... Härligt...

imag0404 (MMS)

Titta vad jag & Lars ska gå på.... Härligt, något att liva upp i höstmörkret...


Sen lunch idag.....

så blir det när man äter sen frukost och har möten på lunchen....

Xo Xo

Norrtälje köer.... Åk aldrig hem vid 4 tid...

imag0403 (MMS)

Norrtälje köer.... Åk aldrig hem vid 4 tiden, senare eller tidigare är ett tips. Vår taktik blir att åka måndag morgon, när huset är uppe.


Zeus på äventyr, massor av löv och dy att ...

imag0399 (MMS)

Zeus på äventyr, massor av löv och dy att äta....


Höst i norrtälje.... brrrrrrrrr

imag0397 (MMS)

Höst i norrtälje.... brrrrrrrrr


Söndagmorgon....

och jag sitter fortfarande nöjd och belåten i fåtöljen. Igår var vi på Portofino och åt god mat, fick risotto med svart kantarell och tryffel. Därefter somna man gott i soffan framför Här är ditt liv, i alla fall om man heter Lars :D

Igår besökte vi Fredhälls för idag ska vi ut markera vart huset ska stå.... Banken har sagt sitt, så nu är det frittfram att skicka in bygglov (har förhandsbesked redan) samt beställa huset... 80 kvm boyta och 28 kvm loft, så nu börjar alla jobbiga val, lister, tapeter, kök, badrum, golv, design, fönstren, var på tomten ska huset stå och var ska terrasserna vara?!?!? Å nej, det är ett fritidshus med året runt standard, tänker inte lämna innerstan på många år.... Någon måste ju hålla innerstans fanan högt, när alla andra lämnar in för förorten :D

Så nu vet ni vad vi gör närmsta veckorna innan resan går mot värmen.

Xo xo

Äntligen en Stockholmsmugg, ful men Stockh...

imag0396 (MMS)

Äntligen en Stockholmsmugg, ful men Stockholmsmugg..... Köpt på Arlanda, me like...


Oslo next, det blev tåget, då taxi chafför...

imag0395 (MMS)

Oslo next, det blev tåget, då taxi chaffören rekommendera det. En seriekrock vid arlanda och långa köer, blev det svindyra arlanda express, tåget som är sjukt dyrt för 20 minuters resa. Så nu sitter jag här och lyssnar på mix megapol en bra start på nästan helg. Xo xo


Puhuhuuuuu - helg igen

Det går fort nu...... igår var jag en tur till Oslo över dagen. Som tur var håller SAS sin tidtabell lite bättre än SL gör, iallafall denna vecka :) En annan lite mindre smickrande notering för SAS var att, en ombokningsbarbiljett inte är ombokningsbar. Om man inte vill betala 1000 kr extra förstås..... Då kunde vi fått åka hem lite tidigare eller nått :(
Så vi fick sitta i loungen i 2 timmar, för att sen åka ett smockfullt SAS plan hem, där vi alla satt som packade åsnor eller nåt.

En annan notering vi gjorde var att kungen och drottningen tillbringa sin dag i Norge igår, de åkte nämligen samma plan igår morse. Hem åkte Norges älskling Rybakov till Stockholm, med sin fiol och allt. Här åker man kungligt :)

Nu ska jag dricka lite vuxenvälling i en speciell mugg....

XO XO

RSS 2.0