Tips från mig

Årstiderna  http://arstiderna.com/ har fått in passerade tomaterna igen, YES!



Jag har/kan inte äta tomatsås/soppa utan att lida svårt dagen efter (tror även toan lidit lika mycket som jag, så förstår ni varför jag inte äter tomater). Men dessa passerade tomaterna från Italien kan jag äta, och de är inte lätta att hitta i affären.  Till alla mina miljöfokuserade vänner, så kan jag meddela att de är ekologiska :) För er kan jag stolt meddela att vi köpt vår första låda och det blev en mix låda för 1-2 personer. Återkommer med rapport senare om vad vi tyckte.

Hej hej

2 filmer på en dag....

Gårdagen tillbringades hemma, fick lammracks och svamprisotto till middag. Förrätten fixade jag, löjroms toast, vår ICA har alltid prisvärd löjrom, denna helg kostande 799 kr/kg, inga 2500 kr/kg som jag sett på andra affärer.

Därefter tillbringades kvällen tittande på repriser, På Spåret, Skavlan och roligast av dom alla SOLSIDAN. Missade ni det, måste ni gå in på TV4 Play och se fredagens avsnitt, så bra! Alla ens fördomar om välbeställda förorter driver de med, jakten på kvällssol känns igen.

Idag har vi klämt 2 filmer :) Den första titta vi på hemma, Gran Torino - med Clintan. Så himla bra, Clintan spelar en bitter man med underbara kommentarer, hyr den eller ladda ner den :) Vi hyrde



Den andra blev på storduk, jajamensann vi gick på bio första gången på år. Vi kommer inte ens ihåg sista filmen vi såg på bio. Vi gjorde som 100 000 andra svenskar har gjort vi såg Snabba Cash. Inte så bra, boken är bättre. Bra för att vara svenskfilm tycker jag (men det säger nog mer om min smak på film än svenskfilm). Vi tyckte båda att den var för lång & seg eller som Lars uttryckte sig, det var för mycket relationstjafs.

Så nu var söndagen nästan slut, men jag ser framemot att gå till jobbet imorgon. Det enda jag inte ser framemot är att behöva gå upp kl 7, det spelar ingen roll om man somnar kl 22, är ändå död vid 7 tiden. Kommer ni ihåg när det är ljust när man vaknar, det är inte långt kvar nu, så håll ut några månader till så kommer den ;-)

Over and out









Mina nya favoriter...

Som jag berättade tidigare i veckan, var jag på en fynda räd på NK. Några fynd blev Lars fynd, som han kommer få ta del av på onsdag, men ett fynd var till mig. Å ja, ni som känner mig, vet att det handlar om SKOR, denna gången ett par stövlar i svartskinn. De lixom bara signalerade köp oss, du bara måste ha oss ;-)




och nu är jag en lycklig ägare av dessa, visst är dom finna?!?! Synd bara att vädret är som det är, så de får bo kvar i kartongen tills snön, slask och saltet är bort.

XO XO

En sång för grannen :)

Igår var det singbattel på Söder, kvällen började med lite champagnes. därefter middag. Tabbouil fick stå för mat, det blev 16 meze rätter som serverades, medan kvällens låtval diskuterades. Taktiken för mina medspelare var klar, sjung ut värdinnans röst (dvs. min) och sen spöa henne stort i favorit låtarna. Lyckades de spöa en förkyld, basröstad och hostande värdinna? :)

Kvällen började lugnt och försiktig...



Ganska snabbt höjdes pulsen och volymen...





Och lyckan var total när värdinnans röst försvann..... Och ja, jag förlorade knappt i några av yl låtarna, men det får man bjuda på, för man vill ju inte att ens vänner vill sluta sjunga tillsammans med en :-) Tänk vad kul och glad man blir av att sjung, både Peppe och Persika (bild ovan) skulle aldrig sjunga tidigare, men med singstar har alla hämningar försvunnit, man struntar helt enkelt om det låter för jävligt eller inte.

Stackars mina grannar säger jag bara!!! Nu finns nya Pink och Kelly Clarksson låtar nedladdade på vår PS3,a så jag längtar redan till nästa gång det ska sjungas. Vi enandes om att det är roligare att träffas så här än att gå ut och göra stan. Är detta ett ålderstecken eller inte?!?!? :)

Hej Hej

Singstar pågår,...

69b399f7524a608e41b3d63458fc8a83.png

Singstar pågår, 4 timmar + några timmar kvar ;)


Förlåt min...

-510fd8ba1aa93c345a3a5d548add3ac.png

Förlåt min kropp, Donken igen, men det blev lite stressigt idag. Jag låste fel lås i morse, så det blev panik åka hem eller det hade kunnat bli dyrt. Till mitt försvar så åt jag inte ens hälften av pommesen. Over and out!


Vilket fynd!!!

Då det är födelsedag nästa vecka så måste man införskaffa presenter, detta var dagens kvällsuppgift. Så jag tog 2 ner till Norrmalmstorg, som för övrigt är ett slagfält fn.då man ska bygga spårväg. Tänkte utnyttja REAN och gissa om att jag gjorde fynd. ;-) 2 fynd till Lars och 1 fynd till mig....




Ett litet kort ljus i mörkret, snart är det helg, skönt!

XO XO

Längtar efter...

0-3a67fac68e7ba152e4474b88a8c87f4e.png

Längtar efter våren! Lukten, ljuset, färgerna och värmen, tänk vad härligt det ska bli, när den väl kommer.


Hur ser en ostkuvös ut....


Så här:



Snö och drivis, då drömmer man sig bort till detta:






Sen var man trött och mätt :)

Denna ostbehållar var fantastisk, som en kuvös full med ost bara i Dubai.


En kväll att komma ihåg i vardagen, vem vet inom kort kan nog middag nr 2 kunna koras. 

Hej hej

Det finns hopp!

Idag känner jag mig riktigt okej, vilket är tur för imorgon ska det sjungas och pimplas vin :)

Dagens höjdpunkt blir nog att ta sig ner på stan och köpa födelsedagspresent till maken. Någon blir nämligen närmare 40 än 30 nästa vecka, och det ska firas. Februari är i vår familjen ett ljus i mörkret, födelsedag, alla ♥-dag (som brukar inte firas, men det förhöjer vardagen) och årsdag av förlovning/vi träffades, vilket är nu 6 år.
6 år är långtid...... det känns lättare att säga 1,5 år som gifta :-)

XO XO

Titta vad jag har fått




och idag var det premiär på jobbet. Silver till grått, gillar formen massor. Coolt att man kan se kameran i sista kula tycker jag.

XO XO

I snön drömmer jag mig bort till middagen i Dubai

här kommer de utlovade bilderna på den fantastiska middagen som vi intog i Dubai.












Sen kom ostkuvösen och efterrätterna.... MUMS!

XO XO

Vilket väder, brrrrrrrrrr

Vågade mig ut från sjukstugan idag och tog en tur till jobbet, och jobbade lite :) Som om inte det var nog så har jag har haft en heldag utan huvudvärk. Den första på nästan 2 veckor, känner mig redan mycket friskare och gladare.

Det ska tydligen komma 1,5 decimeter snö detta dygn, man kan ju undra vem som beställde mer snö? Ett tips till Södersjukhuset är att beställa mera gips, då det i måndags utan detta väder, var löpande band principen på benbrott. Det låg gamla tanter och farbröder med gips över hela akutintag, det saknades både bårar och rum för alla. Själv har vi ingen action idag dvs. inga nya sjukdomar eller icke förutsedda händelser har ännu skett, låt oss få en tråkigt och trist dag idag.

Ni undrar säkert hur det med min allvarliga brännskada från igår? Jo tack bra, pga av min frysteknik så blev det inga blåsor däremot kommer jag få lite brunt/svett skinn på underarmen. Jag tror att jag ska hålla mig borta från köket ett tag framöver, vi är inte riktigt överens fn.

Om ni nu undrar hur Lars mår, så mår han OK, han bestämde sig för att gå till jobbet idag, bra eller dåligt får han avgöra själv. Detta ord OK, vi har i vår familj olika åsikter om detta ord, när jag säger att det är OK, då är det inte bra snarare på gränsen på dåligt. Men när "han där hemma" säger OK då är det lika med bra, jag har flera gånger frågat varför han inte säger Bra istället för OK. Men det går tydligen inte... men å andra sidan så är mitt glas alltid halvfullt och inte halvtomt. Och ni kan ju gissa vad "hans glas" alltid är?!?! ;-)

Dax för att försöka ta sig hem, det kanske bli en gång tur till tunnelbanan idag, SL buss och snö brukar ju aldrig vara en bra kombination.

Hej hej






Status från sjukstugan nr 5

han är hemma!!!!!!!!!!!!! Inte i toppform men dock hemma, ingen diagnos fastställd, dock tror man på blindtarmen, så sista ordet är nog inte sagt ännu.

XO XO

Status från sjukstugan nr 4

Ett råd till er där ute, laga inte soppa när man intagit hostmedicin med lite krut i :) Jag har lyckats med att spräcka mixen när jag skulle mixa min soppa, vilket fick till följd att jag fick soppa över hela köket samt det värsta, JAG LYCKADES BRÄNNA mig ordentligt på armen. Så nu har jag tagit på mig kylklamparna och sockan, och håller tummarna för att jag inte ska få några blåsor, för ont gör det.



Hur blev soppan, jo tack god till slut.



Paprika och aubergine soppa med fetaost.

Hur mår köket, inte lika bra med det överlever efter lite städning, hur mår mixen, inte lika bra!?!?

Hur mår Lars, vet inte, han har inte ringt så just nu ser det ut som han kommer hem, om nu jourläkaren har tid och skriva ut honom. Fast med vår tur, så får han nog sova i korridoren igen.

XO XO

Status från sjukstugan nr 3

Lars kommer troligen hem, allt beror på jourläkarens dom. Hans prover är fortfarande inte bra, men man vet inte vad det är. Han har dock ingen feber eller ont, han sitter nu upp korridoren, stackaren har fortfarande inte fått något rum.




Själv halsar jag fortfarande hostmedicin och mår bättre för varje klunk jag tar ;-) Varför är jag inte på sjukhuset, jo därför jag är en levande virus och bakterie spridare fn. och man vill helt enkelt inte ha mig där.

XO XO


Status från sjukstugan nr 2

Kl 18.30 vet vi om Lars får komma hem eller inte, återkommer med en rapport då för dom som är intresserade.

Själv mår jag fint fint ska snart ta en lite hostmedicin sup igen och fundera på vem som ska få laga mat till oss/mig idag... ICA, pizza, thai eller indiskt, är inte så sugen på något alls, men äta bör man annars blir man aldrig frisk sägs det.

XO XO

Status från sjukstugan

Lars är fortfarande på sjukhuset, har inte ont längre, men har en infektion som inte är definierad ännu. Har pratat med honom och han är vid gott mod, ska upp till honom ikväll om han inte får komma hem. Effektviten är inte direkt på topp, stackarn har fått sova i en korridor i natt, det finns inga rum lediga på hotell Södersjukhuset, bara så ni vet. Tydligen är inte servicen som i Dubai :)

Själv går jag på följande:

Känner mig redan bättre kan det bero på Cocilliana månne?!?!?!?

Ny rapport kommer när jag vet mer om Lars status...

XO XO




Sjukstuga på söder

Lars väntar på att bli utskriven, de lärda tvistar om vad det är han fått, något är fel men är det stenar eller blindtarm?? Vi får se... Lars kommer i alla fall inte äta kyckling och fetaost igen, detta är 2dra gången han får åka till sjukhuset efter en middag med kyckling och fetaost :) Så nu får jag ha fetaosten för mig själv!!!

Själv har jag haft en sömnlös natt till med hosta och äckelslem, fick nog och gick till vårdcentralen, så nu har även jag fått piller. Så förhoppningsvis står vi båda på bena imorgon, är så himla trött på det här nu. Vill vara frisk, kunna träna och jobba.

Jobbar hemifrån idag, så ni vet vart jag finns.

XO XO


Smet från...

2012ef7f61c3390021cd3f80014b1049.png

Smet från sjukan, mot mat, har inte ätit sen frukost. Lars väntar fortfarande på röntgen, men sen får han sova över.


Medicin för...

2e337c22b6e9b09c3ba2fb1c61df1d54.png

Medicin för den "jättesjuka", som för övrigt snarkar fn. Själv står jag i en sjukhus korridor medans Lars får ligga i en. Akuten är i alla fall överfull av benbrott och Lars sänker medelåldern markant. Snart ska det röntgas, kolla in stenarna lixom.


ER action,...

6c43d4906fcbd2663ec776e368ca03ce.png

ER action, vi tillbringar måndagen på Södersjukhuset, Lars icke existerande galla spökar. Så nu har vi riktig sjukstuga, i vår familj, nästan som Jessica och Julia, fast dom hade vattekoppor.


Åretsman....

efter att igår plöjt filmen Australia med Hugh Jackman och Nicole Kidman, så kan jag bara säga MUMS! Filmen vara okej berättelsen riktigt usel men pga. alla scenografi och framför allt pga. Hugh Jackman, blev den helt okej. 2 timmar och 39 minuter kräver något att lägga ögonen på och det får man, tack Hugh Jackman!!



Vilken man och vilken fröjd att titta på.

XO XO

Har mått bättre men oxå sämre...

Måndagsmorgon och vi har sjukstuga hemma, Lars ligger hemma med magknip (har inte kräkts ännu) och jag har dock tagit mig till jobbet med huvudvärk :(  Själv hoppas jag att Lars inte ska ha nära döden upplevelse med keramikguden där hemma, för då kommer jag behöva vara hemma imorgon....

Gårdagens promenad tog ut sin rätt idag, blåsor över hela fötterna. Så idag fick man sätta på sig tofflorna när man skulle ta sig till jobbet.


XO XO

Filmmaraton

Lars jobbar och jag har plöjt följande filmer:

Shopoholic & Australia, tjejfilmer för en ensamkväll, det är bara Ben & Jerry glass som fattas och den kommer strax

XO XO

Tips till restauranger i Stockholm

Detta skulle jag vilja ha på restauranger i Stockholm...



En pall för väskan :) min Karen Miller väska trivdes bra på sin lilla pall.

Hittilse har jag inte sett detta i Stockholm eller Sverige, så vem blir först?!?!?

Hej hej

En grå promenad...

Stockholm visar sig inte från sin vackraste sida fn. Is, is, sand, sand och grå snö men vi trotsade det gråa och promenerade till NK och sen tillbaks hem. Självklart tog vi samma runda som resten av alla turister gjorde, över nya renoverade paradbron. Jag tog ett extra skutt på stenen som Viktoria satte på plats igår, bara för att jag kunde.



Och här kunde man se hur bygget gick till för alla de som undrat....

Så här blev slut resultatet för den som undrade :)

Sen blev det hem till kära söder, det blev lite kallt på slutet då solen försvann bakom ett lager av moln.




Snart är januari slut och februari har många roliga händelser som ska firas, födelsedag, årsdag och alla hjärtans dag. Vips sä är det Mars och vår kan man hoppas.

XO XO

Lördagsmys....

har idag inte gjort mycket, tog en promenad till Pocketshopen och handlade middag. Tillräckligt för att känna sig slut, dumma dumma förkylning.

Läste denna bok på semestern och insåg att jag måste läsa de andra böckerna oxå. Snömannen var så bra att jag läste ut den på 24 timmar, och tur som jag har finns det minst 5 böcker till att läsa, dock skrivna innan denna men det gör inget. Så jag var och handla första boken, så jag har något att läsa.



Har för övrigt tvätthelg, många maskiner blir det med vinter och sommarkläder, det gör en påmind om hur många MÅNADER det är kvar tills man får plocka fram bikinin och de rosa, vita och ljusblå klänningarna. :( Ner i källaren igen tillsammans med väskor och annat plock som inte behövs här upp.

XO XO

Lördagslyx smörgås

Efter att inte haft matlust på några dagar, kom den tillbaks idag :) Så idag blev det räklyxmackor till lunch....





Färska räkor, rökta räkor, surdegsbröd,  avokado med chili & lime samt aioli, till detta drack jag med coca-cola, mums! Tänk vad gott det är med läsk när man har lite kli i halsen, det lixom bubblar skönt ner i halsen.

XO XO

Fredagsmys

med handboll, På spåret, Skavlan, middag med mjölk och tidig sänggång, gott trots reducerade smaklökar.



XO XO

Jag, soffan och internet....

Efter att ha känt mig som bilden nedan i flera dagar....




Jag skulle även velat skruva av huvudet och burit det under armen eller lämnat kvar i sängen senaste dagarna men ingen har tyckt att detta var en bra idé.


och efter att proppat i mig nedan:



i några dagar, funkar hjärnan och jag är riktigt hungrig......

Så länge jag inte gör något allt för hastigt för då kommer klimakterie svettningarna :)
Så jag, soffan och internet har date ikväll, tror faktiskt att tv får vara med oxå!!! Och nu tänker ni med Lars då?!?!? Jo Lars älskar sitt jobb så mycket att han jobbar länge även på fredagar, han vill inte gå hem helt enkelt. Inte riktigt normalt, nej jag vet, men det är hans val, inte mitt.

XO XO


Påväg ur dimman

Min huvudvärk har släppt, äntligen! Har även lagt av några JÄTTE nysningar, sådana där som gör en snurrig i huvudet, som gör blicken grumlig för några sekunder. Äntligen känns det som jag börjar bli bättre, så det finns nog hopp, dock inte för några fysiska aktiviteter i helgen.

Denna "förkylning" har varit konstig, måste vara mellanöstern förkylning på en svag europé, jag pallade inte trycket helt enkelt. Å det jag trodde var släng av svaghet pga. en livad kväll innan i söndags, var nog början på "mellanöstern förkylning", som blev värre av en flygtur till kylan. Jag och en flygresor med förkylning brukar hamna hos vårcentralen och i piller svängen dvs. penicillin. Bihålorna, luftrörskatarr eller icke favoriten akutbronkit, har alltid kommit efter en flygresa. Så vad gör man slutar flyga eller tar risken?!?!?

Ikväll blir det soffan och kanske får man lite god mat om man har tur.

XO XO


Trött och ont i huvudet

Dumma, dumma förkylning! Han (förkylningen) är en konstig variant som sitter lokalt i näsan, bakom ögonen och i svalget dvs. resten av kroppen känner sig frisk och vill ner till gymmet. Hmmmmmm, värst är det på morgonen innan allt har startat upp, det går liksom lite trögt, nästan som när Windows ska starta upp på datorn eller telefonen.

Det gick 4 dagar.... nu är jag FÖRBANNAT på trött på all snö, is och sand. Det går bra att töa bort nu, så väderguden ge mig lite plusgrader några dagar på Södermalm, så lovar jag att inte bli arg nästa vinter på dig. Deal or No Deal?

XO XO

Förkylt är det

Förkylt var det här, men man får vara glad för det lilla, inget halsont i dagen.

Tydligen har jag (vilket inte jag tror på) snarkat som en helkarl i natt!  Lars påstår att han vaknat av det, vilket inte är mer än RÄTT HÅT HONOM! Jag har ju tillbringat MÅNGA NÄTTER med att lyssna på hans ZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Så ibland kanske det finns rättvisa i världen.

XO XO

Bästa damrum någonsin

fanns på hotellet i Dubai, kolla in bilderna där ifrån. Buddha Bar var inte dum den heller, men Grosvenor House vann.




Så snyggt, så bra, självklart finns det en toalett dam som visade en till "rätt toa" och såg till att den lämnades perfekt till nästa gäst. Vad man nu skulle kunna göra på en toa :) 5 stjärniga hotell i Asien har ingen chans i denna tävlingen, om de inte gör en helrenovering och satsar på mer lyx.

XO XO

Första dagen...

0-17095c0b4093687b2bef28648d4f763a.png

Första dagen på kontoret efter semestern, jag överlevde! Hittade detta fotot från semestern, gillar mönstret massor, lite liv jämfört med stockholmsvit :)) Livar upp i mörkret!


I mitt badrumskåp

eller inte :)




som en bloggare borde man göra sånt har jag förstått, så det blev en motsats vad som inte finns.

Hej Hej

Tillbaks till verkligheten....

jobb, jobb, jobb - riktigt roligt faktiskt!

XO XO

Skidbacken i arabland

only in Dubai:






XO XO

Sista kvällen i Dubai...

i bilder:







osv....

XO XO

Potatishjärna

66b135d79af041f9e3fb43e597074edf.png

 

Potatishjärna, jetlag eller förkylning på g? Det får morgondagen utröna, för trött i huvudet för att göra något annat än att läsa mail och surfa i fåtöljen :(

 


Hemma och betalar priset

Vad händer när man har semester? Jo man blir sjuk och mycket riktigt så har jag ont i halsen, känner mig mossig i huvudet. Jag hoppas att det beror på aircon och flygresan hem...

Jag har ialla fall firat hemkomsten med hemma latte och kanelbulle, mums!

XO XO

Hejdå Grosvenor...

0-49871c28af079c6dcd47ef9ed4030b54.png

Hejdå Grosvenor House, mot flygplatsen!


Extremt trött...

6204b04cd2ae54f20ee70da766a45f30.png

Extremt trött och bara 5 timmar till hemfärd. Kommer sova gott på planet, hoppas att våra passagerare tänker göra det samma, orkar inte med fylla och bråk i kväll.


Fikar i...

0-1ba4e97af7070f41a356c64898bee699.png

Fikar i en bok affär, har tittat på skidbacken i dubai.


Ikväll ska vi göra detta:

På balkongen, då alkohol endast finns på hotellen så stannar vi där sista kvällen.







Sen ska vi går på Buddha Bar, fick en skriftlig bekräftelse från restaurangen (man måste boka bord för att få plats säger man), men uppmaningen att klä oss semi-cool och trendig, det kan bli svårt för Lars :) men först ska jag ta emot detta på rummet:



Varje dag får man en ros, ett ordspråk från schejk Muhammed samt små chokladbitar. Tror jag kan bli van med denna totala uppmärksamhet, nu är det kört Lars, vill aldrig gå ner en stjärna efter denna resa ;-).

Detta land är roligt, det är billigare att äta med roomservice än på restaurangerna, man betalar inget extra för att få det sänt till rummet, gissa om vi utnyttjat detta till max. Frukost varje morgon och igår tog vi middag efter shopping upplevelsen på rummet, vi var helt slut efter DubaiMall. Så vi beställde upp smårätter och titta på skidskytte på tysk tv, kändes lite absurt!

En annan notering är att det nästan aldrig står priser på varor etc. Kan det vara så att man inte ska behöva bry sig gällande priserna, det anses ofint att vilja veta eller?!?!? Gissa vem som tycker detta är jobbigt :) Som sagt priserna är som hemma inkl alkohol. Du kan få en bra flaska vin för 500 kr om du håller dig till nya världen, det enda som är billigt är att åka taxi, trots att taxi chafförerna är så prydliga och har samma färg på axelklaffarna som bilens tak har. Det är säkert oxå billigt om du handlar på varuhusen etc. men det gör man ju inte direkt när man bor på hotell.

Gillar man att titta på bilar så ska man oxå åka hit, vet inte hur många gånger jag fått stanna och titta på en bil, Ferrari, Porsche, BMW, Maserati, Lamborghini sätt dig på ett kaffe och du kommer se de senaste, de största och de värsta bilarna i ditt liv.

Imorgon är sista dagen, vårt plan går kl 2 på natten, så vi ska tillbringa dagen vid poolen, äta lite middag och sen dra oss ut till flygplatsen. Där vi tänkte shoppa och utnyttja våra Priority pass i väntan på att få åka hem.

Hej Hej!



Inga blekfisar längre

Vi har lagrat D-vitaminer inför de 3 månaders med vinter som är kvar.







Å vi går på starbucks nästan varje dag, deras Frappe är bäst!

XO XO

Vykort från Dubai

I Dubai är det torrlagt både på land och i strupen. Var och åt på Butcher Shop & Grill, fick fantastiska biffar, som en zinfandel skull passat till, men det blev läsk eller juice till biffen.

Vi lyckades få bästa bordet för fyrverkeriet som de smällde av, varför vet vi inte??



Sen tog vi oss en tur till Starbucks, för lite kaffe...



Å som ni ser är det inte jätte varmt på kvällarna, det är som svensksommar.  Därefter tog vi oss hem, för man blir ju trött av mat och läsk :)

XO XO


38e våningen



Sjukt högt upp men härlig utsikt, synd bara på alla dessa byggplatser som hela Dubai består av, är osäker på vilka som ska bo där bara!

Dubai mall...

122b09365407d52f7fd591ca7e4c957e.png

 

Dubai mall, isrink, jätte akvarium och 1200 butiker och många har rea :)) Im in heaven och Lars is in hell!

 


Årets middag....

eller snarare en av kanditaterna på årets middag/restaurangbesök....

Igår var i på Rhodes Mezzanine och intogen en liten avsmakningmeny, med hummer, tryffel, gåslever, anklever, lamm, getost m.m. Vi skulle ha gått på Gordon Ramsey's restaurang men den var stängd pga. renovering. Så här i efterhand så ångrar vi oss inte alls. Nedan är ett smak prov på härligheterna vi fick, laddar upp mera när vi kommer hem, middagen var fantastisk.



Men livet på stranden är oxå härligt, då allt serveras vid solbädden:



Eller på rummet :)



och vill man inte gå själv finns dessa att hyra


eller så kan man ta luftvägen...



och dom tar helikopter upp, det är VM i Dubai för denna udda sport och vi har utsikt över landningsbanan från hotellrummet och på stranden.

Nu ska jag lägga mig i ett bad och njuta inför drinken som ska tas på balkongen, sa jag att det var 38de våningen... Jag behöver drinken för att inte få svindel, det är lite för högt tycker jag.

XO XO 

En resumé av semestern hittils....

Det är ett hårt liv i Dubai, man går upp runt 10, tar shuttelbussen till syster hotelet (5 min, men det går inte att gå pga. alla byggen) Man börjar gå ned mot stranden, man behöver bara passera 3 pool områden och vi pratar inga små pooler... Om man är trött kan man få åka "liten golf bil ner", sen möts man av leenden som fixar handduk och själva solbädden åt dig. Efter ca 30 minuter får man en kall handduk för huvudet, efter 2 timmar lite glass och sen ny kall handduk, självklart kan man få lite lunch och dricka utan att röra sig en centimeter. Man blir riktigt bortskämd kan jag lova!



Idag vaknade vi runt 10 och gårdagenskväll satt i huvudet. Vi lyckades ialla fall ta oss iväg till:




Igår var vi här och det satte sig på mitt huvud, vi var även på Budda Bar som var ett ställe för sig, dit ska vi igen



Ikväll ska vi äta på en "fin" restaurang och jag har siktat in mig på risotto, igår blev det pub mat och kvällen innan libanesisk mat.

XOXO


Vykort








Vi har det bra....

Dubai.....

Efter 6 timmar med fulla svenskar på väg till semestern, så var vi äntligen framme. Ljummet och regn, med massiva blixtrar, som vi inte lyckades att fånga på bild.

Det blev i alla fall roomservice, för hungriga var vi vid midnatt.


Våra medresenärer var en intressant grupp, ett par som drack sig asfulla, bråkade och sen gjorde sexuella akter (jag såg dom dock inte, Lars påstår att han såg). 3 tjejer runt 22 som drack sig fulla och prata oavbrutet så ens öron ramlade av. Samtalen var av de intima slagen samt att de skulle gå ner 10 kg, ena kanske var med barn och hur många gånger man haft sex etc.

Vi vaknade i alla fall på 38de våningen med denna utsikt:



Oja det är palmen man ser med hotell Atlantis för dom som vet...

Tillbringade sen dagen vid poolen, tittade på alla skyskrapor, det är som i Singapore fast utan sneaögon, fast inte. 80% av befolkningen är arbetsinvandring...




Hotellrummet är verkligen HELT OKEJ! Enda som saknas i badrummet är en tv :) Fritt vatten i flaska, frukt och kaka varje dag, åt lunch vid poolen idag och Lars har nog druckit sitt dyraste vatten någonsin till lunchen. För då måste man betala för det.... :D



Dubai är inte för budget resenärer, att leva under 1000 kr(bara mat & dricka) per dag för 2 personer är svårt, då är det bara att skippa alkoholen, äta på amerikanska kedjor och inte bo på 5 stjärnigt hotell. Som Lars sa, vi kommer nog gilla Dubai efter lunchen, 2 målmat som är jätte goda. Då blir vi sålda, plånboken kommer dock ha ett stort håll, tur att man får påfyllning varje månad.

Nu ska jag och min ny mera rosa kropp slappa lite till framför TV'en för ikväll blir det en lite utflykt.

XO XO







Lars firar...

-8b3c9c31435f603ad94c6c97a521ddf.png

Lars firar semester med lilla ölen, dvs bara 75 cl.


I baren...

78000bddf424738f119a834cd5480cca.png

I baren inför avfärden, hungrig som en varg! Snart kommer cesarsallad, mums!


Resan har...

0-6b92c651a3da47a40decb603e056dde4.png

Resan har börjat och vädret är såklart milt och lagom tills vi kommer hem så är de15 minus igen. Prognosen för vädret dit vi ska är varm :-D


Packning pågår...



Kaoset har inträtt i rum nr 3 :) Det är alltid lika härligt att plocka fram sommarkläder när det är minusgrader utanför. Det jobbiga är att man inte alltid hittar det man letar efter, denna gång återfinns inte shorts. Så det får bli en kjol och klänning resa. Å det är jag som är färdig packad, herrn i familjen har inte börjat ännu... Jag sätter en hundring på att han gör det imorgonbitti och glömmer halva garderoben, lägg till att vi blir osams oxå, för han hittar inte något han måste ha med sig. Sen sätter vi oss i Taxin och fred inträffar tills vi landar på Arlanda igen!!!

XO XO

Årets Tomte!!

Jag ser utser denna Tomte till Årets Tomte :) Han ser ut som han ätit hela julbordet själv eller som man känner sig efter alla helger. Uppblåst och trött på skinka, sill, lax och julmust.




Denna tomten bor i Tallkorgen och verkar trivas :)

XO XO

Tacos i Tallkorgen

Igår provade vi på fredagsmys i Tallkrogen :) Ingela & Magnus och killarna, 7 & 5 år, som hade klätt på sig sina bästa kläder för vårt besök. DVS. AIK & Sveriges landslags tröjor med tillhörande shorts... Fint klädval då det är 19 grader kallt ute.



Tacos med lyx nachoschips som man aldrig får hemma, det var jätte gott, vilket även denna var:


Som en god efterrätt............



Årets plast gran :) inget barr här inte...

XO XO


Semester börjar nu....

Började dagen med att vara törstig, jobbade stenhårt, brandlarm vid lunch och pizza för att värma upp sig. Fortsatte att jobba hårt och nu tar jag ledigt.

Första timmarna av semestern ska tillbringas i Tallkorgen, Tacoskväll med Ingela & Magnus med barn. Vem vet det kan nog bli en lite uppdatering om hur kvällen gick.

På söndag drar vi till värmen!

XO XO


Middag på Marie Laveau

Igår var vi (Nimpi, Persika och jag) på "KÖTT" stället nr 1 på Hornsgatan, Marie Laveau.



Ryggbiffen var god, med massa tillbehör.



Vinlistan hade både Zinfandel, Barbera, Rioja och massa franskt surtskit ;-) dvs. unga viner. 



Även jag var närvaranade, med städrocken (Lars definition på min klänning dvs. asful) Ljuset gör den inte direkt snyggare.



Detta Rioja vin kan jag rekommendera, men jag måste varna för att man kan bli ganska trött dagen efter.

XO XO


Lunch dax,...

46216b6f922c4328b7e54e138654280e.png

Lunch dax, med fröken Julia och Johanna. Lyckan var total när vatten glaset var fullt med djur. Där efter var det dax för shopping, inte lika kul enligt en 3 åring.


Har en hektisk dag idag...

Torsdag och 2 arbetsdagar kvar eller snarare 1 dag kvar.... Jobbar nämligen halvdag idag och blir inom kort upphämtad av Johanna & Julia. Vi ska nämligen shoppa, NK rea och lunch står på programmet. Därefter ska jag träffa Jessika, vi ska äta middag tillsammans idag, ska bli trevligt!

En bra nedtrappning inför morgondagen, som troligen kommer bli hektisk då allt ska göras inför 1 veckas semester eller inte. Jag har varit duktigt på att jobba bort saker, har dock en surdeg kvar som ska hanteras imorgon.

XO XO


Julgransplundring

och vår gran är inte alls torr och törstig....





för varje pumla jag tog bort rasade det ner barr på golvet....  Första utmaningen kommer vara att ta bort belysningen utan att alla barr ramlar av. Andra är att få ut den utan att få barr i hela LÄGENHETEN men det bli Lars uppgift.

XO XO




Middag ala Elli

Blir inte lika snyggt upplagd men smakade gott....



Spenat & fetaost pirog, en jättepirog blev det :)




Lammet var lent och getostkrämen perfekt enligt kockens önskemål, mosad rosa potatis hmmm var godare än den ser ut, Yvonne gör det så mycket bättre.


2 av julklapparna användes, pepparkvarnen och karaffen som blivit en favorit.

Middagen var uppskattad av ordinarie kocken, men jag tror att han tycker han kunde ha gjort det själv bättre. Vilket är helt okej för mig :)

XO XO


Jag tänker inte

gå utanför dörren om det ska fortsätta var sjukt kallt ute. Målet är att inte KLIVA utanför dörren förens jag verkligen måste, så då vet ni var jag är de närmsta dagarna!!! D

Det slår mig att folk betalar pengar frivilligt för att uppleva detta på en semester.... tur att vi är olika och att det är en fri värld vi lever i :)

XO XO

Jag Barista....



Allt man behöver för att få till sitt kaffe, vilket har varit svårt att få tag på mellan jul & nyår på morgonen. Caféerna var stängda över jul & nyår och espressohouse har slagit igen vid odenplan. Så idag fick jag göra mitt kaffe själv och jag har fått godkänt av Baristan no 1 här hemma. Att göra själva kaffet är okej, men att göra rent och ta hand om det efter åt, är det riktigt jobbiga. Å det är därför en latte kan vara värd 30 kr på stan enligt mig.

Hur går det med matplanerna här hemma? Hyfsat jag ska göra spenat och fetaost piroger, bra ide i affären, känns jäkligt jobbigt nu. Jag har köpt rosa potatisar :) någon speciell potatis sort som Yvonne tjatat om några veckor nu. Så ikväll ska de prövas tillsammans med Lamm och getostkräm, resultatet publiceras senare om det nu blir bra.

Å visst ska vi dricka lite vin till det hela, dock osäker vad som får komma utifrån gömmorna.

SeeYa!



Dag före ledigt HÄRLIGT!

Tisdag och det är lillfredag kan man kalla det!!! Imorgon får man sova ut igen, jippi!

Jag har lyckats vända på dygnet, det var tänkt att jag skulle träna i morse. När klockan ringde kl 6, så konstaterade jag, glöm det! Vi gör det imorgon istället, då får det bli ett hårt pass igen.

Idag är det igen min tur att laga mat, nästan en vändpunkt i vår relation :) Fast jag har redan begärt assistans till själva stekandet, tror jag ska bjuda på lamm. En sak är ialla fall säker, det blir potatisklyftor i ugn, lätt och gott!

Börjar bli riktigt trött på detta väder, skiter i solen om det är 10 grader kallt ute, då kan både solen och snö fara åt fanders!

För mig är tulpaner vår, så därför köper jag till Lars sorg tulpaner ofta. De får mig att tänka på värme (då menar jag 0 gradigt) och lukten av något annat än kall snö.

Dessa pryder vårt köksbord fn. Orange och gula nästan lite påskiga....







Strax dax att gå hem, tänker inte jobba heldag, 1 timme till och jag drar hem till värmen och söder.

XO XO

Favorit program...

6cde80ff7acc3ba0d1759d0b51e2f798.png

Favorit program har kommit tillbaks, Medium, kusligt program som jag nästan bli beroende av.


Jag står...

52ab6aeab00c8819709b18e93fb8b28e.png

Jag står för matlagningen, och då blir det helfabrikat från Ica, mums! Vilken lyx min make har eller vad säger ni?!?


Katten som...

0-404d35157ec08d877f8d007e4ba4cf9c.png

Katten som lyser upp mig, något alla borde ha i mörkret.


Första arbetsdagen 2010

och det känns helt okej! Även om tröttheten var total på morgonen och önskan att kliva ut i kylan var lika med NOLL.

Men nu är jag i alla fall här och det går förvånansvärt lätt att få något gjort, kan bero på att man är ledig på onsdag.

Året 2010 har börjat bra, har redan lyckats träna 2 gånger och har lovat mig själv att inte jobbet ska få inkräkta på tränandet. Om det är något ens kropp behöver så är det träning, så det mina vänner är mitt nyårslöfte, träning ska går före jobbet. Good Luck säger jag bara till mig själv, påminn mig gärna om detta i Mars.....

XO XO

Status....

- tvätta - check

- slänga alla dessa kartonger/påsar/papper som kommit innanför våra dörrar senaste veckorna - halv check

- välja restauranger som ska bokas i Dubai - imorgon kanske.....

- träna - jajamensann i hela 2 timmar...

- se film ( de ska snart lämnas tillbaks) check helt okej film enligt mig, inte enligt Lars

- promenad (om Lars får som han vill, själv tycker jag att det är FÖR KALLT) Icke, jag slapp, jippi!!!

Nu är det Robbie Williams på tv, halv falskt men fortfarande helt fantastisk och så charmig, han ser ut som en människa som levt, inte hollywood där inte.

Imorgon ska man jobba, puhuuuuuu!

XO XO



3 januari - tvätt & fixar dag

Dax att börja göra något vettigt hemma och planera för semestern. Så jag har författat en lista på allt som ska göras idag:

- tvätta
- slänga alla dessa kartonger/påsar/papper som kommit innanför våra dörrar senaste veckorna
- välja restauranger som ska bokas i Dubai
- träna
- se film ( de ska snart lämnas tillbaks)
- promenad (om Lars får som han vill, själv tycker jag att det är FÖR KALLT)

Sen får man gå och lägga sig, imorgon är det jobb igen.

XO XO


Hummer frossa....

ICA reade ut humrar, så för 70 kr fick man sig ett vattenkräldjur som min fantastiska make glatt tog hand om. Det blev en 4 rättsmiddag som började med ost och lite salami



undertiden kokade fonden och sen skulle första varmrätten tillagas:


Hummer soppa med cayennepeppar och konjak i...



Hummer risotto med färskhummer med citrussmör, sååååååååååå gott!




Sen fick man chokladmousse med passionsfrukt, mumsfilibabba.

Vinet som serverades var Pio Cesare, Nebbiolo, godaste nebbiolo på länge samt Laroche Saint Martin Chablis, perfekt till både soppan och risotton, Mumsfilibabba. Imorgon blir det träning igen, beach 2010 är här om 7 dagar ;)

God fortsättning!





2 januari på söder

och idag gick vi till Ringen, förbi skanstull systemet (som luktade gammal alkis), därefter till kaffebutiken,sen ringvägen till rosenlundsgatan (å här tappade jag känseln i bena) och sen hem. Inte nog med det vi åkte till gymmet och tränade lite, över energiskt ja, men bra för moralen. Nu väntar en hummer middag, soppa och risotto med tillbehör. Innan vi parkerar oss i soffan för en film och lite choklad med crisp.

Imorgon tänker jag gå ut så lite som möjligt, det är för kallt och jag är så trött på att frysa om kinderna. Det är precis 1 vecka kvar till värmen, och jag ska njuta av varje dag till dess, med att gå ut så lite som möjligt och titta på film hemma.

Igår hyrde vi vår första film ihop någonsin, Borta bäst, Hemma värst med Vince Vaughn och Reese Witherspoon - riktigt rolig och perfekt en nyårsdag när huvudet inte är på topp. Vi insåg att våra egna familjer känns "väldigt normala", jämförelse med deras.

XO XO


2010 är här

och det känns precis som 2009.

Å här kommer det bästa & sämsta som hänt under 2009 enligt mig i mitt liv:

Bästa köpet:
Min Marc Jacobs väska

Sämsta köp:
Hmmmm svårare, måste vara något dåligt vin eller annat krafs som man aldrig använt.

Bästa resa:
Italien eller New York

Sämsta resa:
Tricken till jobbet :)

Överraskningen:
Tårtan vi fick på planet till Manado

Tråkigaste
Alla dessa timmar vi spenderat på flygplan

Roligaste
Lars på hal is, försökte ta sig ner för pappas backe med skinnsula

Sjukaste
Hostan från helvetet på Filippinerna eller magtömningen i Indonesien, båda var hemska på sitt sätt.

Middag att komma ihåg
Grythyttan

Middag att glömma
Sista middagarna på bunaken, jag var så trött på ris....

Sak jag ska sluta med:
Fundera på ålder och lyssna på andras åsikter om ens liv


Sak jag ska fortsätta med:
Njuta av livet och allt som finns kvar att göra och se, livet är ett äventyr
Vara lika ytlig som djup, i en härligt mix som passar mig :)


Sak jag ska börja med:
Välja bort sånt som inte är viktigt för mig

Nu önskar jag er alla god fortsättning och hoppas att ert år börjat lika bra som mitt!

XO XO












Nyårsafton i bilder














sen gick vi alla hem och sov :)

XO XO


RSS 2.0