Kocken var här....

Vilken kväll! Kl 17.00 stod en kock utanför dörren, inklev en kock fullt utrustad med vin och kylbox med mat. Mamma och Stefan kom runt 18, då intog vi Bollingerbubbel på balkongen i väntan på första rätten.



Lättsotad tamarimarinerad färsk tonfisk med krispig fänkålssallad, röbetschips och syrlig örtdipp.  Jätte Gott!
Till det fick vi ett australiensiskt vitt vin, JOURNEYS END VINEYARDS The Return Riesling 2005 oxå jätte gott!

Sen blev det hummersoppasmaksatt med lakrits - samma vin, MUMS!
Dax för varmrätten:


Tryffelsmaksatt oxfilé med prtvinsfikon samt palsternacks- och potatisgratäng, MUMS. Till detta fick vi en sydafrikan Stellekaya Merlot 2003 - Helt okej, dock blev jag flammig och den föll inte vår Italienälskade gäst läpp, så vi revrunt i vinförrådet och hämta fram en Barbera Alba....

Som vi mumsade på tills efterrätten var klar, Sabayonnegratinarade hallon med citrussallad, citrongranite samt chokladtryffel...TRYFFEL slog allt, det var ju LAKRITSpulver i den, så god. Och här fick vi en

Botrytis Semillon 2006 från Australien, som föll alla i smaken. Frisk, fruktig och lite söt, så gott!



Sen blev det kaffe och mer italienska viner och fotovisning från senaste semestrarna. Detta var dock på förfrågan av gästerna, och endast de foton de ville se ;-) Tur att Lars är teknik fan, annars hade jag troligen fått leva med diabilder, mörka rum och vita lakan för att visa bilderna.

Dags för lite sol tid, SOMMAREN är här och mina vita spirror behöver bli lite rooooosa.

XO XO


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0