Det finns eldsjälar....

I alla fall på Norrtäljes kommun.... Detta bygglov som höll på att spåra ut dvs. en planritning med höjdkurvor, verkar nu ha räddats av en otroligt service inriktad person på Norrtäljes kartenhet. Detta har hänt:

Enligt ett beslut av länsstyrelsen måste Norrtälje kommun kräva att planritningen över tomter med husplacering måste innehålla höjdkurvor. Detta är ett nytt krav som införts i höst, tyvärr har kommunen "glömt" uppdatera sina instruktioner om detta. Bygglovsenheten kan inte göra undantag, utan hänvisar oss till "kartenheten" på Norrtäljes kommun, som enligt dom kan förse oss med kartor (om 3 månader)..... De i sin tur har inga kartor över området med höjdkurvor, och kommer aldrig kunna hjälpa oss med detta, då det inte finns några resurser. det är nu man börjar anaoråd. Det ända som återstår är att få tag i en person som vi betalar för att mäta och rita upp höjdkurvorna och där rök 10 000 kr..... för en jävla karta som Norrtälje kommun bör ha... :(

Men då lyckas Lars får tag på en medarbetare på kartenheten, som lyckas leta reda på en granntomts karta med höjdkurvor som han överför till våra tomtkarta. Personen ifråga lyckas även övertala bygglovsenheten att denna karta är tillräcklig. BLIR MAN LYCKLIG ELLER BLIR MAN!! Så imorgon har vi en korrekt karta att uppdatera med hus placering, och därefter kan den skickas till bygglovsenheten. Detta är vad jag kallar för SERVICE och vilken medarbetare Norrtälje kommun har. 

Gissa om någon på Norrtäljes kommun kommer få både blommor och choklad när vi får vårt bygglov.

Hej Hopp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0