Ikväll kommer jag äta följande :)
Avsmakningsmeny Vinter på restaurang Lux
Fjärsing från Nordsjön, sjuden och halstrad , Grebbestad ostron,
chutney på gröna tomater, störkaviar och varm havsjuice
Rådjur från Sörmland, bräserat och stekt, sockrade enbär, selleripuré,
sky- och druvjuicekokt brysselkål
Kungskrabba och pilgrimsmussla från Norska havet, stekt bläckfisk,
oreganokryddad sallad med selleri och potatis serveras med krabb-
och rotfruktssky
Lammstek från Tjos gård, tryffelsjuden, trattkantareller,
pepparrotskryddad sylta och Halländsk svartkål
Diamantpäron från Märsö gård, eau de vie-eldade,
med riven Löfsta blå och hasselnötter
Gröna druvor från Italien, frostade, med vaniljparfait,
havssalt och svartvinbärssorbet
Mums, säger jag bara, har fastat hela dagen, så det ska bli gott.
XO XO