Ikväll kommer jag äta följande :)

Avsmakningsmeny Vinter på restaurang Lux


Fjärsing från Nordsjön, sjuden och halstrad , Grebbestad ostron,
chutney på gröna tomater, störkaviar och varm havsjuice

 

Rådjur från Sörmland, bräserat och stekt, sockrade enbär, selleripuré,
sky- och druvjuicekokt brysselkål

 

Kungskrabba och pilgrimsmussla från Norska havet, stekt bläckfisk,
oreganokryddad sallad med selleri och potatis serveras med krabb-
och rotfruktssky

 

Lammstek från Tjos gård, tryffelsjuden, trattkantareller, 
pepparrotskryddad sylta och Halländsk svartkål

 

Diamantpäron från Märsö gård, eau de vie-eldade,  
med riven Löfsta blå och hasselnötter

 

Gröna druvor från Italien, frostade, med vaniljparfait,
havssalt och svartvinbärssorbet

 

Mums, säger jag bara, har fastat hela dagen, så det ska bli gott.

 

XO XO

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0