Middag på Lux

I bilder....




Tillbehör, smak förstärkare till alla rätter - vi behöver själva göra lite jobb.


Första rätten - Röding från Nordsjön, sjuden och halstrad , Grebbestad ostron,
chutney på gröna tomater, störkaviar och varm havsjuice.
Dryck - 2007 - Vielles Vignes, France Millet, Sancerre, France


Rådjur från Sörmland, bräserat och stekt, sockrade enbär, selleripuré,
sky- och druvjuicekokt brysselkål


sky- och druvjuicekokt brysselkål vid sidan om
Dryck - NV Ojai Red - Ojai Vineyard, Santa Barbara, USA


Kungskrabba och pilgrimsmussla från Norska havet, stekt bläckfisk,
oreganokryddad sallad med selleri och potatis serveras med krabb-
och rotfruktssky
Dryck 2008 Te Muna Road Sauvignon Blanc, Graggy Range, Martinborough, Nya Zeeland


Lammstek från Tjos gård, tryffelsjuden, trattkantareller, 
pepparrotskryddad sylta och Halländsk svartkål
Dryck - 2006 Opta, Vino de la Tierra de Castilla, Heute, Cuenca, Spanien

Diamantpäron från Märsö gård, eau de vie-eldade,  
med riven Löfsta blå och hasselnötter
Dryck - 2007 Steeger St. Josh Riesling Kabinett Halbtrocken; Ratzenberger, Mittelrhein, Tyskland

Gröna druvor från Italien, frostade, med vaniljparfait,
havssalt och svartvinbärssorbet
Dryck - 2009 Moscato d'asti, Saracco; Piemonte, Italien

Det var fantastiskt gott - vinerna var mycket bra i kombination med maten, vissa kan bli favoriter.
Stora portioner och mycket smak, är fortfarande mätt så här 12 timmar senare.
En bra början på vårt 7de år tillsammans.

XO XO 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0