Vad du inte får missa i Rom - från Johanna som är på plats!

De flesta måste förlita sig på ren tur eller en mer eller mindre uppdaterade resebok för att hitta de mest sevärda platserna, de bästa restaurangerna och inte minst de härligaste vinbarerna i Rom. Men självklart gäller inte det er som läser Elinors blogg. Här kommer den utlimata Roma guiden från en livsnjuatare som nästan är i klass med Elinor!
1. Café Sant'Eustachio (piazza Sant'Eustachio mellan pantheon och Piazza Navona) Rostar sina egna kaffebönor i bakredelen av den lilla lokalen. Har förmodligen läst i Andreas Carlssons bok om hur Kiss har tjänat miljoner på merchendise för den lilla lokalen som alltid har haft ett utbud av caféts egna knallgula produkter är numera ett hav fyllt med Café Sant'Eustachio merchendise. Kaffet är iallafall lika gott osm alltid, baristorna välpolerade och cornetton (croissant) himmelsk!
2. Maccheroni ( Piazza delle Coppele 44 nära Pantheon) Har godast pasta och ljuvliga sallader (speciellt den med päron, ruccola, valnötter, parmesan och balsamico), bäst tiramisu,  super schysst avskalad inredning och fönster mot kockarna så du ser dem göra din mat. Den coola killen med svarta tjockbågade glasögon har jobbat där de senaste 7 åren. Boka bord annars får du sitta nere och det är inte alls samma upplevelse som att sitta uppe eller ute! Mitt tisp är att inte beställa kött här utan äta pastan, köttet är inte en lika stor upplevelse som pastan!
3. Enotecha Novecento (Vägg i vägg med Maccheroni) Super trevlig personal Giovanni som äger stället pratar med alla, men jag kan också rekomendera att prata med tjejen (kvinnan) i kassan hon är trevlig fast hon verkar sur. Gott vin på flaska eller i glas - Elinor du skulle vara lycklig det finns både Barolo, Amarone och Brunello på glas) gott småplock och vinflaskor från golv till tak. Typen av ställe där alla helt plötsligt pratar med alla för att det är så litet, trevligt och gott!
4. 'Gusto (Piazza Augusto Imperatore 9 vid Via Ripetta pararellt med Corso mellan Corso och Tibern) Är känd som en av Roms snygga, dyra och bra restauranger. Har en vinbar i bakredelen - där serverar de massor av viner på glas De har Franchia Corte (Italiens "Champagne"distrikt) på glas, och spelar schysst loungemusik. De har riktigt shysst shabby chic inredning också, om du är en sådan som bryr dig om det.  Har inte provat maten men är säker på att den är bra och att det blir schysst stämning här på kvällarna. De har en liten mysig köksbutik också.
5. Da Bafetto (Via del Governo Vecchio 114 nära Navona) Det är alltid kö utanför Da Bafetto så var inte vrålhungrig när du kommer fram. Efter att ha väntat ett tag blir man inropad til lett bord med pappduk och sedan går det undan - beställning, servering och betalning. Ljudnivån är hög, väggarna fulla av foton på ägaren och gäster (bla. Russel Crowe) och pizzan är tunn och supergod!
6. Jonathan's Angels (Via della Fossa 16 nära Navona) En bar som drivs av en vithårig och vitskäggig numera äldre man som måste gilla sig själv - mycket! Alla väggar är prydda av målningar och foton av honom både som han säkert såg ut för 10 år sedan och som en greksik gud med vakra kvinnor, vin och vindruvor samt massor av annat -måste ses live. Ett perfekt mellanstop mellan middag och nästa bar. Vet inte om det finns kvar men eftersom Rom alltid består borde det ligga där det alltid ligger.........
7. Giolitti (Via degli Uffici del Vicario 40 mellan Pantheon och Corso) Glass måste man äta när man är i Rom. På Giolitti har de alla smaker och det är hemma gjort. Kom ihåg att inte sätta er ner på cafet och äta det kostar molto, ta med er glassen och sätt er vid Pantheon istället.
De flesta måste förlita sig på ren tur eller en mer eller mindre uppdaterade resebok för att hitta de bästa restaurangerna och inte minst de härligaste vinbarerna i Rom. Men självklart gäller inte det er som läser Elinors blogg. Här kommer den utlimata Rom guiden!
1. Café Sant'Eustachio (piazza Sant'Eustachio mellan pantheon och Piazza Navona) Rostar sina egna kaffebönor i bakredelen av den lilla lokalen. Har förmodligen läst i Andreas Carlssons bok om hur Kiss har tjänat miljoner på merchendise för den lilla lokalen som alltid har haft ett utbud av caféts egna knallgula produkter är numera ett hav fyllt med Café Sant'Eustachio merchendise. Kaffet är iallafall lika gott som alltid, baristorna välpolerade och cornetton (croissant) himmelsk!
2. Maccheroni ( Piazza delle Coppele 44 nära Pantheon) Har godast pasta och ljuvliga sallader (speciellt den med päron, ruccola, valnötter, parmesan och balsamico), bäst tiramisu,  super schysst avskalad inredning och fönster mot kockarna så du ser dem göra din mat. Boka bord annars får du sitta nere och det är inte alls samma upplevelse som att sitta uppe eller ute! Mitt tisp är att inte beställa kött här utan äta pastan, köttet är inte en lika stor upplevelse som pastan!
3. Enotecha Novecento (Vägg i vägg med Maccheroni) Super trevlig personal!  Gott vin på flaska eller i glas - Elinor du skulle vara lycklig det finns både Barolo, Amarone och Brunello på glas) gott småplock och vinflaskor från golv till tak. Typen av ställe där alla helt plötsligt pratar med alla för att det är så litet, trevligt och gott!
4. 'Gusto (Piazza Augusto Imperatore 9 vid Via Ripetta pararellt med Corso mellan Corso och Tibern) Är känd som en av Roms snygga, dyra och bra restauranger. Har en vinbar i bakredelen - där serverar de massor av viner på glas De har Franchia Corte (Italiens "Champagne"distrikt) på glas, och spelar schysst loungemusik. De har riktigt schysst shabby chic inredning också, om du är en sådan som bryr dig om det.  Har inte provat maten men är säker på att den är bra och att det blir schysst stämning här på kvällarna. De har en liten mysig köksbutik också.
5. Da Bafetto (Via del Governo Vecchio 114 nära Navona) Det är alltid kö utanför Da Bafetto så var inte vrål hungrig när du kommer fram. Efter att ha väntat ett tag blir man inropad till lett bord med pappduk och sedan går det undan - beställning, servering och betalning. Ljudnivån är hög, väggarna fulla av foton på ägaren och gäster (bla. Russel Crowe) och pizzan är tunn och supergod!
6. Jonathan's Angels (Via della Fossa 16 nära Navona) En bar som drivs av en vithårig och vitskäggig numera äldre man som måste gilla sig själv - MYCKET! Alla väggar är prydda av målningar och foton av honom både som han säkert såg ut för 10 år sedan och som en greksik gud med vakra kvinnor, vin och vindruvor samt massor av annat -måste ses live. Vet inte om det finns kvar men eftersom Rom alltid består borde det ligga där det alltid ligger....
7. Giolitti (Via degli Uffici del Vicario 40 mellan Pantheon och Corso) Glass måste man äta när man är i Rom. På Giolitti har de alla smaker och det är hemma gjort. Sitt inte på cafet och äta det kostar molto, ta med er glassen och sätt er vid Pantheon istället.
Det var allt för denna gången!
Puss & Kram
Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0